directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 06:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Sagrada Família, escollida primera meravella de Catalunya

El temple s'endú el 41% dels vots

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Les 41 comarques de Catalunya i les 5 comarques històriques de Catalunya Nord tenien cadascuna, com a mínim, una proposta per optar a l'elecció. La primera llista constava de 10 propostes. D'aquestes, mitjançant el recompte de vots, se'n van seleccionar 7. La guanyadora a gran diferencia de les seves propostes competidores ha estat la Sagrada Família, que s'ha endut el 41% dels vots.
gaudi sagrada familia barcelona
La Sagrada Família de Gaudí

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta tv3
El Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona ha estat elegit per votació popular com la primera meravella de Catalunya, en la iniciativa promoguda per l'organització Capital de la Cultura Catalana i Catalunya Ràdio. L'objectiu era trobar les set meravelles catalanes, amb la voluntat de divulgar el patrimoni cultural material català d'una manera didàctica, pedagògica, lúdica i, alhora, motivar el coneixement i la visita als llocs seleccionats.

El procés per a elegir les set meravelles es va iniciar el mes de març amb la selecció de les 100 propostes que optaven a convertir-se en meravella de Catalunya. Durant els mesos d'abril i maig s'han votat setmanalment, agrupades per àrees geogràfiques, les propostes que aspiraven a convertir-se en meravella i, finalment, una vegada elegides les set meravelles de Catalunya s'ha votat l'ordre amb el qual es presentaran des d'ara nacionalment i internacionalment. Després de 35.514 vots d'arreu del territori (30.267 en l'elecció de les set meravelles i 5.247 en l'elecció de la meravella de les meravelles) les set meravelles de Catalunya són en primer lloc el Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona (amb el 41% dels vots emesos en la fase final), en segon lloc, el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella de Lleida (14%), en tercer lloc, el conjunt arqueològic de Tàrraco (11%), en quart lloc, el centre històric de Vic (10%), en cinquè lloc la Catedral de Girona (9%), en sisè lloc, el Monestir de Sant Miquel de Cuixà (8%) i en setè lloc el Celler Cooperatiu de Gandesa (7%).

En els propers dies s'establiran les dates en les quals es lliurarà el diploma corresponent a cadascuna de les 7 meravelles de Catalunya. Posteriorment s'iniciaran campanyes de promoció nacional i internacional d'aquest nou instrument de projecció de la cultura catalana que són des d'ara les 7 meravelles de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Joan Escarp Marti fletxa Sant Cugat del Vallès
7 de juny de 2007, 11.28 h

Felicitats als organitzadors. Necessitem iniciatives com aquesta per valoritzar el nostre país i augmentar la nostra autoestima, que falta ens fa !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
robert fletxa sabadell
7 de juny de 2007, 00.13 h

Jo crec que la gent ha escombrat cap a casa a l'hora de votar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.