directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas afirma que no ha anat, ni anirà mai, a 'pregar' al president espanyol

El president reconeix que no va aconseguir tot el que pretenia · Avança que hi ha resultats de la reunió que no han transcendit encara

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha deixat clar aquest dimecres que no ha anat a 'pregar' a Madrid aquesta setmana, i que no ho farà mai davant de cap president espanyol. Així ha respost Mas als retrets del líder de Solidaritat Catalunya per la Independència, Joan Laporta, que ha considerat 'decebedor i frustrant veure el president de la Generalitat pregant al president espanyol' que permeti que Catalunya s'endeuti. Mas ha reconegut que no va aconseguir tot el que pretenia de la reunió amb José Luis Rodríguez Zapatero, però ha afegit que també va ser prudent a l'hora de les explicacions, perquè podia haver 'presumit' d'algunes qüestions que estan 'ben orientades'. Tant ERC com Solidaritat havien demanat a Mas que plantegés ja d'entrada el concert econòmic al president espanyol, cosa que Mas ha tornat a considerar inoportú ja que ho posposarà fins després de les eleccions espanyoles.
artur mas, parlament
Comparteix
   


Etiquetes
'És un exercici decebedor i de manca de responsabilitat', ha reblat Laporta, que ha lamentat que Mas es dediqui a anar a 'pidolar' a Madrid en lloc de lluitar a favor del concert. Mas ha replicat que no va anar a 'pregar' a Zapatero. 'Ni ho vaig fer ni ho faré. No aniré a pregar davant de Zapatero ni davant de cap president del govern espanyol', ha garantit el president de la Generalitat.

Ha reconegut que no tot el que pretenia de la reunió va sortir bé, però ha afegit que va ser 'prudent' a l'hora de donar explicacions públiques, perquè podia haver 'presumit' de qüestions que estan 'ben orientades'.

El concert, al 2012
Sobre el concert, Mas ha reiterat que la seva estratègia per plantejar-ho és coneguda pel Parlament i pel poble de Catalunya, que va optar per CiU en les darreres eleccions conscients que la federació no va prometre 'un miracle en dos mesos', sinó una 'transició catalana' cap al dret a decidir, amb el pacte fiscal com a primer pas. En aquest sentit, ha opinat que és 'pràcticament impossible' aconseguir-ho ara, sinó que és millor esperar a després de les eleccions generals.

D'altra banda, en resposta a una pregunta de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, Mas ha tornat a explicar que Catalunya necessitarà 11.000 MEUR dels mercats financers, dels quals, entre 4 i 5.000 MEUR serviran refinançar deutes anteriors que vencen aquest any. Mas ha reconegut que és una xifra 'molt gran, gegantina', però ha afegit que la reunió de dilluns és un pas endavant.

Camacho ha anunciat que el PPC condicionarà el seu suport als plans d'endeutament del Govern si hi ha un pla de reequilibri pressupostari rigorós, estabilitat i autocontrol del dèficit i un pla d'aprimament de l'administració i del sector públic.

ERC posa èmfasi en el model català de caixes
En el torn d'ERC, Joan Puigcercós ha advertit que 'trontolla l'obra social i el fet que Catalunya pugui prendre decisions' pel que fa a crèdits industrials, avisant d'un possible 'desmantellament' de les caixes d'estalvi. Mas ha assegurat que el seu Govern intentarà 'per tots els mitjans preservar el poder financer català i la catalanitat del màxim nombre d'entitats'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
10 de febrer de 2011, 17.52 h

Us heu fixat que des de que corrupCiu és al govern manant, sembla que el cas Millet ja no existeixi ?????. Aquest en Mas és un xulo. De què va el "tio".???. O és que es pensa que estant supeditat a la seva estimada ecspana, no haurà d'anar a pidolar, no una, sinó cent vegades ???. Ell i en duran, són la negació de Catalunya. Més que això, són un càncer que ja ha desenvolupat una metàstesi a Catalunya. Això no obstant, els reconec un gran mèrit: Han sapigut entabanar un gran nombr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ramon fletxa Barcelona
10 de febrer de 2011, 08.12 h

Ell sempre igual: no ho he dit tot, tot està ben encaminant... per acabar en res. Mas s'ha passat i es passa la vida venen fum, cap realitat i així estarem els propers quatre anys. Alguns se l'han cregut i ens han ben fotut als altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
xavier fletxa españa
9 de febrer de 2011, 23.40 h

INDEPENDIZAROS DE LOS NACIONALISTAS , SEGURO VIVIRIAS MEJOR Y TENDRIAIS MAS SALUD Y MEJOR HUMOR ,BEEEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEE


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 de febrer de 2011, 15.54 h

Catalunya ja està a la cua en qualitat de vida gràcies a la 'solidaritat' amb Espanya.

Catalunya és només la vuitena comunitat autònoma pel que fa a nivell de vida, superada per territoris com Aragó, Castella i Lleó o Cantabria. La solidaritat amb l'Estat espanyol ha provocat que Catalunya quedi molt enrere en qualitat de vida, un greuge que també pateixen les Illes Balears.

Segons el darrer Balance Económico Regional de Funcas ( ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Lloret de Mar
9 de febrer de 2011, 15.19 h

Abans de les eleccions en Mas semblava ambicios. Ara que les eleccions ja han passat i han aconseguit els vots de molts sobiranistes ara s´ha tornat timid.
Mai he votat CiU i mai els votare. No votare mai un partit que practica l´ambiguitat sobre el nostre futur de forma tan descarada.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
9 de febrer de 2011, 15.07 h

Realment ens està dient que no deixarà d'anar-hi a pregar. El que no sabem es si és per que no pot deixar de fer-ho o per que no te prou valentia per deixar de fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
9 de febrer de 2011, 14.49 h

Podem portar als tribunals al Govern de la Generalitat per l'endeutament a que ens estan sotmetent? Crec que hauriem de començar a plantejar-nos la possibilitat. Ni nosaltres ni els nostres fills han de pagar els deutes d'un Govern que no serveix els insteressos dels seus ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JOSEP M fletxa Vilanova
9 de febrer de 2011, 14.25 h

Encara no he vist una sola miserable aplicació del famós "dret de decidir" del Mas, què ha decidit la Generalitat? vol dir endeutar-nos i endeutar els nostres fills perquè ens puguin seguir robant els de ponent? a part d'això...
Ah, i allò de la dignitat i el fer-se respectar...encara espero veure cap cop de porta, cap cop sobre la taula, cap "això ho farem així i si no hi estan d'acord que ens enviïn la guàrdia civil" que fins i tot acabat el franquisme va gosar dir en Pujol per crea... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.