directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla considera una 'irresponsabilitat' que el Parlament voti la independència

Troba una 'frivolitat' la proposició de Llei de SI

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En una carta dirigida a la militància del seu partit, l'expresident de la Generalitat i exlíder del PSC, José Montilla constata que falten 100 dies per a les municipals, la 'primera cita democràtica' a la que fa front el PSC des de la desfeta electoral del 28-N, i ha advertit que aquests comicis 'podem marcar el futur del PSC com a organització amb vocació majoritària'. L'expresident també ha carregat contra la proposició de Llei de Declaració d'Independència de Solidaritat. Per l'andalús, aquest debat independentista és 'ingenu, frívol i irresponsable', ja que considera que la Llei de Solidaritat és legalment 'inadmissible' i només generarà 'expectatives falses i debats estèrils'. 'Prou frivolitats', conclou l'expresident.
josé montilla
Comparteix
   


Etiquetes
L'expresident ha situat els tres reptes que el PSC haurà de superar en les municipals. D'una banda, mantenir la seva condició de 'primer partit de Catalunya pel que fa a la gestió de les polítiques públiques locals per a la majoria dels ciutadans'. De l'altra, 'revalidar i consolidar' la seva identitat com a 'partit municipalista'. I finalment, 'mostrar senyals de recuperació i renovació de l'oferta socialista com a contribució al profund procés de revitalització de la nostra organització que haurà de tenir una fita molt important en el proper congrés de la tardor'.

De fet, ha dit ser conscient que 'l'impacte polític i sociològic del resultat de novembre pesa, molt encara', sobre els socialistes catalans, al mateix temps que estan 'liderant' reformes 'doloroses, difícils i dures' des del govern espanyol. Tot i això, el líder dels socialistes catalans ha fet una crida a no 'defallir' ni 'lamentar-se'. 'Els socialistes no fem des de les adversitats excuses, sinó reptes i desafiaments'.

Les finances de la Generalitat

D'altra banda, el primer secretari del PSC ha carregat contra la 'polèmica' que ha envoltat la sol·licitud d'endeutament de la Generalitat, que ha qualificat 'd'interessada i irresponsable'. Montilla ha recordat que totes les comunitats van tenir autorització per endeutar-se l'any 2010 i aleshores 'no va ser notícia'.

Ara, creu que ha esdevingut notícia per 'dues actituds polítiques que es retroalimenten'. D'una banda, 'la catalanofòbia existent en alguns sectors de la política espanyola' que vol treure 'avantatge electoral alimentant actituds hostils contra Catalunya sobre la base de mentides i insinuacions' tenint en compte la proximitat de les eleccions del 22 de maig. De l'altra, l'actitud del Govern de la Generalitat, que creu que intenta fixar en l'opinió pública catalana que les retallades que es preveuen, 'especialment les socials', tenen com a 'culpables' l'anterior Govern de la Generalitat i el govern espanyol.

Montilla sosté que l'actitud de CiU és 'perjudicial pels interessos del país i per a la seva imatge internacional'. L'expresident ha remarcat que les decisions que es prenguin, ja sigui augmentar o no impostos, o retallar un servei o un altre, són responsabilitat de l'actual executiu i de 'ningú més'.

La iniciativa de SI sobre la independència, una 'frivolitat'

En un altre ordre de coses, Montilla ha carregat contra la decisió de la Mesa del Parlament d'acceptar a tràmit una proposició de llei de SI per declarar la independència de Catalunya. L'expresident ha demanat respecte pel principi de 'legalitat' i sosté que 'no és admissible, i no hauria de ser admès, que el nostre Parlament accepti debatre en el Pla una proposició que se situa fora de la Constitució i de l'Estatut vigents'. Montilla ha dit no tenir por a les idees ni als debats democràtics, però ha fet una crida a no fer-se 'trampes' a si mateixos 'generant expectatives falses, debats estèrils o impulsant procediments inadequats o equivocats'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
16 de febrer de 2011, 14.20 h

Jo considero una irresponsabilitat que Montilla no calli d'una vegada per totes, després de la que ha liat!!!!!
Salut i Independència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
16 de febrer de 2011, 13.09 h

Un gran exemple de democràcia del gran home gris de Catalunya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
16 de febrer de 2011, 12.28 h

#13 Vostè deu estar beguent intel·lectualment de la font de corrupCiU i es de creure tot el què diuen. Doni temps al temps i veure en quin maremàgnum ens acabaran posant, i més tenint el súper Duran a madrit, qui no ho oblidi, vota igual que votava Montilla: Sempre a favor del PSOE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
16 de febrer de 2011, 12.23 h

#5 Estic d'acord amb el seu comentari. Bé, no en tot. Extrapolo allò que diu Vostè, de que a Catalunya tots som catalans. En això hi discrepo totalment. Miri, per a mi una persona perquè parli castellà o una altra llengua, però vota en clau catalana, respecte les nostres tradicions, llengua i cultura i fa esforços per a integrar-se a la terra que l'acull, per a mi serà catalana. Perquè suposo que no voldrà que jo accepti com a catalana, una persona com en Rivera, en Cañas i tots els... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ramon fletxa Barcelona
16 de febrer de 2011, 08.13 h

Ja podem parlar ja, d'independència que per una altra banda en Mas pacta amb Zapatero l'ubicació del cementiri nuclear a Ascó i si hi ha cementiri mai ens donaran la independència. Això ho consideren casa seva. I Mas ho sap i els facilita el pacte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
pepjosep fletxa Girona
15 de febrer de 2011, 23.06 h

Portar un debat politic que es al carrer, i portar una proposta politica que cada cop te mes partidaris en les enquestes es una obligació del Parlament de Catalunya. Si el Sr. Montilla ho considera una frivolitat, fa pensar que no teel mes minim respecte per als ciutadans que puguin defensar legitimament la independencia, encara que la Constitució Española ens vulgui privar dels drets ciutadans i politics que tenim com ciutadans nacionals de Catalunya.

Es evident que el que si es mes qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
15 de febrer de 2011, 17.46 h

A mi personalment i a molts catalans ens va semblar irresponsable que un espanyolista com vostè fos President de la Generalitat, un senyor que forma part de la V columna espanyola dins de Catalunya, però ens varem equivocar, gracies a la c a g a d a de E.R.C. de fer-lo president (no oblidem que vostè no va guanyar les eleccions) i el seu servilisme amb el govern de Madrid, el moviment independentista en el nostre pais au-menta i cada vegada es mes forta la idea que gracies al seu partit mes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Francesc fletxa Lloret de Mar
15 de febrer de 2011, 15.49 h

Montilla considera una 'irresponsabilitat' que el Parlament voti la independència.
Montilla considera una 'irresponsabilitat' que a ell el considerin catala.
Montilla considera una 'irresponsabilitat' que ell fos president de la Generalitat.
Montilla considera una 'irresponsabilitat' que ell prengues el pel a tots els catalans mentres fou president de la Generalitat.

APM???

hahhahhaha

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Ratatuile fletxa Tortosa
15 de febrer de 2011, 13.32 h

Mai hi ha hagut un debat estèril, frívol i irresponsable en política, mai. Algú ha buscat la definició de política al diccionari? La frivolitat i inutilitat són tan intrínsecs a la política com l'art al Barça de Guardiola.

http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ivan fletxa Avinyó
15 de febrer de 2011, 13.24 h

#9 Qui ha defensat la gestió de Montilla? Ets tan obtús o ho fas veure? A la presó va qui ha comés delictes, si tens proves que Montilla n'ha comés et suggereixo que ho denunciis. En quant a la situació econòmica de la Generalitat, sembla que per tú el fet que tot el món estigui patint una crisi descomunal no tingui res a veure. És que als llocs on no ha governat Montilla estan bé? Està França de puta mare? Està Alemanya de puta mare? Està Irlanda de puta mare? Grècia? Itàlia?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.