directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

A partir d'avui els turistes que viatgin als Estats Units s'hauran de registrar abans per Internet

El formulari online substitueix els fulls que s'omplien a bord

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Des d'aquest dilluns, els europeus que vulguin fer turisme als Estats Units estan obligats a registrar-se per Internet i obtenir una autorització electrònica almenys 72 hores abans de viatjar-hi. El formulari, que s'ha d'omplir a la pàgina web https://esta.cbp.dhs.gov de forma gratuïta, substitueix el full I-94W que fins ara s'havia de respondre a l'avió mateix, abans d'aterrar en un aeroport nord-americà. Si la sol·licitud és rebutjada, caldrà demanar un visat al consolat. El nou formulari electrònic demana les mateixes dades i fa les mateixes preguntes que fins ara els turistes europeus estaven obligats a respondre durant el vol.
nova york estàtua llibertat
Comparteix
   

'Pateix vostè una malaltia contagiosa, un desordre físic o mental o és un consumidor o addicte a una droga?', demana la primera de les set preguntes del nou Sistema Electrònic d'Autorització de Viatge. '¿Està o ha estat mai involucrat en espionatge o sabotatge, en activitats terroristes o genocidi, o entre 1933 i 1945 va estar involucrat d'alguna manera en persecucions associades amb l'Alemanya Nazi o els seus aliats', interroga el qüestionari, que ja es podia respondre voluntàriament des de fa mesos però que a partir d'aquest 12 de gener és obligatori.

'Algun cop ha estat arrestat o declarat culpable per un delicte o crim que involucri depravació moral?', hauran de respondre els ciutadans de l'estat espanyol que vulguin viatjar als Estats Units. 'Ha detingut o retingut mai un nen a un ciutadà nord-americà que en tingui la custòdia?', demana el qüestionari. La web https://esta.cbp.dhs.gov també adverteix els turistes que vulguin entrar als Estats Units que a l'aeroport se'ls demanarà tot un seguit 'd'identificadors biomètrics, incloent les empremtes digitals i les fotografies'. El qüestionari es pot respondre en 21 idiomes diferents, entre els quals no hi ha el català.

Dos anys de validesa


Si la sol·licitud és aprovada i les autoritats nord-americanes consideren que el viatge no planteja cap risc per a l'ordre públic o la seguretat serà vàlida per un període de dos anys o fins que caduqui el passaport del viatger. Aquest nou Sistema Electrònic d'Autorització de Viatge afecta als ciutadans de 34 estats –entre els quals, l'espanyol– que no necessiten demanar un visat per fer turisme als Estats Units durant un període màxim de tres mesos.

A alguns governs europeus no els hi ha agradat gens que els ciutadans que no necessiten visat hagin de registrar-se ara per Internet tres dies abans: són la majoria de la UE, amb Austràlia, el Japó, Brunei, Nova Zelanda i Singapur. La UE s'està plantejant seguir les passes de Washington i posar en marxa també un registre electrònic similar que obligui en aquest cas als turistes nord-americans a haver de respondre a un qüestionari per Internet abans d'aterrar en un aeroport comunitari.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.