directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

150 milions d'euros directes des de Brussel·les per impulsar la MAT

Està considerada per a la Unió Europea com a una infraestructura prioritària

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Comissió Europea ha anunciat aquest dimecres una injecció econòmica de 150 milions d'euros pel projecte de la línia de molt alta tensió (MAT) que ha d'interconnectar la xarxa elèctrica de Catalunya amb França. Brussel·les ha decidit destinar els 5.000 milions d'euros que han sobrat del pressupost comunitari a projectes que poden contribuir a superar la crisi econòmica. La línia elèctrica de 400 kV entre Bescanó (Gironès) i Baixàs (Rosselló), actualment en fase de construcció, està considerada per a la Unió Europea com a una infraestructura prioritària. Entre els projectes subvencionats es troba també la interconnexió elèctrica entre l'Estat i Portugal.
mat molt alta tensió línia electricitat
Comparteix
   

La inversió dels 150 milions d'euros per a la MAT forma part dels estímuls financers que està impulsant la Comissió Europea en el marc del pla de recuperació econòmica. L'executiu comunitari considera que la MAT és un projecte necessari per millorar la seguretat energètica i en un moment de crisi servirà també per crear llocs de treball i estimular l'economia.

'Quan hi ha una crisi, la teoria econòmica diu que una de les maneres d'ajudar a sortir-se'n és fer més despesa pública en infraestructures que seran útils a llarg termini. Això crearà treball i inversió', ha assegurat el portaveu europeu d'Energia, Ferran Tarradellas. 'El que volem és solucionar dos problemes alhora: la manca d'infraestructures i la crisi econòmica', ha afegit.

Els 5.000 milions d'euros –procedents del pressupost d'Agricultura- també serviran per finançar una trentena de projectes de gas, electricitat, energia eòlica i captura de carbó a tots els estats membres. Entre els projectes finançats hi ha la interconnexió elèctrica entre Espanya i Portugal així com el gasoducte Nabucco.

'La Comissió Europea s'ha compromès a treballar conjuntament amb els estats membres. Tots ells es beneficiaran de les mesures que hem proposat per impulsar l'economia europea a través d'inversions en aquestes àrees clau', ha afirmat el president de la Comissió Europea, José Manuel Durâo Barroso, en un comunicat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.