directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras lamenta que s'hagi escollit algú sense 'implicació amb el país' per representar la Generalitat a Brussel·les

Tremosa insta Juan Prat a 'treballar en sintonia amb la transició nacional catalana de Mas' · Vidal-Quadras s'ha felicitat per l'elecció

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El nomenament de l'ambaixador d'Espanya a l'OTAN durant el govern d'Aznar, Juan Prat, com a nou delegat de la Generalitat davant la Unió Europea ha suscitat reaccions diverses entre els eurodiputats catalans. Així, mentre l'europarlamentari del PP Alejo Vidal-Quadras s'ha felicitat per l'elecció, l'eurodiputat d'ERC, Oriol Junqueras, ha lamentat que Mas hagi escollit 'una persona de qui la implicació amb el país mai no ha estat contrastada'. En declaracions a l'ACN, el convergent Ramon Tremosa, per part seva, ha instat el nou delegat de Govern a Brussel·les a 'treballar en sintonia amb el nou govern català i amb la transició nacional catalana que el president Mas va inaugurar amb la seva investidura'.
anna palacio, juan prat, delegat, brussel·les, unió europea
Comparteix
   


Etiquetes
'Juan Prat compta amb una carrera diplomàtica gens menyspreable avui en dia pel càrrec que ocuparà', ha afirmat Tremosa, que ha volgut acollir el nou delegat a 'treballar per Catalunya'. Cal 'treballar pel futur i no pel passat', ha instat l'eurodiputat convergent.

En línia amb la crítica d'Anna Simó que ha arribat des de Barcelona, el diputat d'ERC a Brussel·les ha lamentat, per part seva, que el nou delegat del Govern davant la UE sigui algú de la diplomàcia espanyola del PP, perquè 'hi ha molta gent implicada amb el país i amb un preparació tècnica inqüestionable que podria ocupar aquest càrrec'. Junqueras, a més, ha recordat que el pas de Prat per l'OTAN es va caracteritzar 'per les pressions de l'Estat i d'ell mateix a França i Alemanya perquè s'incorporessin a la guerra de l'Iraq'. 'Triar una persona que no destaca per la bona sintonia amb els dos països més importants de la Unió Europea em sembla un error', ha lamentat Junqueras.

'Un diplomàtic espanyol tindrà la capacitat de confrontar- amb l'Estat?'

L'eurodiputat d'ICV, Raül Romeva, també ha declarat a l'ACN que li 'inquieta' el passat de Prat y Coll com a ambaixador espanyol davant l'OTAN, ja que mentre ocupava el càrrec va defensar 'l'absurditat' de la guerra de l'Iraq. 'És una taca fosca en l'expedient diplomàtic de qualsevol', considera Romeva.

Més enllà d'això, l'europarlamentari ha alertat que 'en moltes ocasions, el representant de la Generalitat a Brussel·les ha de confrontar amb l'Estat perquè els interessos de Catalunya no són coincidents amb els de l'Estat'. 'De fet, moltes vegades la diplomàcia de l'Estat va en contra dels interessos de Catalunya', ha insistit Romeva, que es pregunta: 'Una persona que forma part del cos diplomàtic espanyol tindrà la llibertat i la capacitat de poder confrontar amb l'Estat en les ocasions que sigui necessari fer-ho?'. 'No em sembla que el de Prat sigui el perfil que li cal a Catalunya en un moment en què les relacions amb l'Estat no són les millors', respon.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Zukhov fletxa Coventry
17 de febrer de 2011, 23.44 h

Si es acceptat per l´ultra espanyolero Vidal Quadras no pot ser-ho per a mi. El Govern potser que s´ho faci mirar i en especial Duran i Lleida, que un cop més va fent oposicions a "español del año".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Zukhov fletxa Coventry
17 de febrer de 2011, 23.41 h

Si és acceptable pel botifler descarat de Vidal Quadras, no ho és per a mi. No cal dir res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 de febrer de 2011, 16.59 h

#2 Vostè amb aquest comentari, té més raó que un sant, vaja que una santa en aquest cas. Els catalans, som mesells, però especialment no tenim memòria, llevat que no sigui per a recordar la data de quan fan la final d'una copa de futbol X. I d'això últim, TV3Cataecspana, i RAC1 en saben un piló, gairebé emulable al CNI ecspanol. Jo només acabaré dient una cosa: Si a Catalunya no estiguèssim tan ben instal·lats, perquè ningú es queixa de res, malgrat la crisi que patim, amb cotxe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Voltaire fletxa Rias Baixas
17 de febrer de 2011, 16.16 h

Un altre que dirà: "nous, les espagnols"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de febrer de 2011, 13.07 h

Es el que passa,quant un país es llança als braços de partits polítics catalans que son UNIONISTES amb Espanya com son el PSC i PP o de la federació conservadora unionista CiU den MAS i DURAN i LLEIDA.
El VOT, implica també la responsabilitat a qui es vota i per a que es vota. I els catalans per àmplia majoria sempre han apostat per votar i donar confiança a formacions clarament unionistes, TOT i QUE, agafant una acalorada tarda d'estiu anem a Barcelona a fer "una estirada de cama" pel... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de febrer de 2011, 12.24 h

Es borbó, els del PP i la caverna feixista de madrit, a hores d'ara s'estan refregant les mans de contents. Per cert, a quina data és que declaran l'ecspanol de l'any ???. Ho pregunto perquè a aquest pas, el súper Duran i Lérida, em penso que té assegurat el nomenament per segona vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.