directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

El .CAT fa cinc anys acostant-se als 50.000 dominis registrats

Des de la seva creació, el nombre de dominis de l'àmbit català ha crescut més d'un 15% cada any

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El .cat, el primer i únic domini lingüístic del món, ja té cinc anys. Durant aquest temps ha superat la xifra dels 47.000 dominis i ha crescut anualment per sobre del 15%. Només durant el 2010, el nombre de dominis .cat ha augmentat un 18%, un 12% per sobre de la mitjana dels dominis genèrics. Aquest creixement s'ha traduït en una facturació de prop d'un milió d'euros. En els últims quatre anys, el .cat ha reduït els preus un 75% i ha aplicat millores tecnològiques per als dominis. Com a reptes a curt termini, la fundació puntCAT es proposa augmentar la seva visibilitat en el mercat catalanoparlant a Internet, créixer en el món de la petita i mitjana empresa i apostar per nous serveis.

Comparteix
   


Etiquetes
Malgrat les dades de creixement, els impulsors del .cat insisteixen que aposten més per la qualitat que per la quantitat. Jordi Iparraguirre, director de la fundació puntCAT, assegura que augmentar el nombre de dominis sense que aquests no s'utilitzin 'no porta enlloc'.

En aquesta línia, la densitat de valor del .cat -la mesura que indica el nombre de documents que cada pàgina aporta- torna a ser per tercer any consecutiu el primer domini genèric que més valor aporta a Internet, seguit del .museum -amb només 500 dominis al món- i el .org.

Donar visibilitat al mercat catalanoparlant

Amb motiu del cinquè aniversari, des de la fundació també s'ha volgut recordar que el domini .cat és la millor manera de donar visibilitat al mercat catalanoparlant, tant de portes en fora com dins el mateix país, i reforcen la presència del català al món.

Així mateix, Iparraguirre afegeix que és una bona eina per les multinacionals per superar la crisi ja que permet adreçar-se 'més directament a un mercat amb 'volum, valor i demanda creixent però fins ara no prou ben servit' i incrementen el prestigi de la marca.

Reptes de futur

En vistes al futur, els responsables de la fundació puntCAT aposten per continuar donant visibilitat al mercat catalanoparlant a Internet i apostar per mantenir-se com a líders en tecnologia i serveis.

En la línia de reinvertir els beneficis que la fundació obté, sistematitzarà l'obra social i posarà les bases per a nous serveis. Iparraguirre reconeix que el .cat té un origen local però amb un 'impacte global' i que s'ha de seguir treballant per potenciar aquesta línia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pepet fletxa Barcelona
16 de febrer de 2011, 12.22 h

#1 Totalment d'acord. Si el .cat valgués 9 o 10 euros en comptes dels 35 que val ara, encara desplegaria més, sobretot a nivell de particulars.

Com sempre, els catalans hem de demostrar el nostre patriotisme per la via de la butxaca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
General fletxa preus de mercat
16 de febrer de 2011, 09.58 h

Si els preus fossin els generals en tindríem molts més de 50.000. Perquè em de pagar tant car, o és que també ajudem o col·laborem a que el .es vagi a bon preu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.