directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 26 de juliol de 2021 22:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat demana a Mas que plantegi a Zapatero el concert econòmic en lloc de reclamar deutes

Redueixen a una 'opinió personal' les declaracions de Joan Laporta acceptant a Jordi Portabella com a líder d'una coalició independentista a Barcelona

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El dirigent de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, ha demanat aquest dilluns al president del Govern, Artur Mas, que reclami a José Luis Rodríguez Zapatero el concert econòmic en la reunió d'aquesta tarda a la Moncloa en lloc de plantejar-la com una trobada per reclamar deutes pendents. Bertran ho considera una 'mostra més d'actitud reverencial i de subordinació del Govern al PSOE' i ha reclamat a Mas que no endarrereixi més el treball sobre el concert al Parlament. Quant a les declaracions del líder de Solidaritat, Joan Laporta, acceptant la possibilitat de sumar-se a una coalició independentista a Barcelona liderada pel republicà Jordi Portabella, el partit ha matisat que són declaracions exclusivament a títol 'personal' i que la posició oficial de la formació és la proposta de trobar un independent de consens per encapçalar les llistes.
alfons lópez tena, uriel bertran, solidaritat
Comparteix
   


Etiquetes
A més, el diputat Alfons López Tena ha reiterat que els estatuts del partit que s'aprovaran al proper congrés impedeixen que Laporta pugui ser diputat i candidat a l'alcaldia alhora. Per la seva part, Uriel Bertran ha denunciat: 'No pot ser que els catalans continuem pagant una despesa financera que implica un endeutament abusiu respecte les capacitats econòmiques del país'. Per això ha afegit que el concert econòmic 'no es pot demorar més'. Bertran ha emplaçat el president del Govern que, en la reunió amb Zapatero, 'pensi en els interessos del país ja que el poble català es veu sotmès al govern central'. 'No pot ser que Espanya ens continuï prenent 20.000 milions d'euros d'espoli fiscal, no ens podem esperar més', ha conclòs.

Solidaritat es reafirma en el veto a Portabella
D'altra banda, López Tena ha confirmat que el diputat de Solidaritat Joan Laporta hauria de deixar el càrrec que ocupa al Parlament si volgués presentar-se a les llistes del partit per a les eleccions municipals de Barcelona. 'Segons els estatuts de SI qualsevol persona que es vulgui presentar haurà d'abandonar el seu càrrec anterior, ja que no volem acumulació de càrrecs', ha assegurat.

Pel que fa a les declaracions de Laporta a Catalunya Informació de diumenge passat, en què preveia la possibilitat que el líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, encapçalés una hipotètica candidatura d'ERC i SI, López Tena ha matisat que 'es tracta d'una opinió personal del senyor Laporta'. Qualsevol acord passa per la proposta oficial de Solidaritat, que ha enviat una carta a ERC -i que encara no ha contestat- en què ofereix l'opció de trobar una 'persona independent de prestigi que representi els independentistes de Barcelona'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Republicà fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 23.12 h

Jo vull veure els resultats de Solidaritat a Barcelona si no presenten el Laporta.

Si segons les enquestes ja eren nefastos amb el Laporta, sense potser ni arriben al 0´5 % dels vots i els passa la CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jordi-80 fletxa València
7 de febrer de 2011, 20.14 h

Per cert, algú veta alguna cosa quan té PODER real per a fer-ho. Qui collons és Solidarnosc per a vetar res a un altre partit? És com si jo dic que vete Obama a no visitar el País Valencià, i em quede tan ample.

Si de cas, Solidarnosc no VOL que Portabella (ni ningú d'ERC) encapçale la llista on ells participen, però no diguem que VETEN res perquè ells són els últims micos que no pinten fava en el que ha de fer ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi-80 fletxa València
7 de febrer de 2011, 20.10 h

Ui, que traïdors i apoltronats aquests de Soilidarnosc, que ara ja es rebaixen a demanar només el Concert econòmic. On queda la declaració unitransversal? Pobrets, queden retratas quan han de picar pedra i fer feina cada dia, i veuen que no es tracta de fer proclames buides.

Aquests no acaben la legislatura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Miquel fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 17.14 h

En Laporta va ben arreclat amb aquest dos inutils.
El gordito i el fofito.
Per cert en Lopéz al varen veure l'atre dia sortint prop de l' Arena o Satanasa, que vol sortir els pastorets?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Alt Empordà
7 de febrer de 2011, 17.11 h

Anselm, d'on surts tu, de Saturn?...on eres quan ERC va votar que no a la merda d'estatut ribotat per Mas a Madrid i en Tena formava part del partit on els seus liders Mas i Duran-lleida anaven a posar les mans a sobre de les de ZP pactant la merda de finançament amb el que és va trobar ERC al govern?
Tu que ets d'aquests talibanets que quan els teus la cagen van i és defensen manipulant i menystinguent els altres, a l'estil Madí?
Que vas neixer ahir tu o potser no saps que ERC a l'any 92... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Anselm fletxa BCN
7 de febrer de 2011, 16.18 h

#3 Efectivament és curiós que els que fa un any i mig van firmar el marc de finançament que ha portat la Generalitat a la fallida ara facin esgarips demanant el concert econòmic. Sembla que des de la cua de l'INEM les coses es veuen diferent ! El millor resum de la comèdia grotesca d'ERC és el d'en Ridao: l'estratègia era bona, però la gent no l'ha entès. Doncs, res, tu, a anar perseverant que potser sense regidors a Barcelona us acabaran entenent !
Tranquil, Pep, que al serial d'ERC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pep fletxa Alt Empordà
7 de febrer de 2011, 16.04 h

SC, van a remolc d'ERC i en contra d'ERC, Curiós!!!
ERC la setmana passada ja exigia a CiU que treiés del calaix la proposta del concert economic.
El que és per riure és que el dos i tres de Laporta comencin desautoritzant el lider del partit..Aquest partit promet ser un cacao maravillao important.
En que quedém amb el que diu Laporta o amb el que diuen Uriel i Tena? Ja comencen les desabinences!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Pere fletxa Barcelona
7 de febrer de 2011, 15.12 h

Van arreglats a SI amb l'Uriel i el Tena... el laporta posa seny i surten aquests dos dòbermans a posar aigua al vi


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de febrer de 2011, 14.53 h


Noticies fresques

http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ni Franco va fer un cop d’estat ni Rocío Carrasco ha sofert violència vicària
Ramon Boixet Ramon Boixet
Governar és dificil

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.