directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

El moviment de les consultes impulsarà una Assemblea Nacional Catalana 'que posi les bases de l'estat propi'

Una portaveu de les consultes ha avançat el 'full de ruta cap a la independència' que es desenvoluparà en els propers mesos

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El moviment popular per la independència es renova. El 10 d'abril, amb la darrera onada de consultes per la independència, es tanca el cicle de consultes locals per enfilar el camí cap al referèndum nacional. El 2011 serà un any de molts esdeveniments al si del moviment, que porta temps dissenyant el full de ruta que ha de conduir el poble català cap a la celebració d'un referèndum. Aquest diumenge Carme Forcadell, una portaveu del moviment de les consultes, ha avançat alguns detalls d'aquest procés, l'objectiu del qual és 'activar totes les plataformes locals per aconseguir una base molt àmplia que posi les bases de l'estat propi'. L'eina per fer-ho possible serà l'Assemblea Nacional Catalana.

Comparteix
   


Etiquetes
El 10-A es tanca una etapa
El 10 d'abril, amb la celebració de l'última onada de consultes locals per la independència, la més important de les quals és la que es realitzarà a Barcelona, es donarà per enllestida la campanya de convocatòria de consultes per la independència de caràcter local. Llesta doncs aquesta etapa, es posarà la directa, i és per això que el moviment de les consultes ha concebut la celebració de la Conferència Nacional per l'Estat propi. Segons ha explicat Forcadell a l'ACN, 'hi ha una continuació de l'estratègia de les consultes, que és la Conferència Nacional'. Una estratègia que és novament 'una altra iniciativa de la socieat civil i de totes les plataformes locals per tal de continuar endavant amb el moviment'.

'Hem de fer un pas més i anar cap a l'estat propi'
Forcadell ho entén com la continuació d'un procés: 'Les consultes han suposat que la societat civil pugui exercir el dret a l'autodeterminació, doncs ara hem de fer un pas més i anar cap a l'estat propi'. En aquest sentit, la portaveu remarca que 'un cop esgotades totes les vies el que necessitem és l'estat propi'.

L'Assemblea Nacional Catalana, al novembre
La Conferència Nacional servirà 'per crear una assemblea catalana' que constituirà, assenyala Forcadell, 'una continuació de totes les estratègies de les consultes'. És per això que subratlla que el que de debò serà important serà la celebració d'aquesta assemblea nacional, que es durà a terme el mes de novembre, segons ha avançat la portaveu de les consultes a l'ACN. D'aquesta manera, la Conferència Nacinal servirà 'per escalfar motors per constituir aquesta assemblea, que serà de la societat civil'.

Aquesta trobada servirà per aprovar un full de ruta que ha de portar a la constitució d'una assemblea nacional. Ara per ara hi ha una proposta inicial amb els punts bàsics que s'hauran de ratificar el dia de la celebració d'aquesta reunió nacional, el 30 d'abril. També es nomenarà un secretariat nacional i d'altres qüestions d'estructura interna, segons ha detallat la representant de l'organització.

Els partits, sense intervenir
Forcadell ha volgut deixar clar, en la línia que caracteritza la Coordinadora Nacional d'ençà d'alguns conflictes de caire partidista patits al voltant del fenomen de les consultes, que els partits no prendran part del procés; almenys per ara i fins que no sigui necessari. 'De moment estem treballant des de la societat civil', ha reiterat Forcadell, si bé ha admès que 'en un moment o altre el tema de les consultes haurà d'arribar al Parlament'. Tot amb tot, 'ara per ara és una iniciativa de la societat civil que està oberta als partits polítics però a nivell personal'.

I quan estigui tot fet, quedarà 'pressionar el Parlament'
Com aconseguir definitivament la convocatòria d'un referèndum nacional que perquè sigui vinculant haurà de ser convocat des de les institucions? Forcadell explica que el moviment que ella representa tot això ho ha previst, i que tota la feina que es vol tirar endavant aquest 2011 persegueix aconseguir 'que la societat civil pressioni el Parlament', com a avantsala a la convocatòria d'un referèndum vinculant que plantegi obertament la consecució d'un estat català.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
14 de febrer de 2011, 13.35 h

Doncs respectant la opinió dels comentaristes que m'han precedit, penso que tenen raó els membres d'aquesta Assemblea, en el fet de no convocar-hi els partits polítics. O és que hem perdut la memòria amb els tristos espectacles que es van donar per una fotessa de lema que havia de precedir la manifestació del 10 de juliol passat ???. I els tristos espectacles independentistes donats arran de la demanda de bona part de la societat catalana i independentista, per a fondre aquesta energia en... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Quico Romeu
14 de febrer de 2011, 02.25 h

A mi tampoc em fa cap gràcia. És evident que l'independentisme arrelat en la societat civil es sent "orfe" i em sembla que no està ben representat al parlament. No obstant, em sembla una maniobra bruta a questa Assemblea Nacional, que neix sota el problema del sectarisme. Què és això de prescindir i deixar de banda els partits polítics? A la història, quines són les idees que han volgut prescindir dels partits? Em sembla que no és el moment de muntar barraques particulars per aprofita... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mendixka fletxa Horta
14 de febrer de 2011, 01.01 h

em sembla molt absurd això d'una "Assemblea Nacional Catalana"... ja en tenim una, que és el Parlament de Catalunya, escollit pel poble de Catalunya i per tant és un Parlament, crec, totalment legítim. Mirem de no descalabrar-nos un altre cop (passant de 21 diputats independentistes a només 14...) i deixem-nos d'invents estranys...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.