directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 7 de maig de 2024 18:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Més de 14.000 catalans han marxat de Catalunya en els darrers dos anys per culpa de la crisi

Joves entre 25 i 35 anys és el perfil que més emigra · 109.000 persones de nacionalitat no catalana han marxat durant el 2010 · En el 2011 s'incrementaran les sortides

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Un total de 14.082 catalans han marxat de Catalunya en els darrers dos anys per anar a viure a l'estranger com a conseqüència de la crisi econòmica. Així ho indica un estudi de la Federació Internacional d'Entitats Catalanes (FIEC) que es basa en les estimacions de la població actual publicades per l'Institut Nacional d'Estadística. Així, en el període comprès entre 2009 i 2010, més de 7.000 persones per any han sortit del país a la recerca de noves oportunitats, l'única sortida de trobar feina segons indica l'informe de l'entitat. D'altra banda, prop de 109.000 persones de nacionalitat no catalana han decidit abandonar el principat en només un any, fet que, en veu de FIEC, és més propi de països en vies de desenvolupament que no pas d'un territori com Catalunya. En aquesta línia, el Cens Electoral d'Espanyols Residents Absents, referma aquesta migració amb un increment a Catalunya de 10.000 persones passant de 125.808 al gener de 2010 a 135.744 al desembre de 2010.

Comparteix
   


Etiquetes
Fuga de joves 'cervells'
El Departament de Mobilitat Internacional del Grup Adecco3, ha publicat un estudi sobre els perfils d’aquesta nova emigració que mostren un perfil majoritari de joves entre els 25 i els 35 anys sense responsabilitats familiars, amb formació altament qualificada I que respon a la denominada 'emigració selectiva' o 'fuga de cervells'. Els sectors més demandats per a treballar a l’estranger són els relacionats amb la recerca, les professions mèdiques i la biologia. Actualment aquesta llista s’ha ampliat molt i inclou enginyers, arquitectes i informàtics, que han perdut la seva feina o que consideren que el seu treball serà molt més ben valorat fora de Catalunya o d'Espanya.

Els països europeus els destins més preferits
Entre els destins més sol·licitats, segons Adecco, un 50% dels professionals escull el continent europeu. Tradicionalment, els països més buscats han estat Estats Units, Regne Unit, França, Itàlia, Alemanya i Portugal. Actualment els països escandinaus, sobretot Noruega, Suècia i Luxemburg, així com emergents com Turquia o Rússia comencen a despertar interès entre els candidats a l’hora de trobar una nova alternativa professional.

Més sortides al 2011
No resulta  possible estimar amb precisió quins seran els impactes de la crisi i quin serà, en conseqüència, el comportament migratori d’espanyols i catalans durant aquest 2011 però les dades recollides per la FIEC  entre diverses ambaixades espanyoles i alguns casals catalans de l’exterior apunten a un creixement molt significatiu del nombre de consultes sobre situació del mercat de treball i de l'habitatge en certs països i a un creixement més que probable i sostingut de l’emigració espanyola i catalana cap a països que se suposa que poden oferir oportunitats laborals. Una tendència que, quasi amb tota seguretat, continuarà el proper 2012.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Francesc fletxa Lloret de Mar
14 de febrer de 2011, 12.08 h

#1 sabeu quants aspañolistes sobren a Catalunya???

Resposta facil: TOTS

Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Salva fletxa Països Catalans
14 de febrer de 2011, 11.52 h

Encara en marxen pocs... el que passa és que s'haurien de quedar els vàlids i fugir tota aquesta colla d'espanyolistes recalcitrans i inadaptats que ens estant foten el país a la més absoluta misèria...

Salut i Independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Lloret de Mar
13 de febrer de 2011, 08.19 h

Enhorabona Raul!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=62-JWeCQE5Q

Visca Catalunya lliure


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.