directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 21:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC adverteix Zapatero que Catalunya deixarà de ser 'la mamella d'Espanya' si li limita el deute

Ridao demana que també es posi límit a la solidaritat interterritorial

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha advertit José Luis Rodríguez Zapatero que Catalunya deixarà de ser 'la mamella d'Espanya' si li limitat el deute. Ridao ho ha dit durant una visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei en què ha remarcat que si el president de l'executiu espanyol vol controlar el deute català haurà de comprometre's a limitar també l'aportació a la solidaritat que fa aquest territori. Ridao ha acusat Zapatero d'actuar com un 'bomber piròman' perquè diu que està disposat a arreglar el tema del finançament de Catalunya quan 'ell és l'autentica causa del problema' i ha demanat a Artur Mas que recuperi 'el concert econòmic del calaix'.
joan ridao, fira candelera, erc, esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao ha carregat contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per voler limitar la capacitat de gastar de Catalunya. Segons Ridao, aquesta decisió està 'induïda' per la cancellera alemanya, Angela Merkel. 'El que Zapatero no li ha dit a Merkel és que Catalunya és a Espanya el que Alemanya és a Europa, l'autentica mamella de la qual xucla tothom', ha comentat el secretari general.

En aquest sentit, Ridao ha advertit que Catalunya només restringiria la seva capacitat de gastar i de generar dèficit si el Zapatero es comprometés a limitar l'aportació a la solidaritat que realitza Catalunya. 'A Alemanya aporten el 4% del PIB com a màxim', ha explicat Ridao, que s'ha mostrat convençut que aquesta fórmula podria funcionar.

Ridao ha fet aquestes declaracions en el marc d'una visita a la Fira de la Candelera de Molins de Rei, on també ha acusat el president espanyol d'actuar com un 'bomber piròman' per dir que està disposat a arreglar el tema del finançament de Catalunya quan 'ell és l'autèntica causa del subfinançament, el dèficit fiscal de 10.000 MEUR, el deute històric de la sanitat, unes infraestructures paupèrrimes i l'incompliment de l'addicional tercera de l'Estatut'.

El secretari general d'ERC considera que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'aprofitar la trobada que mantindrà el proper dilluns amb el cap de l'executiu espanyol per plantejar-li un nou model de finançament i 'recuperar del calaix el concert econòmic'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pep fletxa Alt Empordà
6 de febrer de 2011, 22.20 h

Francesquet de Lloret, no company no, erres i fort, aquests patriotes d'ERC son els que no varen acceptar de cap de les maneres la merda de finançament que va pactar amb traidoria i nocturnitat en Mas amb el ZP ribotat del que deia l'estatut del 30-S, per això varen votar que no a l'estatut i varen sortir del govern. Altra cosa és que per responsabilitat desde el govern defensesin el que s'havia gunyat malgrat que fos poc, gracies a la ribotada de Mas.
La merda de finançament és obra de Ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
5 de febrer de 2011, 20.19 h

Franquet lloret ciuunion te 62 diputats i tots uns covars no ase falta desir nada MAS sou el frau mes gran de la historia de CATALUNYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
francesc fletxa lloret de mar
5 de febrer de 2011, 17.21 h

aquests pardalets d´erc son els que fa pocs dies varen acceptar la merda de finançament que tenim, oi??
doncs que callin.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.