directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta posa Barcelona com a termòmetre de l'èxit socialista a les municipals

Admet que perdre la capital serà sinònim de fracàs del PSC a les eleccions del 22 de maig

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha situat la batalla de Barcelona com la 'clau' per a les eleccions municipals del 22 de maig, ja que creu que si es perd la capital catalana el PSC serà el partit 'derrotat'. Iceta és conscient que els resultats de les municipals, la propera prova de foc per al PSC des del 28-N, es mesuraran en funció de si hi ha canvi o no a l'Ajuntament de Barcelona. 'Guanyar o perdre a Barcelona donarà el color de les eleccions', ha dit en una entrevista a l'ACN, 'si el PSC retrocedeix apareixerà clarament com a derrotat en les eleccions'. D'altra banda, Iceta ha ajornat decidir sobre el seu futur dins del PSC fins després del 22-M.
miquel iceta
Comparteix
   


Etiquetes
Barcelona ciutat 'clau'
Amb el procés de primàries entre Jordi Hereu i Montserrat Tura en marxa, el viceprimer secretari i portaveu socialista és conscient que la batalla clau de les eleccions municipals serà la que es disputi a la capital catalana entre qui sigui el candidat del PSC i l'alcaldable de CiU, Xavier Trias. Per primera vegada, la federació nacionalista té opcions clares de governar Barcelona i Iceta ha dit que cal centrar la 'feina', la 'il·lusió' i 'l'interès' del partit en què no hi hagi un 'retrocés' de les posicions socialistes a la capital catalana. Iceta ha recordat que hi ha 'molts criteris' per avaluar un resultat d'eleccions municipals. Des del número total de vots, al número total de regidors o d'alcaldes, passant per quin tant per cent de població té un alcalde d'un determinat color polític. Iceta ha recordat que, des de 1979 ençà, CiU ha guanyat les municipals tenint en compte alguns criteris i el PSC les ha guanyat tenint-ne en compte d'altres.

Eleccions per enfortir lideratges
No obstant, més enllà de Barcelona, Iceta ha constatat que hi ha alguns ciutats amb un 'valor estratègic important' pel fet de ser capitals de demarcacions o de comarca, o bé perquè tenen més de 50.000 habitants. El PSC governa en moltes d'elles, situades a l'àrea metropolitana de Barcelona o fora d'ella, com Girona on, com passa a Barcelona, CiU té opcions reals d'aconseguir l'alcaldia. Les municipals, claus en el debat intern Iceta també creu que, més enllà de les repercussions en cada municipi, les eleccions municipals també tindran una lectura a nivell intern, sobretot en un moment en què el partit ha de fer front a un debat sobre el seu futur, tant pel que fa al projecte com als lideratges. Iceta ha dit que les municipals 'poden enfortir lideratges' i 'despertar vocacions'. 'Ens donaran a tots una radiografia molt precisa de les nostres oportunitats i de les nostres febleses', creu.

El dirigent socialista creu que 'té sentit' esperar a que passin les municipals abans d'obrir del tot el debat sobre futurs lideratges perquè els comicis del 22 de maig 'ens acabaran de donar dades molt rellevants per decidir quin és el futur millor pel PSC'. De tota manera, Iceta ha deixat clar que aquest futur no només passa per qui serà primer secretari del PSC, ja que centrar-se només en això seria 'un error molt gran', sinó també per parlar del projecte.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.