directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 17:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El cas del reusenc que van detenir i agredir per no voler parlar en castellà arriba al Senat

Aquesta mateixa setmana es presentaran preguntes al respecte destinades al Ministeri d'Interior

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El senador de l'Entesa Catalana de Progrés, Lluís Aragonès, presentarà aquesta setmana al Senat el cas del jove reusenc que, suposadament, va insultar un policia i posteriorment va ser detingut i agredit per no voler parlar-li en castellà. Aragonès presentarà una bateria de preguntes al Ministeri d'Interior, tant d'aquest fet com d'altres que ha recollit "on el comportament de la policia no ha estat el més adequat en un estat democràtic com el nostre". El senador republicà també demanarà informació i estadístiques sobre el que considera que han estat "reaccions impròpies" dels cossos de seguretat.
policia nacional cnp furgons
Furgons de la Policia Nacional

Comparteix
   


Etiquetes
Lluís Aragonès ha explicat la intenció de presentar aquesta mateixa setmana al Senat una bateria de preguntes destinades a conèixer si la presumpta agressió i detenció del reusenc "és un cas aïllat o si hi ha més denúncies d'aquest tipus arreu del país o dels Països Catalans".

Jordi Perelló, el jove detingut, assegura que li va dir "xarnego" a un policia, per no deixar-lo parlar en català, i que posteriorment va ser presumptament detingut i agredit.

El senador republicà diu que "des d'Esquerra ens preocupen determinades actituds, que volem creure que responen a actituds individuals de membres dels diferents cossos de seguretat". Aragonès creu que "no pot ser que, a aquestes altures, es vexin drets dels ciutadans i es produeixin accions delictives dels cossos cap als ciutadans".

El senador català explica que "si les respostes no ens convencen, es demanarà la compareixença de responsables policials de les forces de seguretat de l'Estat".

La versió del jove detingut


Els fets van iniciar-se la tarda del dijous dia 3 de maig, quan agents del CNP van entrar en un bar de la riera de Miró de Reus i van demanar la documentació als ciutadans d'origen immigrant que allà s'hi trobaven. Allà, els agents van retenir un noi algerià que no duia papers i el van acompanyar cap a casa seva, 'de males maneres i agafant-lo pel braç', segons la versió donada per Fina Norte, la mare de la família amb qui conviu aquest noi.

El mateix testimoni afegeix que una vegada a casa seva, el CNP hauria entrat amb el noi d'origen algerià dins l'habitatge, sense donar cap explicació de què estava passant a la mestressa de la casa. Després de mostrar els papers que la policia li demanava, els agents suposadament haurien portat el noi cap a la comissaria, sense voler donar encara cap raó a la família del perquè de la detenció.

Segons Fina Norte, hauria intentat posar-se en contacte amb el jove, però no ho hauria aconseguit. Una estona més tard, explica, va dirigir-se a la comissaria del CNP acompanyada de la seva filla. Una vegada allà, i sempre segons la versió de la família, els agents no van voler donar cap tipus d'explicacions de què estava passant. Norte assegura que es va dirigir en tot moment als policies en català mentre que els agents ho feien en castellà.

En aquell moment, va arribar a la comissaria Jordi Perelló, el fill de la mestressa de la casa, qui també es va dirigir als agents parlant en català. Llavors, el jove que acabava d'arribar afirma que 'vaig veure com un agent estava aixecant la mà a la meva germana i que li exigia de males maneres que li parlés en castellà'.

Perelló reconeix que li va dir al policia que era un 'xarnego', fet que va fer crispar l'agent, el qual, suposadament, el va detenir i emmanillar per desobediència a l'autoritat. En el moment de la detenció, el jove assegura que 'se'm van tirar damunt cinc o sis policies', que el van portar a la garjola de la comissaria.

Durant l'estona que va estar tancat, Jordi Perelló diu que va rebre tot tipus d'insults, i que els policies es van negar en un principi a llegir-li els drets, perquè era 'un català de merda'. El detingut manifesta que els policies li deien en tot moment que no parlés en català perquè 'estem a Espanya i aquí es parla l'espanyol' i que li parlaven de 'la unitat de l'estat i de la llengua'.

Mentre estava a la garjola, el jove explica que va rebre diversos cops al pit i als braços i que va demanar als agents si li podien afluixar les manilles perquè li estaven fent mal, cosa que els policies li van negar. Perelló assegura que compta amb un comunicat mèdic on es reflecteixen les contusions i la 'fissura intercostal' que els agents presumptament li van provocar.

Paral·lelament, els agents haurien avisat un advocat d'ofici i la mare del jove, Fina Norte, va alertar de la situació un altre dels seus fills, que és mosso d'esquadra. La mare explica que aquest últim hauria parlat amb responsables del CNP de Reus, via telefònica, i que va ser a partir de llavors quan 'els agents es van tranquil·litzar i van canviar la seva actitud'.

Jordi Perelló explica que, fins i tot, quan va arribar l'advocat, els agents van amenaçar-lo dient-li que 'segons quina versió donés dels fets, no el deixarien marxar'. Hores més tard, els agents deixaven Perelló en llibertat amb càrrecs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Joaquim Fresneda i Nogués fletxa Vilanova del Camí
8 de juny de 2007, 03.30 h

Vergonyós,molt vergonyós. FORA LES FORCES D´OCUPACIÓ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.