directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Manel Mas demana més dimissions al PSC perquè tots són responsables del 28-N

Assegura que no n'hi ha prou amb la retirada de Montilla · Considera que la majoria d'alts càrrecs ja no tenen 'autoritat' després del daltabaix electoral

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Amb la retirada de José Montilla no n'hi ha prou. Aquest és el parer del diputat del PSC al Congrés dels Diputats Manel Mas, que ha demanat aquest dijous que pleguin els dirigents del PSC al partit i al Govern de José Montilla. En un apunt en el seu bloc, Mas ha considerat que no n'hi ha prou amb la retirada del primer secretari, i ha afegit que 'no és de rebut que companys dirigents al partit i al Govern passin com aquell que res a pontificar què és el que cal fer d'ara en endavant'. Al seu parer, després del 28-N 'no tenen autoritat per fer-ho', perquè 'van estar en els comandaments i no se n'han sortit'. És més, Mas ha advertit que mantenir algun, encara que sigui un, dels actuals dirigents 'pot portar una frustració molt gran a la soferta militància i a l'electorat'.
manel mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha apuntat que des del 2000, el poder real del partit estava en les mans dels 'capitans', un moviment ample des del punt de vista territorial que va anar esdeveniment, segons ell, una 'cúpula concentrada i molt reduïda que progressivament es va anar enrocant davant del sorprenent o no assentiment per acció o omissió del conjunt de l'organització'.

El socialista ha advertit que aquesta cúpula no podrà queixar-se que s'hagi qüestionat gaire la seva actuació, perquè les votacions en els congressos i en els consells nacionals sempre han estat majoritàriament a favor de la gestió efectuada.

Però els resultats polítics de la seva gestió, ha subratllat Mas, 'canten', i els ciutadans han deixat ben clar que no estan amb els socialistes, que des del 1999 van 'com els crancs, cap endarrere'. De 50 diputats a 28 al Parlament, ha recordat.

'Alguna responsabilitat deu tenir l'actual equip dirigent d'aquests resultats', ha assenyalat Mas, que ha afegit que en política, malgrat que s'hagi treballar dur, 'no queda més remei que decantar-se i pensar que potser sigui millor que vinguin nous equips dirigents'.

Mas ha remarcat que el primer secretari ja va fer el pas de decantar-se, i no es tornarà a presentar, però 'no n'hi ha prou amb aquesta retirada'. 'Hi ha més gent que ha de plegar i fer 'mutis pel forro'. Alguns per corresponsables per acció, molts d'altres per omissió', ha opinat.

És més, el diputat al Congrés ha defensat que 'no és de rebut' que companys dirigents al partit i al Govern de Montilla 'passin ara com aquell que res a pontificar què és el que cal fer d'ara en endavant'. 'No tenen autoritat per fer-ho. Van estar en els comandaments i no se n'han sortit. També han de retirar-se', ha dit.

En aquest sentit, ha apostat per fer 'foc nou' i buscar nova gent, encara que faci por. Perquè mantenir algun, 'encara que sigui sols algun', dels actuals dirigents por portar a una 'frustració molt gran a la soferta militància i a l'electorat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Eduardo González Palomar fletxa Manlleu (Barcelona)
11 de febrer de 2011, 11.01 h

Quedarse en cruz y cuadro

En la vasta trayectoria pública del partido “socialista” en Catalunya (PSC), durante el actual período democrático, jamás se le vio tan contra las cuerdas como en estos días. Sacudido sin piedad por los resultados electorales del pasado 28 de noviembre, sorprende que sus líderes no cierren la guardia a puro garrotazo y tente tieso. Tal es así, que, la visión múltiple sobrevenida por años de arriesgada actividad, ahora, tras el golpe directo recibido, par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de febrer de 2011, 10.47 h

Em sembla molt bé la opinió d'aquest senyor. Però si tots plegats els de PSC tinguessin vergonya i dignitat, especialment el grupuscle català, dimitirien en bloc per anticatalanistes o anti Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.