directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Blanco ressalta que la Generalitat només tindrà un paper minoritari al Prat

Només tindrà 'un paper determinant en el seguiment de la concessió que gestionarà l'aeroport'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'acord a què van arribar CiU, ERC i el govern espanyol per tirar endavant el nou model de gestió aeroportuària, que va ser venut com un primer èxit d'Artur Mas i que l'economista Germà Bel ja va criticar durament just l'endemà, ha estat presentat avui per Blanco com una gran fita del govern espanyol. El ministre espanyol de Foment ha insistit en què la Generalitat 'tindrà un paper determinant' -és a dir, no pas 'majoritari', segons ressaltava Bel- 'en el seguiment de la concessió que gestionarà l'aeroport'.
aeroport, vaga, controladors aeris,
Comparteix
   


Etiquetes
Des del punt de vista de Blanco, aquest nou model 'atorga una major autonomia al Prat' i li atorga 'capacitat de competir, que ara no existia, perquè els aeroports podran establir les seves taxes', per bé que se situa a molta distància de la proposta formulada per la societat civil en l'acte del IESE del 2007. Segons Blanco, 'aquest nou model de gestió incrementarà la competitivitat del sector'.

El ministre també ha destacat que el govern espanyol ha invertit 3.000 milions en la nova T1 del 2004 ençà. 'Amb aquesta nova terminal, el tràfic de passatgers es va incrementar el 2010 en un 6,5%, gairebé quatre punts per sobre de Madrid-Barajas, convertint El Prat en el segon aeroport europeu amb major creixement.'

Primeres crítiques
Segons Bel, que acaba de publicar Espanya, capital París, el procés de canvi del model aeroportuari espanyol 'ha estat esgotador; tant temps... i al final tots els diputats catalans (excepte els del PP) han donat suport la mateixa moció en el Congrés'. Reflexionant sobre el 'pas històric' que s'ha dit que s'ha fet, Bel ironitzava a La Vanguardia: 'Els aeroports tindran llibertat tarifària per a competir; els territoris tindran presències determinants en gairebé tot. Per fi! La carpeta de la discussió sobre els aeroports pot donar-se per tancada.'

Però, analitzant la lletra petita de l'acord, exposava: 'El Govern preveurà la participació determinant (és a dir, no majoritària) de representants territorials en els consells de societats de gestió individualitzada, que seran nomenats per Aeropuertos Españoles. Mancant concreció de les funcions d'aquestes societats, pot afirmar-se, sense cap dubte, que aquesta proposta reprodueix fidelment la que el ministre Blanco va traslladar al Congrés fa ara poc més d'un any.'

Sobre la frase que la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona tindran un paper 'determinant' en 'el consell de la societat filial responsable del seguiment de la gestió de la concessió', Bel apunta: 'La literalitat de la frase indica que, una vegada atorgada i funcionant la concessió, els territoris tindran una participació minoritària –això sí, determinant– en el seguiment de la concessió. Sens dubte, supervisar les concessions, en el que és competència dels concessionaris, és cosa important, no?'.

En una entrevista amb directe!cat ara fa un any, Bel ja formulava tot un seguit de crítiques idèntiques a les formulades ara des de La Vanguardia: 'No crec que vetar el preu del cafè al Prat sigui tenir molt de poder'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
17 de febrer de 2011, 12.26 h

Primer en Montilla amb la RENFE, ara en Mas amb el aeroports.
La meva pregunta es: son tan ases els nostres polìtics que es deixa'n enganyar?
Son tan llestos els espanyols que els enganye'n sempre i cuan vole'n?
Tan els uns com el altres es creuen que som imbecils?
Fins quan creuen aquests polìtics que aguantarem la prepotencia d'uns i les mentides d'els altres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Voltaire fletxa Rias Baixas
16 de febrer de 2011, 22.07 h

Aquest Blanco no té ni el batxirrerat arpovat! Mare meva, Fomento in mani dei galaichi!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
General fletxa diga-li com vulguis !!
16 de febrer de 2011, 18.53 h

Amb el PSC vam acabar venen els bitllets de RENFE , ara vendrem els de l'aeroport i amb una mica de sort farem la neteja, així no tindran més benefici.
De conya!!!
Aviat transformarant la Generalitat en una taquilla per a comprar bitllets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.