directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Toni Strubell: 'L'independentisme d'Esquerra no el veig per enlloc'

El diputat de SI es felicita per les dues proposicions de Llei presentades fins ara, la de la Declaració d'Independència i la del caràcter vinculant de les consultes

Comentaris 42  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Dues proposicions de Llei que obren dues vies per proclamar la independència de Catalunya: aquest és el balanç de les iniciatives parlamentàries que ha impulsat Solidaritat Catalana (SI) els dos primers mesos de legislatura, segons ha explicat a directe!cat Toni Strubell. El diputat també ha pronosticat que el dinamisme que ha demostrat Solidaritat Catalana al Parlament -i que ha provocat felicitacions per part dels diputats independentistes de CiU- els portarà a diferenciar-se clarament d'Esquerra. 'És molt important d'aprendre dels errors d'altres opcions que penso que han quedat desdibuixades i han deixat de representar allò per la qual la gent els havia votat massivament en algun moment determinat', assegura. 'Nosaltres no pensem que el Parlament de Catalunya votarà la independència en aquesta legislatura ni potser la que ve', confessa Strubell, 'però s'ha de poder dir que al Parlament aquesta via queda oberta'.
toni strubell
Comparteix
   


Etiquetes
Segons Toni Strubell, el Congrés de SI d'aquest diumenge que escollirà l'Executiva Nacional ha estat llargament esperat. 'Vam començar la casa per la teulada', reconeix Strubell, en referència a la cursa electoral exprés fins el 28-N, que els ha fet ser un partit sense una estructura interna definida fins ara.

Pel que fa a les candidatures municipals, Strubell ha explicat que quan hagi passat el Congrés el partit s'abocarà a preparar-les. 'Les municipals són molt importants pels projectes, com el nostre, que busquen el xoc amb l'Estat i que van coixos si no tenen presència municipal'. Les eleccions serviran per 'col·locar molta gent dins els ajuntaments i que adquireixin experiència política', explica Strubell, sempre, això sí, evitant 'la política de la poltrona'. El diputat ha explicat que el centenar de candidatures que presentarà la coalició concorreran les eleccions o bé a nom de Solidaritat Catalana, o bé en coalició amb altres partits o bé utilitzant la marca blanca 'Bloc municipal', el registre de la qual va revelar en primícia directe!cat aquest dilluns.

'La meitat dels diputats d'ERC es gira per malmirar-nos'

Pel que fa a la tasca parlamentària que ha fet Solidaritat, Strubell té clar que el que cal és no emmirallar-se amb Esquerra. 'Hem de mantenir l'objectiu clar a llarg termini, és molt important d'aprendre dels errors d'altres opcions polítiques catalanes, que penso que han quedat desdibuixades i han deixat de representar allò per la qual la gent els havia votat massivament en algun moment determinat'. Aquestes 'opcions' són clarament Esquerra: 'Porto convivint amb ERC dins el Parlament de Catalunya durant uns mesos i la presència d'un partit independentista no la veig enlloc. De fet entre els caps que es giren per malmirar-nos quan diem alguna cosa hi ha la meitat d'Esquerra', assegura Strubell.

Tot i aquest fet, el diputat de Solidaritat considera que aquest és el camí. 'Estem orgullosos de les nostres propostes, hi ha una línia delicada que separa l'efectivitat i l'originalitat política d'un discurs rídicul o no comprensible', i Strubell considera que Solidaritat no ha sobrepassat aquesta línia, encara que hi hagi mitjans de comunicació que intentin explicar el contrari. 'És important que no quedem reduïts a la impressionant falta de claredat que ha significat ERC els últims temps. Aquest poble necessita un discurs molt més clar que això', assegura Strubell, que no dubta a posar SI com a exemple de feina ben feta realitzada al Parlament: 'Som els que més projectes de llei hem presentat i els que més parlem del territori'.

Nerviosisme a CiU

Pel que fa a la proposició de Llei de Declaració d'Independència, Strubell assegura que hi ha companys independentistes d'altres partits que els han felicitat als passadissos, conscients que els forçaran a pronunciar-se sobre el tema, i no pateix per si acaben tombant la Llei. 'La política és l'art de mostrar les contradiccions del contrincant, i la Llei de Declaració d'independència ha creat un nerviosisme molt gran a CiU'.

El retrobament amb Reagrupament, un procés lent

Per últim, Strubell ha volgut valorar les relacions entre Joan Carretero i Solidaritat. 'La ferida que pugui quedar a Reagrupament després del 28-N és molt recent, però tinc esperança i voluntat que totes aquestes divisions es vagin superant', insisteix Strubell. Tot i aquest optimisme, el diputat de SI per Girona ha valorat amb tristesa l'acostament entre Reagrupament i ERC: 'La trajectòria de les escissions és molt trista, i acaba com acaba. El bo que té Solidaritat és que no som una escissió de ningú'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#42
18 de febrer de 2011, 00.20 h

Halaaa. Els diputats es tomben per mirar-nos. No 'giren'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
17 de febrer de 2011, 22.10 h

He comès una errada: "que IMPEDEIX que aquest sigui més alt)."


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
17 de febrer de 2011, 22.09 h

#39 roseta, del que diu la gent a la realitat sempre hi ha una distància. Del que diu la gent amb interessos inconfessables a la realitat sempre hi ha una part demagògica. La feina feta d'ERC ha estat més que notable i meritòria, i que la gent utilitzi el fracàs d'ERC per desacreditar la seva feina al govern, no té altra finalitat que la de destruir l'independentisme.
La llei del cinema i el blindatge del català a l'escola eren varen ser dues apostes clares per la nostra llengua.
La lle... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
roseta fletxa palafrugell
17 de febrer de 2011, 21.02 h

#38 Doncs debem ser uns quants que erem a Saturn, ja que he sentit de molts ex votants d'ERC (no m'hi incloc) que diuen estar decebuts de que no hagin fet res per la independència, i han votat altres partits, i no sempre SI, molts a CiU. RCat és una escissió vostra pel mateix motiu. Les últimes eleccions al Parlament de Catalunya demostren que hi ha hagut molt descontent. No se quines conclusions en voleu treure als congressos que feu, la meva impressió és que el problema no és tant si ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
17 de febrer de 2011, 19.32 h

Roseta, que dius, que ERC no ha fet cap proposta per la independència ?
Has viscut a Saturn durant l´última dècada ?
On eres quan van fer la proposta de declaració d´independència al Parlament ? Ah, és clar, això no surt a la Vanguardia Española....
Qui va impulsar l´estatut i tantes lleis que aplanaven el camí ?
Qui ha lluitat per apropar gent que no ho era i crear nous indepes ?
Alguns heu descobert que sou indepes fa 4 dies i us penseu que la llibertat s´aconsegueix fent fum... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Republicà fletxa Barcelona
17 de febrer de 2011, 00.31 h

Això de que el miren malament al Parlament em sembla una mica paranoic per part d´aquest home que per cert va fer un canvi de Reagrupament a SI d´última hora una mica sospitòs.

Be potser si se sap que a Reagrupament anava de 4 a la llista i a SI va anar d´1 ja no és tan sospitòs i s´enten més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
MAtilde fletxa Mollerussa
17 de febrer de 2011, 00.06 h

Diu l'albert Sàez: La lleial oposició. L'embolic de Solidaritat Catalana seria divertit si no fos perquè resulta pesat. Els eterns conspiradors s'han fet ara un autocop en ple procés de configuració de l'"aparell" del nou partit. I a sobre, el seu líder natural Joan Laporta assegura que els estatuts no li concerneixen perquè ell és militant de Democràcia Catalana i no de Solidaritat. Ja ho deia el refrany hebreu: "Dos jueus, tres sinagogues". Semblen agents infiltrats del CNI per ridi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Ivan fletxa Avinyó
16 de febrer de 2011, 21.55 h

#33 Tornem-hi amb les parides. Surt un de SCI (Strubell) posant a parir ERC i ridiculitzant Rcat i resulta que els que hem de canviar som els d'ERC. Au, Salva, quin morro que tens! I si segons tu, SCI no és l'enemic, doncs la veritat és que no ho sembla, perquè sou el partit més beligerant contra ERC que hi ha al Parlament juntament amb PP i C's.
No us feu tant els ofesos i els incompresos, que només sou una colla d'hipòcrites (i pel que sembla, també uns paranóics).


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
16 de febrer de 2011, 18.14 h

#33 aplica-t'ho xato, jo em queixo precisament d'això però a la inversa. Jo no tinc res contra SI, però sembla que vosaltres sí que teniu contra ERC. Ai caram!!! HIPÒCRITCA


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
Salva fletxa Països Catalans
16 de febrer de 2011, 18.10 h

Es que no penseu canviar mai els d'ERC???? ningú posa en dubte que hi heu dedicat molt tota la vida (jo en soc un exemple...) però això no treu que hagueu de mirar tot el dia al passat i no us n'adoneu que el que falta és un discurs molt més transversal per intentar guanyar-nos als reacis a la independència... creieu-me, soc molt afí a ERC (companys, col·legues, ...) i el que ha dit l'Strubell de que se'l miren malament pot ser ben cert.... ERC no accepta que hi hagi un altre partit que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.