directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puig: 'un model de finançament satisfactori per Andalusia perpetuarà el dèficit fiscal de Catalunya'

'Adverteixo a ERC que no confongui patriotisme amb comoditat i conformisme'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general adjunt de Convergència, Felip Puig, ha assegurat aquest diumenge que un model de finançament que sigui satisfactori per totes les comunitats autònomes de l'Estat no farà res més que perpetuar el dèficit fiscal de Catalunya. 'No ens hem d'acontentar amb una mica més de diners perquè un model de finançament que sigui satisfactori per Andalusia, Extremadura o Galícia voldrà dir, indefectiblement, que continuarà comportant un dèficit fiscal important per Catalunya. I, per tant, no serà el que necessitem i el que tenim tot el dret a exigir', ha comentat Puig, de visita a Calonge (Baix Empordà) per comprovar 'in situ' les destrosses que el temporal de llevant ha ocasionat a la població.

Comparteix
   

Igualment, el secretari general adjunt de CDC ha volgut contestar les crides a CiU que dirigents d'ERC i ICV varen fer aquest dissabte durant la manifestació a favor de la pau a Palestina per tal que donin suport al Govern i no generin més 'inestabilitat' en les negociacions sobre el finançament. 'Adverteixo a ERC que no confongui patriotisme amb comoditat i conformisme', ha puntualitzat Puig. 'Si finalment tenim un model de finançament que no compleix l'Estatut i no ens permet lluitar contra la crisi econòmica voldrà dir que des d'Espanya s'està imposant i des del tripartit s'està acceptant un model de finançament il·legal', ha insistit el dirigent de CDC.

'I en aquest sentit no hi caben subterfugis. O s'està a favor de Catalunya o s'està agenollat davant del PSOE', ha afirmat Puig, que lamenta que ERC i ICV s'estiguin deixant 'arrossegar' pel PSC en la negociació del finançament amb Madrid.

Gestió del litoral

D'altra banda, el secretari general adjunt de Convergència, ha afirmat que el temporal de llevant a la Costa Brava i Costa del Maresme ha posat en evidència la necessitat del traspàs de la competència estatal d'ordenació i gestió del litoral català. 'No n'hi ha prou amb el què ha aconseguit el tripartit. Que ens hagin traspassat les concessions dels xiringuitos de les platges no és, evidentment, el nostre sostre competencial', ha ironitzat Puig, que ha estat acompanyat durant la seva visita a la platja de Sant Antoni de Calonge per l'alcalde de Calonge, Jordi Soler, i l'alcalde de Begur, Joan Català.

'Ara hem de lluitar per aconseguir que la regeneració de les sorres, la recuperació dels espigons i la ràpida resposta en les ajudes d'urgència que necessiten els ajuntaments es pugui fer des de la Generalitat', ha enumerat el dirigent convergent. 'I és que en aquest cas del traspàs de la gestió del litoral, el Govern fa més de cinc anys que no està presentant batalla', ha criticat Puig, que ha apostat per aconseguir aquesta competència el més aviat possible per tal de donar millor resposta als ajuntaments 'i anar avançant amb pas ferm cap a més autogovern i capacitat de decisió'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
13 de gener de 2009, 18.59 h

No hi entenc res amb aquests de convergència. En realitat no saps com agafar-los. Tant aviat et van com una veritable gent d'esquerres, com a l'endemà amb el seu soci Duran, és tot a l'inrevés. D'altra banda, sí que vull dir a aquest Sr. Puig que, raonaments com els que fa ara i avui aquí, els haurien d'haver fet el dia, més ben dit, la nit que se'n van anar a pactar amb en Zapatero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.