directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC vol obligar per llei al govern espanyol a publicar les balances fiscals

Presenten una proposició de Llei al Congrés

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El grup parlamentari d'Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida i Iniciativa per Catalunya Verds ha presentat aquest dimecres al Congrés dels Diputats una proposició de llei per obligar el govern espanyol a publicar cada any les balances fiscals. Aquesta és una primera actuació que s'emmarca en l'ofensiva per un finançament més just que van anunciar els republicans aquest dilluns. La proposta inclou la demanda de publicació anual, la definició de què han de ser les balances fiscals i la creació d'una comissió d'experts que garanteixi la qualitat d'aquestes. El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ho ha fet públic després d'una reunió amb la Cambra de Comerç de Barcelona, on també ha aprofitat per respondre al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que 'li agradi o no' el model financer pactat s'acaba el 2013 i se n'ha de negociar un de nou.
joan ridao
Comparteix
   


Etiquetes
Ridao, ha assegurat que aquesta mesura és normal en qualsevol país que tingui una organització fiscal federal, i n'ha destacat 'el valor pedagògic' en tant mostra 'el problema financer ' de Catalunya, i evitarà debats com el dels 'suposats privilegis' del principat respecte d'altres comunitats autònomes. Segons Esquerra, la publicació de les balances posarà en evidència que els problemes de les finances públiques a Catalunya no només tenen a veure amb la crisi sinó també amb el saldo fiscal negatiu que manté amb l'Estat espanyol per l'excessiva contribució a la solidaritat interterritorial.

En aquest sentit Ridao ha aprofitat també per respondre al president del govern espanyol, José Luis Rodriguez Zapatero, qui aquest dimecres va declarar que 'no estava disposat a canviar el model financer cada quatre dies'. El secretari general d'Esquerra li ha replicat que la llei l'obliga a canviar-lo cada quatre anys i que l'actual caduca al 2013.

Per això des d'Esquerra s'insisteix en la necessitat de començar a debatre un nou model i es pretén 'tirar de la màniga' a CiU per començar a preparar amb el conjunt de les institucions econòmiques i el suport de la societat civil el nou 'desafiament' i 'embat' a l'Estat que és el concert econòmic.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.