directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao acusa el Govern d'estar 'desaparegut en combat' davant de la liquidació del 'model d'èxit' de caixes

Demana la compareixença de Mas-Colell al Parlament perquè 'no ha dit ni piu' · Proposa que l'Estat cedeixi a la Generalitat el representant dels òrgans de decisió

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha denunciat aquest divendres que 'sorprèn que el Govern no hagi dit encara ni piu' sobre la reforma del sistema de caixes d'estalvi. En aquest sentit, Ridao ha recriminat al conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que 'no hagi aclarit encara la seva posició' i ha anunciat que demanaran la seva compareixença al Parlament. El dirigent republicà ha sentenciat que 'tant el conseller com el Govern estan desapareguts en combat' davant una ofensiva que ha qualificat de 'liquidació absoluta d'un model d'èxit'. I ha proposat que l'Estat cedeixi a la Generalitat el representant dels òrgans de decisió de les caixes així com que es mantingui l'obra social.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha instat el Govern a explicar com mantindrà el model de caixes català davant de la 'estatització' per convertir-les en bancs a través del FROB (Fons de Restructuració i Oredenació Bancària). Segons Ridao, el govern espanyol ha anunciat una ofensiva de 'reestructuració d'una reestructuració'. 'Ja havia desaparegut el model de caixes el 2009, i ara tenim un intent de tornar a cargolar el model precari català' ha manifestat.

ERC ha advertit que aquest procés és 'la liquidació absoluta d'un model d'èxit' i ha lamentat que Catalunya perdrà poder de decisió. A més, ha recordat al president del govern espanyol que defensava fa dos anys i mig que el sistema financera espanyol era 'el més sòlid del món'.

Passivitat i inhibició del govern català
Ridao també ha plantejat les propostes d'ERC davant 'la passivitat i la inhibició' del Govern amb la reforma del sistema de caixes d'estalvi. Entre les mesures ha destacat que s'ha de garantir la plena continuïtat de les finalitats socials fundacionals i que Catalunya ha d'escollir el representant de l'administració estatal en els òrgans de govern de les entitats financeres catalanes que es converteixin en bancs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
6 de febrer de 2011, 10.47 h

Sr. Ridao: Tingui en compte que tenim encara quatre anys de coll per veure més desastres per part dels colaboradors ecspanòfils com són els convergents. Qui hauria també de comparèixer al parlament, és en Duran y Lérida, ja que tot gira en torn de la seva de política. De totes maneresx el segueixo encoratjant en que vagi denunciant tota aquesta sèrie d'anomalies, si bé no solament en el fet o fets en sí mateix, si no en la manipulació que en fan de les mateixes els medis informatius... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.