directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Mobile World Congress 2009 tornarà a omplir al 100% els hotels de Barcelona

S'espera arribar als 50.000 visitants entre públic i empresaris

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Mobile World Congress 2009 que se celebrarà del 16 al 19 de febrer vinent al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona suposarà una ocupació hotelera del 100% a la ciutat, tal com han explicat representants del Gremi d'Hotels de Barcelona. En aquest sentit, Jordi Clos, president d'aquesta institució ha destacat que enguany s'ha registrat un nivell de confirmació de la reserva prèvia superior a la de l'any passat, i per això s'espera ocupar unes 17.000 habitacions. Aquest congrés reunirà unes 1.300 empreses expositores del món de la telefonia mòbil, amb uns 16.000 estands, i s'espera que rebi uns 50.000 visitants, els mateixos de l'any passat, entre públic en general i els que vulguin fer negoci.

Comparteix
   

En la presentació d'aquesta fira estaven presents el conseller delegat de GSMC, John Hoffman, el tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, la directora general d'ACC10, Carme Botifoll, el comissionat de Presidència per a las TIC i la Societat de la Informació de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Morell, el director general de Fira de Barcelona, Agustín Cordón, i el president del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos.

Aquest congrés està organitzat per GSMA, el grup comercial global per a la indústria de las telecomunicacions mòbils. En aquest sentit, el seu president, John Hoffman, ha destacat que l'edició d'enguany reunirà a Barcelona els directius d'alguns dels operadors de telecomunicacions mòbils, empreses de software, proveïdors de equips, internet i oci, i mitjans de comunicació més importants i influents del món. A més, Hoffman ha destacat que el saló té un 'reconegut prestigi' internacional com demostra el nombre d'expositors i estands, ja que apleguen a empreses del sector com venedors, companyies, publicitat i oci per telèfon mòbil i operadors.

Enguany el congrés porta el lema 'pensar endavant' ja que es vol utilitzar la indústria de la telefonia mòbil per sortir de la crisi econòmica. Per això el sector continua creixent a nivell mundial, 'no pas com fa dos anys', segons Hoffman, però ho seguirà fent en el futur. De moment hi ha uns 4.000 milions d'usuaris de telèfons mòbils al món i el següent pas passa perquè els aparells no serveixin només per rebre missatges o telefonar, sinó que 'sigui una plataforma que doni més serveis' i 'faci més productiva la via'. En aquest sentit al congrés hi hauran empreses que treballen amb serveis com l'oci o l'economia a internet a banda de publicitat o dispositius específics.

El congrés comptarà amb unes 360 conferències i taules rodones entre els que estan els consellers delegats d'empreses de telefonia mòbil, d'internet o de xarxes socials. Tot i això, el principal reclam de la fira estarà en l'actor Kevin Spacey que serà l'amfitrió en el Festival Cinematogràfic de Curts i Mòbils, organitzat per MOFIL. En aquest festival també es coneixerà el guanyador del premi al millor curt de menys de cinc minuts que obtindrà un cotxe com a premi. En aquest sentit a l'estand de Chevrolet, que patrocina el festival, també es podrà aconseguir un vehicle en un concurs publicitari.

John Hoffman ha destacat que l'organització d'aquest quart congrés es planteja ampliar seguint desenvolupant la fira més enllà del 2012. Fa uns mesos es va decidir col•laborar fins aquesta data tot i que ara es vol prorrogar ja que s'han trobat amb el suport de les administracions i el sector econòmic de la ciutat. En aquest sentit, els representants de la Fira de Barcelona han destacat l'impacte del congrés a la ciutat, sobretot pel 'grau d'intercionalitat', ja que el 99% d'empreses expositores tenen activitat econòmica en diversos països.

Des de la Generalitat s'ha destacat la importància de la presència de les empreses catalanes del sector, i s'ha insistit en els contactes internacionals que es poden fer amb altres entitats així com l'aparador que significa que es conegui la innovació i la recerca que es fa a Catalunya. Per la seva banda el representant de l'Ajuntament de Barcelona ha insistit en la ciutat com un lloc perfer negoci, a banda de punts de trobada per la creació. Per això, es manté el compromís amb la plataforma empresarial GSM per continuar fent la fira en els anys vinents.






COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.