directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Nissan condiciona la fabricació d'un nou model a que se li permeti acomiadar 1.700 treballadors

Els acomiadaments serien amb baixes voluntàries i prejubilacions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La direcció de Nissan a Barcelona ha presentat al comitè d'empresa el pla de futur que planteja l'acomiadament de 1.680 treballadors per ajustar la plantilla fins a 2.800 operaris, a canvi de la promesa de fabricar un nou model a la factoria de la Zona Franca a partir de 2012. En aquest nou episodi de l'ERO de Nissan, l'empresa assegura que la proposta recull les aportacions dels sindicats, i defineix un model de fàbrica amb una capacitat de producció de 128.000 cotxes anuals en dos torns de producció. Aquest nou vehicle seria assignat pel fabricant japonès en el decurs de 2010 en el cas que la planta barcelonina arribés als nivells de competitivitat establerts per la companyia.
cotxe seat factoria fabrica automobil
Comparteix
   

Paral·lelament, Nissan ha presentat als sindicats un nou pla d'incentivació de baixes voluntàries, al qual els treballadors es podran acollir a partir de demà i fins al 15 de febrer. S'estableix que els empleats que s'acullin a aquest pla puguin rebre una compensació econòmica a raó de seixanta dies de salari per any treballat amb un mínim de 20.000 euros i un màxim de 120.000 euros bruts en funció de la seva antiguitat.

El director general de Nissan Motot Ibérica, Fumiaki Matsumoto, s'ha mostrat convençut que molts treballadors es mostraran interessats per aquesta proposta. Malgrat tot, l'acord encara no està tancat i els sindicats volen saber quines són les intencions de la companyia fins que no es comenci a fabricar aquest nou vehicle a la planta de la Zona Franca.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.