directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La consulta de la Diagonal, nominada als Fiasco Awards 2011

També hi opten les webs Del.icio.us, Keteké i MySpace, l'enciclopèdia 'on-line' Europeana i el servei Google Buzz

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La fallida consulta sobre la reforma de la Diagonal promoguda per Jordi Hereu va ser un dels fiascos tecnològics més rellevants del 2010, des del punt de vista del jurat dels Fiasco Awards 2010, que l'ha inclòs en l'exclusiu llistat de 7 aspirants a ser distingits amb aquest dubtós honor. Els internautes havien proposat fins a 34 candidatures del 13 de gener ençà i avui el jurat n'ha fet públic les 7 que es disputen el premi. Sobre la fallida consulta d'Hereu, el jurat considera que 'es van produir molts problemes tècnics que van impedir votar a alguns ciutadans i ciutadanes (entre ells, l'alcalde), altres els hi van suplantar la identitat, es van viure moments de col·lapse...', un fiasco 'que tothom hauria volgut estalviar-se'. També hi estan nominats les xarxes socials Del.icio.us, Keteké i MySpace, l'enciclopèdia on-line Europeana i el servei Google Buzz, així com el fet d'haver concedit el Fiasco Award 2010 a l'iPad, que reconeixen que va ser un error.
Diagonal, Jordi Hereu, consulta, votació
Comparteix
   


Etiquetes
El jurat valora que el fiasco d'Hereu va tenir lloc a causa de 'la combinació d'una complexitat tecnològica, un experiment sociològic de nova forma de participació ciutadana i un projecte polític amb clars partidaris i detractors', fet que 'va portar a un fiasco que tothom hauria volgut estalviar-se. La multiplicació de factors complexos fàcilment pot provocar un fiasco'.

Per determinar quins dels 34 fiascos proposats mereixien passar a la final, el jurat ha tingut en compte la credibilitat que va tenir el fiasco en qüestió, l'impacte en la societat que va generar, la facilitat per extreure'n alguna conclusió útil, experiència o ensenyament, l'originalitat, la simplicitat i la vigència i actualitat del fiasco.

A partir de demà i fins el 9 de març, els internautes podran votar per una o altra de les set candidatures. Finalment, serà el dijous 10 de març quan tindrà lloc la festa de lliurament dels Fiasco Awards 2011, al bar Elephant Club de Barcelona.

'Potenciar l'esperit crític'
Els Fiasco Awards són una iniciativa d'un equip de persones vinculades al sector TIC que volen premiar 'els millors projectes del sector que no han tingut èxit'. L'objectiu del guardó és potenciar l’esperit crític i fomentar l'actitud positiva davant dels fracassos, 'que són una etapa d'aprenentatge necessària per assolir l'èxit'. El guanyador de l'edició de l'any passat va ser l'iPad d'Apple, mentre que el sistema operatiu Windows Vista de Microsoft va ser el guanyador de l'edició 2009.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.