directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao: 'Si disposéssim del concert econòmic no ens hauríem d'endeutar i a més tindríem superàvit'

ERC prepara una ofensiva a Madrid i el Parlament per millorar el finançament

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha anunciat que Esquerra engegarà una ofensiva tant a Madrid com al Parlament per millorar el finançament català, amb l'objectiu de concretar una proposta per plantejar el pròxim dia 14 de març en la cimera per debatre sobre mesures anticrisi, convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas. Segons ha apuntat Ridao, Esquerra buscarà la complicitat d'agents socials i econòmics i d'altres partits polítics per consensuar una proposta per tal d'establir un mecanisme periòdic per 'fer públiques les balances fiscals' i 'preparar el futur model de finançament que introdueixi límits a la solidaritat interterritorial'. 'Si disposéssim del concert econòmic, no només no tindríem aquestes tensions de tresoreria, sinó que no ens hauríem d'endeutar, i a més a més, tindríem superàvit', ha recordat Ridao, que ha retret a l'actual Govern que no tingui 'ambició' per reclamar el Concert econòmic des d'ara mateix.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Aquesta ofensiva, tal com ha explicat el dirigent independentista, passa per una pregunta que Esquerra formularà a Zapatero, una proposició de llei que es presentarà dijous vinent i que es vehicularà al Congrés, al Senat i també al Parlament, perquè s'estableixi un mecanisme regular i periòdic per a la publicació de les balances fiscals i una interpel·lació al Parlament per plantejar ja la demanda del concert econòmic. També s'entrarà al registre una proposta de resolució per plantejar la creació d'una comissió d'estudi al voltant del concert econòmic al Parlament i Esquerra es reunirà amb agents socials i econòmics i també amb altres partits polítics. Aquestes reunions començaran el proper dijous amb la Fundació Catalunya Estat. L'ofensiva acabarà amb una jornada sobre federalisme fiscal ara que, com ha recordat Ridao, 'alguns estats alemanys acaben de donar una volta més al cargol de plantejar davant del tribunal federal d'Alemanya la necessitat de limitar encara més l'actual contribució a la solidaritat interterritorial'.

En aquest context, Ridao ha reclamat a CiU que 'enlloc de culpar l'anterior govern, en exclusiva, de les tensions de tresoreria per les que travessen indiscutiblement les finances de la Generalitat, el que hauria de fer és pedagogia al voltant de la realitat que el deute comptable de la Generalitat són 7.000 milions d'euros, i el dèficit fiscal és el doble'. 'L'objectiu ha de ser necessariament plantejar aquest model de finançament proper al concert econòmic però explicar també obertament que la nostra contribució a la solidaritat continua sent insostenible i expoliadora', ha exigit el líder independentista.

Finalment, Ridao ha assegurat que l'actual govern està 'exhibint molta menys ambició que la que va tenir l'anterior govern, plantejant de manera oberta un problema estructural com el subfinançament', i s'ha preguntat 'on queda l'ambició de la campanya electoral i la reclamació i exigència del concert econòmic? està en un calaix esperant la propera campanya electoral per poder exhibir-se com com un autèntic esquer electoral?'.

Ridao: 'El Govern és captiu de promeses electorals sense cap fonament tècnic'

El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ha denunciat que 'el govern actual és captiu de promeses electorals sense cap fonament tècnic', en referència a l'entrada en funcionament de la velocitat variable als accessos de Barcelona. Segons Ridao, 'les oscil·lacions i canvis de criteri' del Govern respecte aquest tema demostren que es tractava d'un arma electoral 'per erosionar l'anterior Govern'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
15 de febrer de 2011, 12.16 h

#7 En Ridao sap com hauria de saber Vostè que, el concert econòmic o de flautes, ecspana mai no el donarà. Serà després quan s'haurà d'apel·lar a la independència. El cas el podríem exemplaritzar al fet de que Vostè circulant amb cotxe per un carrer es trobés amb el pas barrat, i volguent recular, també es troba amb una altra barrera. Llavors només hi ha dues sortides, o deixar el cotxe i anar a peu i acceptar els fets = submissió, o anar a la barrera i fotre-la enlaire = independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
jm fletxa bcn
15 de febrer de 2011, 09.26 h

Diuen que a cada poble hi ha un tonto. A l'Estartit pel que es veu n'hi ha dos.

Els patriotes de CiU amb el gran polític Miguelito Roca Junyent varen despreciar el concert econòmic que els hi oferia el president Suarez amb aquella resposta tan intel·ligent, (no podria ser menys venint del millor polític espanyol -és a dir Miguelito Roca-), : "Que recauden ellos que ya gastaremos nosotros".

Collons, quina sort de tenir a CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Miquel fletxa BCN
15 de febrer de 2011, 08.43 h

l'ex-independentista Ridao és un bon exemple de català mentalment colonitzat, i aposta pel Concert Econòmic i la dependència amb Espanya **** Per què hem de mantenir l'estat de lloguer espanyol, que ens costa 60 milions d'euros al dia a canvi de res, podent tenir un Estat propi ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ca l'Enric fletxa Girona
14 de febrer de 2011, 23.59 h

Aquest de l'Estartit, és burro o que? sabia que a CiU hi havia tius burros,molts unionistes, per no dir tots, molts corruptes, molts manipuladors i molt profesional de la intoxicació anti-ERC, però no em podia imaginar que hi hagués gent tan burra com el de l'Estartit
Ricard i Davids, si voleu la independencia haureu de treballar molt perquè la majoria dels Catalans la votin, mentrestant no veig malament que ERC lluiti a mes a mes pel concert económic. Penseu que si CiU i Mas no haguesin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
cafrles fletxa Cardona
14 de febrer de 2011, 22.39 h

#2 Amic et recordo que es va signar el millor finançament possible dins de l'estatut que va fer i votar el teu amic Artur. A més ara enlloc de reclamar el què ens pertany (dèficit crònic de més de 15.000 milions) el què farà CIU és retallades socials i fer feliç al govern de torn de Madrid ja que així podran dir que no fa falta el concert que retallant una mica n'hi ha prou i que CIU ho està fent molt bé. Si fós per mi, res de reduir el deute ens endeutarem el què calgui per teni... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
davids fletxa catalunya
14 de febrer de 2011, 19.29 h

i si forem independents...que m'han dius he??????
esquerda aneu a la merda


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Ricard Vaqué
Ricard Vaqué fletxa [object Object]
14 de febrer de 2011, 17.34 h

res... només és per a recordarli al meu secretari general que el concert econòmic no deixa deixaria de ser un nou contracte amb Espanya. O dit d'una altra manera: una forma d'acceptar i assumir la nostra condició d'espanyols. De debó és això el que volem a ERC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de febrer de 2011, 17.33 h

Fou el President Tarradellas qui digué que en politica es pot fer tot menys el ridìcul, la qual cosa em porta a recordar-li al Sr. Ridao que el juliol del 2009 va signar el "millor finançament de la història" per un període de 5 anys.

Va criticar durament a Artur Mas i a CiU perque no el varen voler signar ja que segons la federació nacionalista, no cumplia amb el finançament recollit en l'estatut.

Donç res, ara tenim el "millor finançament de la història" fins el 2014...si el nou G... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Ricard Vaqué
Ricard Vaqué fletxa [object Object]
14 de febrer de 2011, 17.30 h

i si disposessim d'independència, millor. No, jefe?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.