directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Les entitats catalanes a l'exterior alerten dels 'efectes devastadors' dels retalls pressupostaris

Els casals consideren que amb la reducció de recursos s'agreujarà encara més la projecció internacional de Catalunya ·

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) considera que les possibles retallades anunciades recentment per la secretària d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell, podrien tenir 'efectes devastadors' per a les comunitats a l'exterior. La FIEC tem que arribin retallades de l'ordre del 20% sobre unes subvencions que actualment ja estan 'lluny de la xifra realment necessària per a consolidar la projecció exterior de Catalunya'. A través d'un comunicat, la federació urgeix aquest divendres al Govern a convocar el Consell de les Comunitats Catalanes a l'Exterior per tal d'avaluar les retallades que vol aplicar l'executiu.

Comparteix
   


Etiquetes
Clavell ha enviat aquesta setmana una carta als presidents de les comunitats catalanes a l'exterior en què els adverteix que la manca de fons públics de la Generalitat també afectarà aquestes entitats. La missiva no aclareix quines partides seran les més afectades però avisa als casals que hauran de repensar algunes programacions i activitats extraordinàries d'enguany.

La FIAC calcula que la retallada podria ser del 20%, en la línia de les normes del pressupost del departament de Presidència, i ja no compta amb les ajudes extraordinàries i les beques. Si es confirmen els auguris de l'entitat, les comunitats perdran uns 910.000 euros enguany en comparació a l'any passat, una reducció que tindrà 'efectes devastadors en l'activitat d'una gran part de les comunitats catalanes a l'exterior'.

Ajudes insuficients
L'any passat el govern tripartit va destinar 2,4 milions d'euros a les comunitats a l'estranger, una quantitat que, tot i que és el doble que la desemborsada anualment pel govern de Pasqual Maragall, encara queda 'lluny de la xifra necessària per consolidar la projecció exterior de Catalunya i la presència catalana al món en tots els àmbits'.
A més, la federació recorda que l'Estat, en els pressupostos generals del 2011, també ha reduït les dotacions d'atenció als residents a l'exterior en 20 milions fins a deixar la partida en 119 milions d'euros. Aquesta modificació suposa una reducció del 14,3% en ajuts a les comunitats a l'exterior.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Jordi fletxa Cardona
6 de febrer de 2011, 12.42 h

Si el tripartit no hagués deixat la caixa buida... i amb deutes, ara no caldria fer aquestes retallades. Per tant, suggereixo als anteriors comentaristes més anàlisi crítica de la realitat i menys sectarisme patètic... O és que no heu vist encara on us han portat les urnes -i el poble català- per haver estat col·laboracionistes a la Generalitat d'un espanyolista com Montilla?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pere fletxa Bcn
5 de febrer de 2011, 21.50 h

Deixar la política exterior en mans d'Espanya és regionalista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tremendo fletxa Ulldecona
5 de febrer de 2011, 13.14 h

MAS dimissió per unionista espanyol i traïdor..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
5 de febrer de 2011, 08.08 h

El Govern de tots i per tothom, el Govern dels millors, ... i un be negre amb potes rosses, es coneix que els catalans son de primera, segona o fins i tot tercera depenent de la cartera


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.