directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós es mostra 'disposat' a anar a unes primàries a ERC

Benach és més prudent i creu que encara no és el moment

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president del Parlament, Ernest Benach, ha advertit aquest dilluns que ERC 'no està preparada' per un procés de primàries per escollir el candidat a la presidència de la Generalitat per a les properes eleccions al Parlament. Benach ha dit que la dinàmica catalana 'no és la dels EUA' i, de fet, creu que cap partit català està preparat per un procés d'aquest tipus. Per això, ha advocat per treballar per un 'acord' entre les diferents sensibilitats del partit, que eviti un enfrontament entre Puigcercós i Carod en unes primàries. Per contra, el president d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha mostrat disposat a anar a primàries per escollir el candidat, tot dient que això 'reforçaria la democràcia del partit'.
Puigcercós durant la seva intervenció
Puigcercós durant la seva intervenció

Comparteix
   

En declaracions a Catalunya Ràdio, Benach ha carregat contra els membres del seu partit que filtren als mitjans de comunicació el debat intern del partit: 'les persones que expliquen determinades reunions són unes irresponsables i no són dignes de militar en un partit polític'. En aquest sentit, ha dit que les 'filtracions' són un 'desastre', ja que 'acaba fotent per l'aire hores de sacrifici' dels militants.

Benach ha dit que 'fer primàries no és cap drama', però creu que ERC 'no està preparada per fer-les'. De fet, el president del Parlament no creu que estigui preparat per un procés d'aquest tipus cap partit de Catalunya, ja que 'la dinàmica d'aquest país no és la dels EUA, on tenen una tradició al respecte'. Per contra, Benach ha dit que al seu partit 'li convé l'acord' entre les diferents sensibilitats del partit. De fet, ha assegurat que tant Carod com Puigcercós són 'dos valors de la política catalana', tot rebutjant contraposar-los 'un contra l'altre'.

Per la seva banda, el president republicà s'ha mostrat disposat a anar a primàries, en una entrevista a RAC1. 'Estic disposat a anar a primàries, assumir-les, fer un debat obert, que tothom pugui participar i tothom sàpiga de què estem parlant', ha dit. A més, ha afegit que, 'si cal endavant', tot assenyalant que 'reforçaria la democràcia del partit'.

Puigcercós creu que cal acostumar-se a que 'és bo que la gent pugui decidir quin candidat vol', tot recordant que així passa als EUA. De tota manera, ha afegit que en aquests moments aquest no és un debat prioritari per a ERC, ja que abans cal tractar de qüestions com el finançament, el Projecte de llei d'educació o la crisi econòmica.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 de gener de 2009, 19.20 h

ERC hauria de tenir un candidat de consens. El millor seria en Montilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dani fletxa reus
19 de gener de 2009, 14.07 h

Potser que no feu mes el ruc, esteu donant la nota constanment, canvieu de parer cada dos per tres, retireu-vos de la politica, no teniu res a fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.