directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

L'Àfrica, amb el 13% de la població mundial, només té l'1,3% del personal sanitari

Ho ha denunciat Intermón Oxfam en les activitats paral·leles a la cimera del G8 de Rostock

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A l'Àfrica hi viu el 13% de la població mundial i, tot i això, al continent només treballa un 1,3 % del personal sanitari del món. És per això que es fa imprescindible "un servei de salut públic fort proporcionat pels governs i que sigui gratis per als ciutadans", segons ha denunciat Intermón Oxfam a Alemanya durant els actes en contra de la cimera del G8.
intermon oxfam capgrossos parodia cimera g8 rostock
Els capgrossos d'Oxfam parodiant els líders mundials de la Cimera

Comparteix
   


Etiquetes
Disfressats dels líders internacionals que a partir d'ahir es donen cita a Heiligendamm, on es fa la Cimera del G8, els activistes espanyols desplaçats allà amb l'organització han reclamat amb capgrossos atenció sobre un problema fruit d'un "cercle viciós", perquè "la pobresa genera mala salut i la mala salut contribueix a augmentar la pobresa".

La portaveu d'Intermón Oxfam, Pilar Orenes, ha incidit que "l'increment de l'ajuda del G-8 a llarg termini i de manera predictible és fonamental per millorar la salut de tots" i ha explicat que això suposa "que es creïn clíniques i hospitals ben equipats, amb metges i infermeres ben preparats i amb un salari decent, tant a les zones urbanes com a les rurals de l'Àfrica".

"El govern alemany ha d'utilitzar el seu lideratge en el G8 per fer una crida i aconseguir que cada país en desenvolupament tingui un pla per al seu servei de salut, en què s'identifiqui quants treballadors de la salut es necessiten i quines inversions fan falta per establir un servei de salut pública nacional", ha apuntat Orenes.

Per cridar l'atenció sobre aquesta injustícia els capgrossos d'Oxfam, que representen Shinzo Abe, Tony Blair, George W Bush, Stephen Harper, Angela Merkel, Romano Prodi, Vladímir Putin i Nicolas Sarkozy, s'han vestit de doctors i infermers en el port de Rostock. Els líders del G8 portaven estetoscopis per auscultar un mapa gegant del continent africà.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.