directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Solidaritat es dota d'una 'marca blanca' per concórrer a les municipals

Bloc Municipal de Catalunya és el nom amb què la formació de Joan Laporta es presentarà en alguns municipis · El PSC, Esquerra i Iniciativa també fan servir fórmules similars amb les llistes PM, AM i EPM

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

'Bloc Municipal de Catalunya' és el nou partit polític que el dirigent de Solidaritat Catalana Oriol Sallas ha donat d'alta al registre de partits del ministeri de l'Interior espanyol i que dimecres va ser legalitzat oficialment, segons que ha pogut saber en primícia directe!cat. Aquesta serà la 'marca blanca' amb què Solidaritat es presentarà en alguns municipis del país, de la mateixa manera que el PSC es presenta sota les sigles Progrés Municipal (PM), Esquerra ho fa com a Acord Municipal (AM) i ICV, com a Entesa pel Progrés Municipal (EPM). Sallas, proper a Joan Laporta, precisament s'ha postulat per a la secretaria nacional d'Acció Municipal de Solidaritat en el congrés que la formació celebrarà aquest diumenge a Manresa.
Bloc Municipal, Oriol Sallas, Solidaritat
Comparteix
   


Etiquetes
El Bloc Municipal de Catalunya consta inscrit al registre estatal des de dimecres, es troba circumscrit a Catalunya, País Valencià, Illes, Múrcia i l'Aragó, i disposa d'una executiva formada pel propi Sallas, per Jordi Brillas i per Joan Moreno. Brillas ha reconegut a directe!cat que el Bloc Municipal serà 'una plataforma municipal propera a Solidaritat, perquè el món municipal és molt complex. A tot arreu hi ha llistes molt identificades amb els partits nacionals i d'altres de més plurals, amb molts independents, dirigents veïnals... Totes aquestes sensibilitats properes seran les que es recolliran sota el paraigües del Bloc Municipal.'

Sobre la possibilitat que el nom de 'Bloc' generi algun tipus de rebuig al País Valencià o les Illes, on ja hi ha implantats el Bloc Nacionalista Valencià (BNV) i la coalició Bloc per Mallorca, Brillas ho posa en quarantena: 'Al País Valencià hi tenim gent propera als dos 'blocs', a Catalunya mateix ja hi ha el Bloc Sobiranista Català... És un nom molt comú, com Acord o Entesa. Finalment ens vam decantar per Bloc perquè transmet la idea d'unificar diferents corrents i posicions diverses per anar creant el teixit independentista.'

Seu compartida amb Reagrupament
Destaca el fet que el Bloc Municipal de Catalunya té com a seu social la quarta planta del número 276 del carrer Provença de Barcelona, la mateixa adreça on també hi consta registrat el partit polític Reagrupament Nacional Català (RNC).

De fet, el propi Sallas ja va registrar al juny de l'any passat el partit RNC amb què l'associació cultural Reagrupament.cat havia de concórrer a les eleccions del 28 de novembre. Però com que Sallas es va acabar enemistant amb Joan Carretero i es va sumar al projecte de Joan Laporta, Reagrupament.cat va haver de registrar un nou partit propi. De fet, en va registrar tres: Pàtria i Dignitat, Catalunya Estat i, finalment, Reagrupament Independentista (RI.cat), que va acabar sent l'eina legal amb què finalment Carretero va poder concórrer als comicis.


Bernat Ferrer



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
15 de febrer de 2011, 15.34 h

Quan et paguen els de CiU, Rogerdepor ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Rogerdeflor fletxa Sant Marti de Riudeperes
15 de febrer de 2011, 02.03 h

#8 doncs aqui ho tens, i no costa gaire trobar-ho . Però suposo que t'intressarà més el tema del 80 km/h , per això ni ho has llegit.
Amb mesures com aquesta segur que ens en sortirem. Com sempre maquillant la realitat per distreure el personal. I el pais sense un ral. Ara del concert econòmic ni mu. No fos cas que ens piquessin la cresta.

Presentació al Parlament de la Llei de Consultes populars per via no de referèndum
Presentació al Parlament de la Llei de Declaració d'Independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8 Oriol Jordan
15 de febrer de 2011, 01.18 h

#7 Donc s si no ets capaç de donar cap argument com aquí et demanen, allò que ha fet SCI per fer avançar el país a banda de començar a matar-se internament co estavia't els rotllos alliçonadors i calla't.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Rogerdeflor fletxa Sant Marti de Riudeperes
15 de febrer de 2011, 01.14 h

#5 amb que vols que avanci, si els que tenen poder per canviar les coses quan arriben al poder s'arruguen com panses. Apa 4 anys més d'una bassa d'oli i ja ens discutirem quan arribin les properes eleccions. i mentrestant el poble a patir. I d'aquests que ja parlaven d'independència fa molts anys i que molts haviem votat sempre. No cal ni parlar-ne, s'han venut tots per un plat a taula.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Rogerdeflor fletxa Sant Marti de Riudeperes
15 de febrer de 2011, 00.52 h

#3 doncs segur que per tu Cius I ERcs, hauràn fet molt més en tots aquests anys per portar-nos entre uns i altres a ser la novena comunidad autonoma en renda per capita per sota Ceuta i Melilla. Això si , tot rotulat amb català, cinema en català i els cartells de prohibit fumar en català. La llàstima és que de tot això els catalans no en mengem. I si tu tens la sort de continuar xurrupant de la mamella, és normal que no la vulguis deixar, i que t'aprofiti. Però que sapigues que l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QuimX fletxa Barcelona
15 de febrer de 2011, 00.39 h

Roger de Flor, si us plau, pots conncretar en què ha avançat el país des que SCI està al Parlament? en saber que hem de tractar el Tena de "Su Excelencia españolísima"???


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Republicà fletxa Barcelona
14 de febrer de 2011, 23.39 h

#2 El que li passa a Solidaritat és que es pensa que ha inventat la sopa d´all.

El tema de la independència al Parlament ja el va portar ERC 2 vegades. Una el Colom i l´altre fa un parell d´anys. Resultat: nomès van votar a favor els diputats d´ERC i aquesta vegada nomès votaran a favor els d´ERC i els de SI.

El tema de les consultes sense permís de madrid ja estava recollit a l´estatut del Parlament i la va votar fins i tot el PSC i Uniò Democràtica de catalunya i ara solidarita... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ivan fletxa Avinyó
14 de febrer de 2011, 20.22 h

#2 Què ha fet exactament? Fets concrets, si pot ser i no proposicions de llei sense cap posibilitat de prosperar.

Signat: un ressentit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rogerdeflor fletxa Sant Marti de Riudeperes
14 de febrer de 2011, 20.12 h

Ha fet més feina Solidaritat per la independència amb 4 dies que altres amb anys i panys. I tota la resta és xarrameca ressentida , com la del missatge anterior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ca l'Enric fletxa Girona
14 de febrer de 2011, 15.41 h

Deu ser que SC és finalment un partit com tots els altres, que han passat del buf de l'independentisme exprés i proclamar la independencia al febrer a fer marques blanques, congresos polémics amb punyalades incloses, dir que recolçarán un partit unionista a l'ajuntament de Barcelona, inventar-se un corrent intern com a marca identitaria (aném per feina) perquè al congrés no s'equivoqui ningú a l'hora de votar, etc. Tot això ho dic perquè com al principi els Solidaris no paraven de di... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.