directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

300.000 visitants de l'exposició Barcelona i la Modernitat al Metropolitan de Nova York

Altres museus dels EUA s'interessen per l'art català després de l'èxit de la mostra d'enguany

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un dels propòsits de l'exposició Barcelona i la Modernitat: De Gaudí a Dalí, que diumenge es va clausurar al Metropolitan Museum de Nova York, era donar a conèixer l'art català més enllà dels noms més cèlebres. La iniciativa ja ha donat els seus fruïts ja que un altre museu dels Estats Units està interessat en acollir una mostra sobre Ramon Casas i Santiago Rusiñol.
barcelona modernitat russinyol dalí llull
Una espectadora de l'exposició al Metropolitan / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta aa
Un dels èxits de la mostra Barcelona i la Modernitat ha estat aquesta capacitat per generar l'interès d'altres institucions culturals per l'art català i ja s'ha obert la porta a futures col·laboracions. Un dels objectius de la mostra era també donar a conèixer l'art català més enllà dels noms més cèlebres per tots coneguts com són Dalí, Miró o Gaudí. El públic nord-americà ha pogut descobrir altres noms com els de Ramon Casas, Isidre Nonell o Josep Maria Jujol.

I així ha estat. La prova està en que un altre museu dels Estats Units està interessat en acollir una exposició sobre el Modernisme i els Quatre Gats amb obres de Ramon Casas i Santiago Rusiñol, en solitari. Així ho ha avançat a l'ACN, Jordi Falgàs, historiador de l'art i comissari de la mostra Barcelona i la Modernitat, al Museu de Cleveland, on es va poder veure l'exposició abans de viatjar a Nova York. Encara s'han de concretar les dates i els detalls de l'exposició que comportarà acords de col·laboració amb museus catalans. No s'ha revelat el nom del museu que no és, però, cap de Nova York.

100.000 visitants menys que les previsions


La mostra al Metropolitan Museum ha rebut del 7 de març al 3 de juny, 300.000 visitants, 100.000 menys que les previsions que havien fet inicialment els organitzadors. Amb tot la xifra és prou considerable i el triomf, com destaca Falgàs, ja va ser fer-se un lloc al prestigiós museu novaiorquès. "Més que el nombre de visites, el gran èxit és que un museu com el Met hagi assumit el discurs i la tesi de que Barcelona es mereix un lloc en la història de l'art modern", explica l'historiador de l'art gironí, qui també vol destacar el fet que la iniciativa de fer la mostra hagi vingut de museus nord-americans com el Met i el Museu de Cleveland, on va rebre 80.000 visitants. "Han estat ells els que han cregut interessant explicar aquesta història als EUA i no ha hagut de ser una iniciativa institucionalitzada des de Catalunya", diu.

Altres museus volien també acollir l'exposició però va haver de descartar-se perquè la complexitat del muntatge feia molt difícil que aquesta pogués itinerar. El que sí s'ha aconseguit és obrir la porta a que altres institucions culturals nord-americanes s'interessin per l'art català.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Enric fletxa La Plana Baixa
7 de juny de 2007, 01.55 h

Diu en Falgàs: "Més que el nombre de visites, el gran èxit és que un museu com el Met hagi assumit el discurs i la tesi de que Barcelona es mereix un lloc en la història de l'art modern". O sigui, que no queda clar si és Barcelona, ciutat potser espanyola per la gent dels EUA, la que es mereix un lloc en la història de l'art modern o, pel contrari és Catalunya. Per tant, encara que ens hem de felicitar que hagi hagut una iniciativa dels propis museus dels EUA, seria molt interessant que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Nova York
6 de juny de 2007, 16.37 h

Sovint la premsa catalana (i espanyola) exagera l'atencio rebuda per alguna manifestacio de tipus cultural a una ciutat tan saturada que ho ignora gairebe tot. Pero aquesta exhibicio fou diferent. Era magnifica en tots els respectes i va tenir una premsa molt favorable. Al sacrosant NY Times va rebre dues pagines amb fotos a tot color. Hi havia, tant a les parets com a llibre-cataleg una descripcio sensacional i completament dintre del gust i l'estil nordamerica de Catalunya i la seva historia r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.