directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més de 12.000 socialistes escullen entre Hereu i Tura per intentar salvar Barcelona

A migdia havien votat el 22% dels militants i el 10% dels simpatitzants

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El futur de l'actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i el de l'exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, és en mans dels militants i els simpatitzants socialistes, que voten qui serà el seu cap de llista per a les properes eleccions municipals de Barcelona. Les seus del PSC de cada districte de la ciutat són els col·legis electorals on es vota després de quinze dies de campanya, caracteritzada per l'enfrontament entre companys de partit i les acusacions a la federació de Barcelona de manca de neutralitat, la decisió final la tenen ara les bases del partit. Militants i simpatitzants del PSC, per tant, decideixen si -malgrat el cúmul de despropòsits- segueixen confiant en Jordi Hereu o si proven sort amb Montserrat Tura per intentar salvar Barcelona. De moment ja ha votat Jordi Hereu, mentre que Tura no pot fer-ho en pertànyer a la federació del Vallès Oriental. Al migdia havien votat el 22% dels militants i el 10% dels simpatitzants.
Un total de 3.425 militants i 8.617 simpatitzants del PSC poden acudir a votar a les vint urnes repartides en les deu seus de les agrupacions de districte del partit. Qui en l'escrutini de els paperetes tingui més suport, serà nomenat pel Consell Nacional del PSC candidat a l'alcaldia de Barcelona. Hereu, per la seva part, aspira a continuar liderant el PSC i l'Ajuntament que ara presideix. Tura, però, es presenta provocant aquestes primàries com la garantia de regeneració, dinamització i mobilització de l'electorat socialista de Barcelona, malgrat que mai ha viscut a la ciutat.

Guerra al PSC

Tura va forçar les primàries quan a principis de gener va anunciar que volia ser candidata dels socialistes catalans a l'alcaldia de Barcelona. Immediatament després, Hereu feia una compareixença de premsa en la qual deixava clar que no llençava la tovallola i que acceptava el repte d'enfrontar-se en unes primàries amb l'exconsellera.

Durant la campanya, Tura va acusar la federació de Barcelona de fer campanya a favor d'Hereu, un fet que l'alcalde de Barcelona va qualificar 'd'insultant'. I Tura va desqualificar Hereu quan aquest es va erigir com l'únic garant de la unitat després de les primàries. Una afirmació que l'alcalde va fer en una carta dirigida a militants i simpatitzants i que va acabar matisant.

Tot i aquestes discrepàncies, els dos candidats han mantingut un to de campanya de guant blanc. Així ha estat, per exemple, en els quatre cara a cara que han celebrat, on en pocs moments hi ha hagut picabaralla. Les diferències s'han trobat sobretot en les formes de lideratge i de concepció de la política i no tant en el model polític i el model de ciutat que defensen. De fet, ells mateixos han constatat que, en alguns temes, tenen discrepàncies de 'matís'.

Les dues candidatures van pactar que els militants i simpatitzants rebessin a casa seva les dues paperetes per tal que no es veiessin forçats a decidir el seu vot al local de cada agrupació. Va ser una proposta de Tura que Hereu va acceptar. A més, les dues candidatures han anat fent trucades als votants per explicar-los les propostes de cada candidat.

Aquestes trucades i la presència en les diferents agrupacions han estat les úniques vies a través de les quals les candidatures han pogut sondejar quina visió tenen militants i simpatitzants. Les dues parts admeten que, com que no hi ha precedents, el resultat d'aquest dissabte és una incògnita. Tot fa preveure que Hereu tindrà més suport per part dels militants i que Tura té en els simpatitzants més adhesions. Però també és una incògnita quin serà el grau de participació de cadascun dels dos col·lectius.

Hereu vota convençut que les primàries del PSC 'ampliaran les opcions' de guanyar les municipals

Pel que fa al pas per les urnes, el candidat a les primàries i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha votat aquest dissabte a l'agrupació del PSC de Les Corts segur de que el procés ha 'mobilitzat' a l'electorat socialista i a la ciutadania en general. Tant és així, que Hereu ha manifestat, després de votar amb la seva dona, que està convençut que les primàries 'ampliaran les opcions de la Barcelona progressista liderada pels socialistes'. Amb un missatge positiu i 'orgullós' de com s'ha desenvolupat el procés d'eleccions internes fins ara, el candidat socialista ha volgut fer una crida a militants i simpatitzants perquè vagin a les seus del PSC a votar. Sigui quin sigui el resultat, Hereu ha dit que està disposat a treballar pel PSC. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de febrer de 2011, 20.34 h

quin engany


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.