directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao denuncia la 'paràlisi' de l'Estat a l'hora de desplegar l'Estatut i els incompliments en finançament

'Tot fa pensar que haurem d'anar ben entrat el 2009 a continuar negociant'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha retret al president de l'Estat, José Luís Rodríguez Zapatero, la gestió en política autonòmica, que ha desembocat en un 'nul desenvolupament autonòmic'. Segons Ridao, 'la mandra, el centralisme i la imminent sentència del TC en relació amb l'Estatut' ha portat el PSOE a una situació d''autèntica paràlisi' a l'hora de desplegar l'Estatut i a incompliments de terminis 'legals' en finançament així com dels diferents compromisos en aquesta matèria. Ridao ha fet aquestes declaracions després de la compareixença del president de l'Estat en què ha fet balanç de l'any i ha considerat 'probable' presentar una proposta en matèria de finançament abans de finals d'any.

Comparteix
   

Pel que fa a l'àmbit econòmic, segons Ridao, la situació real s'assembla poc al país 'd'Alícia' descrit per Zapatero. 'La major part dels 9 mesos transcorreguts des de les eleccions del 9-M, el govern espanyol s'ha abandonat a la crisi, primer negant-la, i després, minimitzant el seu impacte', ha dit, i ha criticat l'absència de mesures de reforma estructural del model productiu i energètic pensant 'en el llarg termini'.

Quant al programa legislatiu, Ridao opina que ha estat 'de molt baix perfil' i ha acusat el govern espanyol d'anar 'al ralentí', a l'espera que els processos electorals de Galícia i el País Basc 'aclareixin el mapa d'aliances per als pròxims 3 anys', ha dit. Mentrestant, el govern espanyol 'només va dissimulant amb grans anuncis no concretats com ara l'avortament o la laïcitat', ha lamentat Ridao.

Quant a la nova proposta per part de l'Estat en relació amb el nou model de finançament, que el president de l'Estat ha considerat 'probable' poder presentar abans del 31 de desembre, Ridao ha considerat que no hi ha cap novetat. Segons ha dit en declaracions a l'ACN el secretari general d'ERC ja fa temps que el govern espanyol anuncia que presentarà una proposta, 'una declaració de principis' que no és el que esperen des d'Esquerra, que busca un acord de finançament 'tancat' per als pròxims cinc anys i 'concreció i detall' en les xifres.

Així, Ridao ha considerat 'previsible' que abans d'acabar l'any hi hagi sobre la taula un paper 'que ja fa setmanes' el govern espanyol va avisar que no agradaria als partits catalans, segons paraules de Ridao. 'Per tant tot fa pensar que haurem d'anar ben entrat el 2009 a continuar negociant'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Jordi fletxa bcn
28 de desembre de 2008, 16.10 h

El que és destacable és la paral·lisi dels socis de govern del PSOE-C a l´hora d´evitar que el socialisme es carregui el desplegament de l´Estatut i el Finançament. Què no haviem quedat en que ERC tenia la clau perque podia fer caure el Montilla en qualsevol moment? Ja s´ha vist en què ha quedat tot. Els diputats del PSOE-C (PSC pels crèduls) votant a Madrid contra Catalunya, i tant ERC com ICV amagats sota una taula. Ara resulta que el què és important és fruir de cadires a la Gen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
28 de desembre de 2008, 12.37 h

Però és que no us doneu compte que estan prenguent-vos el pèl fa un fotimer d'anys?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jcarles fletxa Esplugues de Ll.
27 de desembre de 2008, 19.18 h





Perdona Ridau pero si el PSOE diu que no es perque els "25" els hi permeten, i els "25" son els TEUS socis de govern, aixis que o et plantes i ho deixes tot ben clar o ja em pots explicar perque et varem votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de desembre de 2008, 13.22 h

Collons quants ressentits "convergents-frustrats" que demanen el que mai tenien pensat demanar o dur a terme ni amb una nit de "borratxera" de deliris "pujolians" i amb majories absolutes pel mig..i amistançats amb el noi AZNAR i cia del PP. I es que el que "pica" es el no poder tocar CUIXA. Demaneu explicacions al vostre NINOT MAS per que collons va anar a de rebaixes a Madrid i a canvi de que i per fer que.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
dani fletxa reus
27 de desembre de 2008, 10.47 h

El que vosaltres s'haurieu de plantejar,es presentar una mociò de censura als vostres socis sociates, el demès sobra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Exvotant d'ERC fletxa L'Estartit
27 de desembre de 2008, 08.58 h

El PSOE, que és el vostre "soci", Ridao,als que heu lliurat Generalitat, diputacions, ajuntaments i la Nació sencera, governa Espanya opossant-se a qualsevol progrés nacional i econòmic de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.