directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dolors Camats votarà 'Sí' a la consulta del 10-A

Assegura que negar l'existència dels Països Catalans és 'anar contra la realitat'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Per molt que Imma Mayol es pronunciés contra la consulta del 10-A, en considerar-la 'artificial', les noves generacions d'Iniciativa aposten desacomplexadament per la independència de Catalunya. Després del vot de Raül Romeva a la consulta de Sant Cugat i la petició d'un referèndum de Joan Herrera, ha estat el torn de Dolors Camats, la número 2 dels ecosocialistes avança que votaria 'sí' en un referèndum d'independència oficial, i votarà el 10 d'abril de Barcelona. Camats confessa que li faria 'més il·lusió' votar un referèndum per la República, però aquest no el planteja ningú.
En una entrevista al diari unionista La Voz de Barcelona, la portaveu d'ICV al Parlament evita respondre obertament que és independentista però avança sense embuts que 'votaria que sí en un referèndum per la independència'. En aquest sentit, comfirma que participarà a la consulta sobre la independència que se celebrarà a Barcelona el 10 d'abril tot i que matisa que 'no en fa una prioritat política'. 'Em faria més il·lusió votar en un referèndum per la República', matisa.

Explica que a ICV hi ha gent que és independentista i gent que no, tot i que el partit sigui federalista i afirma que se sent 'còmoda' defensant el model federal del partit que s'emmarcaria dins d'un model federal 'amb alguns trets de confederalisme o federalisme desigual' tot recordant que l'Estat espanyol actual ja és 'desigual' amb la situació del País Basc i Navarra.

Països Catalans
Tot i que defensa que les Illes, el País Valencià i la Catalunya del Nord han de poder 'fer el seu procés', Camats accepta que 'els Països Catalans són una realitat cultural i lingüística i 'negar-ho és enfrontar-se a la realitat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
9 de febrer de 2011, 08.47 h

Algú sabria dir-me quin seria el partit què gobernaria l'hipotètic estat dels "països catalans"?
en el moment de tenir el Francesc Camps de president de "Catalunya" se'ns treiuriem les ganes de "països catalans"...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyó
8 de febrer de 2011, 19.28 h

#4 Sí, però de tots els partits no independentistes del Parlament, ICV és sens dubte el més fàcil d'atreure cap a posicions més sobiranistes. A més, és un partit tant d'esquerres com ERC i no seria cap tonteria que treballessin més conjuntament del que ho han fet fins ara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
8 de febrer de 2011, 19.18 h

#3 l'esquerra nacional de Catalunya ja existeix i es ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA., que es per definició, convicció i dignitat l'esquerra independentista i republicana


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Matilde fletxa Mollerussa
8 de febrer de 2011, 17.48 h

Molt d'acord amb els comentaris anteriors: és urgent que ICV i ERC comencin a desenvolupar més espais de complicitat i deixar de fer-se la guitza. Realment ells són l'única alternativa d'esquerres i de país. L'assaig de Grup Parlamentari propi al Congrés de Diputats, les properes eleccions municipals són un bon laboratori. Ara que ERC ja ha deixat de ser la marca blanca de CiU, cal que ICV deixi de ser la marca blanca del PSC. Junts es faran grans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
8 de febrer de 2011, 17.39 h

ICV i ERC haurien de crear un partit modern d'esquerres / verds catalans com un alternatiu seriosa per esquerra espanyolista si també estaria bé que ICV parlaria més bé sobre empreses i la gent que porta diners a Catalunya si podrien ajudar per girar diners més cap a Catalunya que ara marxa per cap motiu ( sembla que un gran part de la gent compra productes de fora i això no crea cap tipus de feina i riquesa per Catalunya ).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Manel fletxa VdG
8 de febrer de 2011, 16.21 h

Veurem més d'un membre d'ICV votant a la consulta del 10A. Compte amb les posicions sobiranistes que estan agafant els ecosocialistes, d'aqui poc temps, més d'un s'endurà una sorpresa (obviament en un sentit positiu)!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.