directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP felicita Raül Agné

L'entrenador del Girona va marxar d'una roda de premsa en què no el deixaven parlar en català

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La Candidatura d'Unitat popular (CUP) ha felicitat l'entrenador del Girona C.F., Raül Agné, perquè aquest dissabte va marxar d'una roda de premsa en què li havien demanat que parlés en castellà. Agné s'hi va negar -va dir que primer respondria en català i després en castellà-, i després de la insistència dels periodistes perquè s'expressés en espanyol es va aixecar i va marxar. Segons el portaveu de la CUP de Girona, Jordi Navarro, 'Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d'un lloc on se l'intentava discriminar per raons de llengua'. Abans de partir, Agné va denunciar que si hagués parlat en anglès en comptes d'en català segurament no se li hauria demanat que canviés de llengua.
loto, cup
Comparteix
   


Etiquetes
'Agné ha estat víctima de les fòbies anticatalanes'. Així de contundent s'ha expressat aquest diumenge la CUP de Girona, que ha volgut donar suport a l'entrenador del Girona C. F. després que aquest dissabte abandonés una roda de premsa a Osca com a senyal de protesta contra els periodistes que li exigien que parlés en castellà. Tot primer Agné va aclarir que primer s'explicaria en català i que després en tot cas ja ho faria en espanyol. Però els periodistes no van quedar satisfets i el van empènyer a deixar de parlar en la seva llengua, fet que va provocar que l'entrenador deixés la roda de premsa a mitges.

'Malauradament no és gens estrany'

Segons la CUP de Girona, Agné 'va veure violats els seus drets com a catalanoparlant', un fet que afirma que 'malauradament no és gens estrany'. La formació remarca que l'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha aconseguit 'treure de la foscor' el català en utilitzar-lo a les rodes de premsa, però lamenta que 'encara no acaba d'agradar als sectors espanyolistes' dels quals denuncia que ha estat víctima l'entrenador gironí. Així, la formació assegura que aquests casos no són aïllats, sinó que 'les trobem al dia a dia i de manera més agreujada en determinades zones del País Valencià o les Illes'.

En aquest sentit, Navarro ha manifestat que 'si tots els catalans féssim el mateix en situacions semblants, la nostra identitat i cultura avançaria en el camí del respecte i la normalitat'. Navarro anima els catalans a denunciar aquest tipus d'agressions: 'Si tots i totes ens plantem, la llengua catalana serà respectada i esdevindrà una llengua normal', ha recalcat l'alcaldable de la CUP.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Alfons fletxa Cassà de la Selva
14 de febrer de 2011, 15.43 h

Ès acollonant, com hi pot haver encara gent, tan retrograda i feixista com aquests periodistes, anti llibertadistes i intrasigents, senyors, que estem a l'any 2011, i l'oncle "xiku" ja fa temps que jeu (per sort), en el fons es pura enveja i ràbia el que ens tenen i ja estaría jo content que ens fotesin fora d'Epaña.
ESPAÑOLES TODOS...........QUE SEPAIS QUE SOY ESPAÑOL PORQUE???????..........................SUPOSO QUE SERÀ PERQUE NO VAIG PODER TRIAR. VISCA CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Lluís fletxa Vila de Gràcia
14 de febrer de 2011, 09.54 h

Doncs mireu què em van contestar a mi quan vaig enviar un comentari en català:

Hola,

Muchas gracias por tomarte la molestia de escribir una crítica en TripAdvisor. Lamentamos comunicarte que no podemos publicar tu crítica, ya que, por el momento, no contamos con la infraestructura para poder procesar críticas en catalán, aunque esperamos, eso sí, poder hacerlo en el futuro.
Mientras, si lo deseas, puedes enviar tu crítica en uno de los idiomas que por ahora podemos procesar: inglés, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de febrer de 2011, 08.05 h

Cavernaris, animals: sembla que veniu d'un altre planeta. Us heu cregut el que han dit els governs del vostre país per tal de mantenir als catalans sense veu i sense opinió, expoliats, explotats, trepitjats i amb l'amenaça dels tancs si els tanquem la caixa.
Ja n'hi ha prou: Catalunya no aguanta més aquestes pressions de cuatre simis brétols que ens fan recargolar la bilis cada vegada que obren la boca. Encara hi ha algú que defensi estar junt a ep.panya?..Potser encara queda algún masoq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de febrer de 2011, 19.40 h

Felicitats a les CUP i al RAUL!! La unica que ha donat suport aquest atemptat al dret huma. Cada vegada suma m'es punt aquesta formaciO!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.