directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El xef sobiranista Santi Santamaria mor sobtadament als 53 anys

El popular cuiner era reconegut amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant 'El racó de Can Fabes' · Defensor de la independència de Catalunya, havia signat diversos manifestos en favor de la sobirania del país

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El cuiner Santi Santamaria ha mort aquest dimecres a Singapur als 53 anys, segons han informat fonts properes al xef. El cuiner era propietari del conegut restaurant 'El Racó de Can Fabes' de Sant Celoni, reconegut amb tres estrelles Michelin i va ser el primer xef català en obtenir la màxima distinció. Santamaria es trobava en el seu restaurant de Singapur, 'Santi', i podria haver patit un atac de cor o una embòlia. Nascut, el 26 de juliol del 1957, Santamaria portava una llarga trajectòria en el món de la cuina. L'any 1981, va obrir el seu conegut restaurant 'El Racó de Can Fabes' amb la seva dona Àngels i set anys més tard aconseguia la primera estrella Michelin. El xef mai va amagar el seus sentiments envers la independència de Catalunya i en diverses ocasions va signar manfiestos en defensa de la sobirania del país.

Comparteix
   

Santamaria era, juntament amb Ferran Adrià i Carme Ruscalleda, el cuiner català més reconegut arreu del món. De fet, la seva mort s'ha produit després de la visita que el xef ha fet al seu restaurant de Singapur 'Santi'. El cuiner va ser el primer dels xefs catalans en aconseguir les tres estrelles a la Guia Michelin i havia estat avi la setmana passada.

Santamaria era autor, d'entre altres publicacions, del llibre 'La cocina al desnudo', que va ser distingit amb el Premio de Hoy'. Va ser un llibre, també, que va obrir una forta polèmica en el món de la cuina quan el propietari del Racó de Can Fabes va carregar contra altres companys de professió per utilitzar ingredients no del tot naturals per fer les seves creacions i creia que la cuina tradicional s'estava perdent. En cocnret, va anomentar aquest tipus de cuina 'cuina molecular' o 'tecnoemocional'. El mateix any, Santamaria obria el seu primer restaurant fora de l'Estat, Ossiano, a l'Atlantis the Palm a l'illa rtificial The Palm, a la costa de Dubai.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
17 de febrer de 2011, 11.14 h

Una gran pèrdua. Perdem un bon amic. Adeu Santi.

VISCA CATALUNYA LLIURE!! No l'has pogut veure, però hi serà!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Núria fletxa Matadepera
17 de febrer de 2011, 09.19 h

Una altra persona honesta i compromesa amb el país que perdem. Condolències a la família i als amics propers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Marc Sabatés i Laporta fletxa Signes França 83870
17 de febrer de 2011, 08.49 h

Tinc molt dolor , perdo un amic .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Jaume fletxa sitges
16 de febrer de 2011, 23.40 h

eps!! un respecte.....
una abraçada a la familia i amics, deia coses molt assenyades, el recordarem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Titani fletxa Catalunya, proper estat d'Europa.
16 de febrer de 2011, 23.37 h

Una molt trista notícia. Descansi en pau. Una gran persona i millor cuiner!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Guerau fletxa València
16 de febrer de 2011, 19.41 h

Atenció és sobiranista, per mi que l'han assassinat els serveis secrets espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de febrer de 2011, 17.42 h

el meu sentit condol a la família.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salvador Agell fletxa Cassà de la Selva
16 de febrer de 2011, 17.32 h

La desaparició d'en Santi és una tragèdia en majúscules. Des d'aquí el meu condol i suport a la família. Ens ha deixat el millor cuiner català de tots els temps, que va saber valorar el que realment és important a la cuina i a la vida. Fins sempre Santi!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.