directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Hereu guanya les primàries i serà el rival de Trias

L'actual alcalde s'imposa a Montserrat Tura, i serà l'encarregat d'intentar remuntar les pèssimes enquestes del PSC

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els militants i simpatitzants del PSC s'han pronunciat, i finalment serà Jordi Hereu qui s'enfrontarà amb Xavier Trias per l'alcaldia de Barcelona les eleccions municipals del proper 22 de maig. Després d'unes votacions internes amb una participació discreta, de prop del 30% de militants i simpatitzants, l'actual alcalde s'ha aconseguit ratificar després que l'exalcaldessa de Mollet del Vallès, Montserrat Tura, el reptés a unes primàries després d'una legislatura plena de despropòsits. L'actual alcalde ha aconseguit 2.484 vots, enfront dels 1.669 que s'han decantat per Tura. Amb la tria d'Hereu, els socialistes esperen tancar la crisi de successió al si del partit, després que els darrers mesos les polítiques municipals al capdavant del consistori l'hagin deslegitimat, amb enquestes que pronostiquen per l'actual grup majoritari a l'Ajuntament una davallada de vots fins la tercera posició a les municipals.


jordi hereu, alcalde, barcelona, ramon garcía-bragado, urbanisme, hotel del palau de la música


Comparteix
   


Etiquetes
Amb les votacions d'aquest dissabte s'ha tancat un crispat procés electoral amb quinze dies de campanya, caracteritzada per l'enfrontament entre companys de partit i les acusacions a la federació de Barcelona de manca de neutralitat. Hereu s'ha imposat amb el 59,53% dels vots, enfront de Tura, amb el 40%. La participació ha estat, de mitjana, del 34,81%, tot i que, en el cas dels militants, ha superat el 63%, mentre que en els simpatitzants ha estat del 23,55%.

Cronologia d'una guerra al PSC

Cal recordar que Tura va forçar les primàries quan a principis de gener va anunciar que volia ser candidata dels socialistes catalans a l'alcaldia de Barcelona. Immediatament després, Hereu feia una compareixença de premsa en la qual deixava clar que no llençava la tovallola i que acceptava el repte d'enfrontar-se en unes primàries amb l'exconsellera.

Durant la campanya, Tura va acusar la federació de Barcelona de fer campanya a favor d'Hereu, un fet que l'alcalde de Barcelona va qualificar 'd'insultant'. I Tura va desqualificar Hereu quan aquest es va erigir com l'únic garant de la unitat després de les primàries. Una afirmació que l'alcalde va fer en una carta dirigida a militants i simpatitzants i que va acabar matisant.

Tot i aquestes discrepàncies, els dos candidats han mantingut un to de campanya de guant blanc. Així ha estat, per exemple, en els quatre cara a cara que han celebrat, on en pocs moments hi ha hagut picabaralla. Les diferències s'han trobat sobretot en les formes de lideratge i de concepció de la política i no tant en el model polític i el model de ciutat que defensen. De fet, ells mateixos han constatat que, en alguns temes, tenen discrepàncies de 'matís'.

Hereu reclama 'unitat sincera de tots els socialistes' per 'fer fort el PSC'

En conèixer-se els resultats de l'escrutini que el proclamaven guanyador, l'alcalde de Barcelona i flamant candidat del PSC a la reelecció, Jordi Hereu, ha volgut donar un clar missatge d'unitat ferma i 'sincera' als militants i simpatitzants socialistes. Hereu ha fet una crida a oblidar les divisions entre partidaris de la seva candidatura i de la de l'exconsellera Montserrat Tura animant-los a tots a 'fer més fort el projecte' del seu partit per poder així fer front 'a la dreta'. L'alcalde també ha volgut adreçar-se 'especialment' als que han donat suport a la seva oponent en els primàries i els ha demanat que 'dissolguin el comitè' de la candidatura per caminar tots junts 'per guanyar el 22 de maig'. 'Us necessito' els ha dit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 de febrer de 2011, 12.59 h

si es clar i també den Jordi PORTABELLA d'ERC i també els candidats del PP i els de IC,, no et fot....!!

Cada dia sembleu mes SOCIOCONVERGENTS els del directe.CAT, seguiu la mateixa pauta que els grups mediàtics sociates i convergents. (GODÓ-LaVanguardia-ZETA-ElPeriodico). que no teniu mes visió nacional ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.