directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona gestionarà el primer registre europeu de cèl·lules mare embrionàries

Conjuntament amb un centre de Berlin i durant un període de com a mínim 3 anys

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, conjuntament amb el Centre de Centre de Teràpies Regeneratives de Berlín-Brandenburg, gestionarà el primer registre europeu de cèl·lules mare embrionàries humanes, la creació del qual tindrà lloc aquest divendres a la capital catalana de la mà d'un grup d'experts europeus. Es tracta d'un projecte finançat amb un milió d'euros per la Unió Europea, en el context del VI Programa Marc de Investigación de la UE, i que tindrà una durada de 3 anys.
celula mare
Comparteix
   


Etiquetes
La reunió de treball tindrà la presència i les aportacions del director d'Investigació en Salut de la Comissió Europea, Octavi Quintana, i dels coordinadors del projecte, Joeri Borstlap, del Centre de Teràpies Regeneratives Berlín-Brandenburg com a coordinador tècnic, i la doctora Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona i coordinadora científica del projecte.

El principal objectiu del registre és proporcionar informació detallada sobre totes les línies de cèl·lules mare embrionàries disponibles a Europa per a la investigació. Així mateix, es crearà un lloc web accessible al públic que contindrà dades fiables sobre les línies cel·lulars i informes sobre els progressos d'interès en aquest àmbit d'investigació, com ara assajos clínics.

Inclourà detalls sobre l'origen de les línies de cèl·lules mare i dades de contacte que permetran el seu accés per part dels investigadors. El registre també inclourà la informació sobre línies de cèl·lules mare embrionàries humanes obtingudes mitjançant projectes finançats per la UE, en curs o futurs.

Una línia de cèl·lules mare embrionàries humanes és un cultiu de cèl·lules mare aïllades d'un embrió humà aviat; aquest cultiu cel·lular pot mantenir-se indefinidament en el laboratori. En mantenir un registre de totes les línies existents es fomentarà la coordinació i eficiència de la investigació que es porta a Europa i es facilitarà la seva utilització per part dels científics.

Aquest registre de la UE és la iniciativa més important de la seva classe en el món i testifica el paper preponderant d'Europa en aquest tipus d'investigació, dins d'uns límits ètics estrictes. Hi participen 10 països de la UE -Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, França, Espanya, Holanda, Suècia, la República Txeca i el Regne Unit-, tots ells actius en aquest tipus d'investigació.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.