directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 18:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Creen un nou concurs de música per adolescents per fomentar el català entre els joves

El 'Lliga't a la música' permetrà competir amb maquetes a catalans d'entre 14 i 18 anys

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) ha organitzat un nou concurs de música, anomenat 'Lliga't a la música', que va dirigit als solistes o grups de música amb membres d'entre 14 i 18 anys, que resideixen en el territori de parla catalana. Els participants han de presentar un mínim de tres cançons pròpies en català, de qualsevol estil musical. L'objectiu d'aquest nou certamen és incidir en l'ús de la llengua catalana entre els joves, i en concret entre els alumnes dels instituts d'ensenyament secundari (IES) i de les escoles de música d'arreu dels Països Catalans. El grup guanyador passarà a la fase final del concurs 'Enganxa't a la música' i gravarà una de les seves cançons.

Comparteix
   

Durant l'acte de presentació del concurs, la presidenta de la FOLC, Elisenda Romeu, ha explicat que el certamen exigeix el requisit que les cançons siguin en català per 'fomentar' l'ús de la llengua entre els músics més joves. Tot i que a les escoles i els IES els nens i adolescents estudien català, ha dit Romeu, fora de l'àmbit escolar l'ús d'aquesta llengua 'està baixant', pel qual 's'ha de potenciar el seu ús en situacions de lleure, com la música'. Segons la presidenta de la FOLC, aquesta és una franja d'edat 'on es pot incidir més'.

Per participar en el concurs, cal que almenys la meitat dels membres del grup musical tinguin una edat compresa entre els 14 i els 18 anys. Els conjunts o solistes hauran de presentar un mínim de tres cançons, totes en català, i poden fer-ho des d'aquest divendres fins al 20 de març. Les maquetes s'han de lliurar a la seu de la FOLC, situada a Tortosa, o a través d'Internet. El jurat està format per representants del món musical, cultural i educatiu, i donarà a conèixer el guanyador el dia 6 d'abril.

El guanyador del concurs rebrà un val de compra de mil euros per a material musical, podrà actuar com a mínim en un concert a qualsevol punt del territori de parla catalana i es classificarà directament a la fase final del concurs 'Enganxa't a la música', que es va posar en marxa fa sis anys. Segons el director d'aquest concurs, Josep Cartanyà, aquesta classificació permet omplir un 'buit d'edat' que hi havia en l''Enganxa't a la música', on els cantants i els membres dels grups que es presenten majoritàriament tenen entre 20 i 30 anys, i ho fan per professionalitzar-se. Així, el 'Lliga't a la música' esdevé una plataforma o un 'primer esglaó' per als músics més joves.

A més, el guanyador del 'Lliga't a la música' podrà participar amb una cançó en la gravació del CD recopilatori promocional 'Enganxa't a la música 2009', que inclourà les cançons dels vint grups que hagin arribat a la fase final del concurs i que s'editarà el 2010.

Per la seva banda, el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí, ha destacat la importància de la música com a eina de comunicació i, per tant, com a eina de promoció de la llengua catalana. 'Aquest projecte servirà per crear referents entre la gent jove', ha afirmat Villalbí.

La FOLC farà difusió de la convocatòria del nou concurs repartint tríptics i cartells als 2.300 IES i escoles de música que hi ha als Països Catalans.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.