directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 12:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mor a 86 anys el pintor Joan Abelló

El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El pintor Joan Abelló va morir aquest dijous, dia de Nadal, a Barcelona als 86 anys. La capella ardent s'instal·larà aquest divendres a la tarda al Tanatori de les Corts. El funeral es farà avui dissabte a l'església parroquial de Sant Vicenç, a Mollet, a les dotze del migdia. L'alcalde ha visitat la família del pintor aquest divendres al matí i li ha tramès el condol de l'Ajuntament de Mollet del Vallès i de la ciutat. El Museu Abelló obrirà avui i diumenge per acollir un llibre de condols, on la ciutadania podrà expressar el seu sentiment.

Comparteix
   

Joan Abelló i Prat va néixer a Mollet del Vallès l'any 1922 i es va iniciar des de molt jove en el món de la pintura. Del seu període formatiu, cal destacar el mestratge de Pere Pruna i de Carles Pellicer, i la influència a través de les obres que Joaquim Mir havia realitzat a Mollet.

Com molts artistes del segle XX, Abelló va fer estades a Londres, Bèlgica, l'Illa de Man i París. En els anys seixanta va retornar a Mollet –on es va interessar de nou pels paisatges del Vallès i del Mediterrani–, però no va abandonar els grans viatges per Europa, Àfrica, Costa d’Ivori, Marroc o Brasil.

En paral·lel al seu vessant artístic, Abelló va desenvolupar la passió pel col·leccionisme, que va iniciar, segurament, influït per l’atmosfera de Can Pellicer i del taller de Miracle, on va aprendre restauració, així com per les visites a l’estudi de Manolo Hugué. De mica en mica, Joan Abelló va engrandir la seva col·lecció, embrió del futur museu.

L’any 1996, Joan Abelló va fer donació a l’Ajuntament del Mollet del Vallès del seu fons d’art i es va crear la Fundació Municipal que porta el seu nom. El Museu i la Casa del Pintor es van obrir al públic el mes de març de 1999. Joan Abelló va ser distingit amb la medalla de Molletà Il·lustre i amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, entre altres reconeixements.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.