directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 19:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Més de 22.200 estudiants catalans s'acullen a una beca Erasmus en els últims set anys

Les destinacions preferides dels estudiants catalans és Itàlia, seguida de França i Alemanya

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El programa Erasmus d'intercanvi d'estudiants europeus ha mobilitzat a més de 22.200 estudiants catalans en els últims set anys, i més de 139.300 a tot Espanya, segons dades facilitades per l'Agència Nacional d'Erasmus. Aquest programa, que compleix el seu 20è aniversari, garanteix no només la formació dels estudiants catalans en països europeus, sinó també la seva professionalitat, amb la incorporació recent de les pràctiques internacionals.
erasmus aniversari universitats minubus esn
Recepció del bus de l'ESN, que informa de l'Erasmus arreu d'Europa

Comparteix
   


Etiquetes
Segons un estudi fet públic ahir al matí per la representació de la Comissió Europea a Barcelona i l'Oficina del Parlament Europeu, la destinació preferida pels becats  catalans del Programa Erasmus és Itàlia, seguit de França i Alemanya.

Per àrea d'especialització, són els estudiants d'Enginyeria i Tecnologia els que més participen del programa d'intercanvi, seguits pels de Ciències Empresarials, Lingüística i Filologia, Ciències Socials i Ciències Mèdiques, tots ells amb més de 1.500 representants.

Pel que fa a les universitats, la Complutense de Madrid i la de Granada són les que encapçalen la llista de les universitats que més estudiants envien a l'estranger en programes d'intercanvi, per davant de la de València i l'Autònoma de Barcelona. Una dada destacable és l'elevat percentatge de dones que opta per estudis d'intercanvi, que ja representen el 57,09% dels intercanvis, respecte del 42,91% que representen els homes.

En canvi, els estudiants que prefereixen L'Estat espanyol com a país d'intercanvi són els italians, seguits dels francesos, alemanys i belgues, i per comunitats autònomes, les que més estrangers reben són la comunitat de Madrid, Andalusia, Comunitat Valenciana i Catalunya, repartits en les Universitats de Granada, València i Barcelona, segons preferències.

Pel que fa a la mobilitat de professors, Espanya és el segon país europeu que més professors envia a l'estranger, amb més de 2.000 intercanvis, per darrere d'Alemanya.

El bus de l'ESN arriba a Barcelona

Abans de l'acte commemoratiu dels 20 anys del programa Erasmus a la seu de les institucions europees de Barcelona es va donar la benvinguda al minibus de l'ESN que recorre Europa tot informant del programa.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.