directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 17:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Sudan del Sud acusa el nord d'intentar desestabilitzar el futur estat alimentant la violència

Els atacs d'una milícia a una zona petroliera han acabat amb més de 200 morts

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un dels membres del govern del Sudan del Sud ha acusat el nord d'armar persones i alimentar els atacs a les zones petrolieres per intentar desestabilitzar el futur estat després de l'aclaparadora victòria del 'Sí' en el referèndum d'independència. Els atacs d'una milícia la setmana passada a Yonglei, un estat petrolier del Sudan del Sud, han deixat almenys 211 morts. La violència ha revifat els temors per la seguretat del subdesenvolupat territori, on els votants del referèndum han donat suport massiu a la independència respecte el nord. L'exèrcit de Sudan del Sud ha dit que les forces de George Athor, un exoficial que va llançar una revolta després de perdre les eleccions l'any passat, estaven darrere dels atacs a Yonglei la setmana passada. El grup francès Total lidera un consorci que controla una concessió de petroli gairebé inexplorada en aquest estat.

Comparteix
   


Etiquetes
Fonts de l'exèrcit i funcionaris consultats per Reuters han dit que el nombre de víctimes mortals ha augmentat després que s'hagin trobat cossos de dones, nens i altres civils en àrees remotes.

Un dels membres del govern del sud, Pagan Amum, ha acusat el nord d'intentar desestabilitzar el sud armant milícies, però no ha implicat directament figures del govern. 'Ha estat una massacre contra el nostre poble i realment és molt dolorós', ha explicat als periodistes.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.