directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ferran Mascarell aposta per fer menys pel·lícules però de més qualitat

El conseller de Cultura està convençut que l'èxit de 'Pa Negre' a la nit dels Goya és el resultat de 'la feina ben feta'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els bons resultats de 'Pa Negre' i de les produccions cinematogràfiques catalanes la nit d'aquest diumenge en els Premis Goya són una mostra que s'ha fet bé la feina a nivell de producte. Així ho considera el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que aquest dilluns ha valorat els premis del cinema català, i ha destacat que s'ha acollit amb 'total normalitat' el fet que un film en català hagi rebut el guardó a millor pel·lícula. El secret per Mascarell és fer productes singulars amb valors universals perquè puguin expandir-se en l'àmbit internacional. En aquest sentit, el titular de Cultura assegura que mantindrà la política del conseller Tresserras de potenciar menys produccions catalanes cada any però garantint-ne els estàndards de qualitat.

Comparteix
   


Etiquetes
Ferran Mascarell ha qualificat 'd'emocionant' la nit que el cinema català ha viscut aquest diumenge especialment per l'èxit de 'Pa Negre'. El conseller de Cultura considera que és un reconeixement a la feina ben feta i assegura que posa de manifest 'el treball necessari cooperatiu entre les productores catalanes i l'administració pública. Segons Mascarell, només d'aquesta manera es podrà 'engrandir el cinema i fer que vagi més enllà'.

La bona acollida de 'Pa Negre' a l'Estat és una mostra del camí cap a la 'normalitat lingüística', segons Mascarell. Mascarell però ha reconegut que premiar una pel·lícula feta en català 'té un cert valor' i posa de manifesta que 'més enllà del debat lingüístic hi ha sectors de la vida cultural que solen ser 'positius i innovadors'.

De cara al futur, Mascarell ha assegurat que seguirà la línia de l'anterior conselleria, en potenciar menys produccions per garantir-ne 'uns estàndards de qualitat', que permetin obrir el mercat cinematogràfica català a l'estranger. L'exemple de 'Pa Negre' mostra, segons Mascarell, que una bona pel·lícula pot estar feta amb 'singularitat, talent i gràcia' i que els valors s'expandeixin universalment. Per això, Mascarell considera que cal treballar la cooperació entre les productores privades i l'administració pública.

Mascarell, d'extra a la pel·lícula de Manuel Huerga

Ferran Mascarell ha atès els mitjans de comunicació aquest dilluns en un moment de descans del rodatge del nou film que dirigeix Manuel Huerga 'Macià contra Companys'. Huerga va explicar-li els detalls a Mascarell, que al ser historiador, i haver-se especialitzat en l'època de la República, va mostrar tant d'interès que el director li va oferir participar-hi. Mascarell interpreta un tertulià a l'Ateneu Barcelonès, un fet curiós, ha dit, tenint en compte que fins fa poc era el vicepresident de la institució.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.