directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jóvens de Terres de l'Ebre aixeca un mur davant les obres del canal Xerta-Sénia

Afirmen que aquestes obres són l'inici del 'transvasament encobert' d'aigua del riu cap a Castelló

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup d'activistes de Jóvens de Terres de l'Ebre ha aixecat aquest diumenge al migdia un mur a l'inici de les obres del canal Xerta-Sénia (Baix Ebre). Aquesta acció protesta es fa el dia dels Innocents ja que, segons el col·lectiu, aquesta obra 'és un engany' per les Terres de l'Ebre. Segons un dels portaveus de l'acció, Joan Gas, les obres es fan amb el pretext de servir de regadiu quan en aquests moments encara no s'ha consultat amb el pagesos i el projecte no inclou quantes hectàrees es volen regar, quanta aigua es necessita ni el preu que aquesta tindrà. Segons Gas, aquest 'transvasament encobert' no té cap tipus de 'justificació'.

Comparteix
   

Segons Jóvens de Terres de l'Ebre i tal com defensa la Plataforma en Defensa de l'Ebre, aquestes obres són l'inici del 'transvasament encobert' d'aigua del riu cap a Castelló ja que, el projecte i la magnitud de les obres, està 'totalment sobredimensionat'

Durant la seva intervenció, el membre de Jóvens ha fet pal·lès la queixa del col·lectiu davant la passivitat dels polítics de les Terres de l'Ebre. Al mateix temps, Jóvens ha expressat el seu malestar per, segons ells, la connexió entre els socialistes catalans i valencians en aquest tema.

Abans de concloure, Jóvens de Terres de l'Ebre ha volgut insistir en la contradicció de l'obra del canal ja que segons han detallat, afirmen que el PSC defensa els transvasaments que siguin 'rendibles'. En aquest cas, Jóvens creu que el sector de l'agricultura està en 'crisi' i és un sector amb 'dificultats de cara al futur'.

L'acció d'aquest diumenge ha comprès, d'una banda, l'aixecament d'un mur davant el canal i d'altra, aprofitant l'avinentesa que aquest diumenge és el dia dels Innocents, s'hi ha penjat una llufa amb el lema 'Lo Xerta-Sénia no és un transvasament'.

A l'acció protesta d'aquest diumenge hi ha participat una vintena de persones.

Altres accions protesta en les que el col·lectiu ha participat són en contra de la massificació eòlica a la Terra Alta o bé, manifestant- se en contra del Projecte Castor a Alcanar i Vinaròs.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
29 de desembre de 2008, 12.43 h

a www.jovensebre.org podeu ampliar la notícia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.