directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mascarell troba 'incomprensible' i 'retrògrada' la persecució de TV3

Aposta perquè les retallades en cultura no afectin festivals i fires culturals

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, troba 'incomprensible' que en l'era de la comunicació i la transferència permanent d'informació des de qualsevol punt del planeta, hi hagi una voluntat política, en referència al govern del País Valencià, d'impedir que es pugui veure la Televisió de Catalunya (TVC) al seu territori. Mascarell considera 'retrògrada' aquesta prohibició des del punt de vista cultural i del sentit comú. Ho ha dit després d'una visita a Cervera, des d'on ha aprofitat per demanar a les grans institucions culturals que facin un esforç per contenir la despesa. Mascarell ha recordat que en general, els pressupostos de la Generalitat patiran una reducció d'un 10%.
Retallades pressupostàries

El conseller Mascarell ha recordat que el conjunt del pressupost del Govern disminuirà enguany aproximadament un 10%. 'Hi a partides més elàstiques i d'altres que no es poden tocar' ha reconegut. Mascarell considera que els festivals i fires culturals s'han de mantenir el màxim possible i que la retallada ha d'anar dirigida a aprimar les grans institucions culturals, a les quals ha demanat un 'esforç de contenció'.

El problema de la Cultura, ha explicat el conseller, és que sempre s'ha treballat amb pressupostos molt baixos i ara, diu, encara ho seran més. Mascarell ha demanat però 'solidaritat' amb altres departaments com ara el sanitari o l'educatiu perquè són 'importantíssims pel país'. Tot i això ha recordat que 'un país és el que és per la seva cultura'.

TV3 al País Valencià

Ferran Mascarell considera que, 'en el temps de la comunicació, de la transferència permanent de la informació, en què podem veure qualsevol canal televisiu de qualsevol lloc del planeta en qualsevol moment', que hi hagi una voluntat política perquè no es pugui veure TV3 al País Valencià és 'incomprensible', des del punt de vista cultural i del sentit comú. Mascarell ha qualificat aquesta decisió de 'retrògrada'.

Mascarell visita la Universitat de Cervera, declarada bé cultural d'interès nacional

Mascarell ha visitat aquest divendres la Paeria de Cervera, on l'ha rebut l'alcalde de la ciutat, Joan Valldaura, i la delegada de Cultura a Lleida, Carme Vidal, entre d'altres. El conseller de Cultura, ha aprofitat per visitar l'edifici de la Universitat de Cervera, declarat bé cultural d'interès nacional i l'edifici modernista de la Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera, obra de l'arquitecte Cèsar Martinell, declarat també bé cultural d'interès nacional, entre d'altres espais culturals de la capital de la Segarra.

Mascarell, que s'ha reunit amb l'alcalde i els regidors de la Paeria, ha volgut deixar palès que des de la conselleria són conscients que cal donar suport als ajuntaments en matèria cultural. 'Tenim dificultats econòmiques però no les tindrem sempre. A més, la cultura d'un país funciona a mig i llarg termini', ha dit.

Per Valldaura, la reunió amb el conseller ha estat 'molt satisfactòria' ja que 'l'hem fet una bona radiografia de la realitat cultural de la nostra ciutat', ha dit. El paer en cap ha traslladat al conseller la seva preocupació per la continuïtat de la Universitat de Cervera, una peça, ha dit, importantíssima pel municipi. Cal un pla director, treballs de manteniment i considera que cal treure profit turístic a aquest edifici tan emblemàtic. Valldaura també ha convidat el conseller a presidir el nou festival de Música de Pasqua ja que és una de les novetats d'enguany a Cervera.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
20 de febrer de 2011, 19.04 h

Jo també trobo "incomprensible" que TV3 repeteixi avui els resultats de les primaries del PSC a Barcelona d'ahir i no digui res dels resultats de les votacions pel Dret a Decidir a Sants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Ignasi Joaquim Viader Molins
20 de febrer de 2011, 12.49 h

Sr Mascarell sou Vos un xaqueter i això no dona cap credivilitat a la politica amb la poca que encara queda


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
20 de febrer de 2011, 11.59 h

Jo crec que en totes les llars catalanes deurien de tenir CLAR DEL TOT, que....si jo visc i pretenc quedar-m´hi a viure aquí, perquè he VOTAT, i potser VOTARE? a favor dels INVASORS que NO ENS ESTIMEN, o per rebaixar-m´hi un poc els remordiments, a favor dels amics d´allà, doncs...NO!!, desde aquest precís moment PROMETO VOTAR INDEPENDENCIA....en totes les eleccions....fins que el cos aguante, VULLC QUE EL QUE JO PUGUI DIR, ALGU M´ESCOLTE!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.