directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Artur Mas: 'El més probable és que vagi a votar el 10 d'abril'

El president avisa que Catalunya haurà de fer els seu camí si fracassa el pacte fiscal

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després d'assegurar fa menys d'un any que 'òbviament' votaria en la consulta per la independència de Barcelona i de fer-se'n enrere fa unes setmanes, quan va assegurar que dubtava si anar a votar o no, sembla que el president de la Generalitat, Artur Mas, s'inclina finalment per participar de la festa de la democràcia que serà la consulta independentista del 10 d'abril a Barcelona. En una entrevista a l'AVUI, Mas ha manifestat que encara ha de resoldre aquest interrogant però ha afegit que 'el més probable és que vagi a votar'. 'Tinc ganes de votar però he de trobar la manera que s'entengui que qui vota és un ciutadà com qualsevol altre' ha manifestat. D'altra banda, Mas ha considerat que 'l'Estat ens té collats per tot arreu' en referència a l'actual model de finançament i augura que Catalunya haurà de fer el seu camí 'sense pensar tant en la política espanyola' en cas que fracassi el pacte fiscal.
artur mas, govern,
Comparteix
   


Etiquetes
El dilema d'Artur Mas de cara la consulta del 10 d'abril és si ha d'exercir com a ciutadà o com a president de la Generalitat. Mas creu que com a president de la Generalitat no hauria d'anar a votar perquè 'represento tot un país i la meva posició hauria de ser neutra'. Però Mas afegeix que també té dret a exercir com a ciutadà i anar a votar. El que li preocupa a Mas és que hi hagi ciutadans que pensin que com a president de la Generalitat ha fet una cosa que no li correspon.

Davant d'aquest dilema, Mas conclou que el 'més probable' és que vagi a votar a la consulta independentista i ha afegit que ha de trobar la manera perquè s'entengui que qui anirà a votar és un 'ciutadà com qualsevol altre'. Preguntat sobre la proposta de SI sobre la independència que es debatrà al Parlament, el president de la Generalitat ha assegurat que no li fa 'cap por ni recança mentre jurídicament s'aguanti el debat' tot i que ha afegit que el debat 'no portarà enlloc'.

Mas ha insistit que plantejaran al nou govern espanyol un pacte fiscal per Catalunya. En cas que la negociació fracassés, el president de la Generalitat ha recordat que 'els no de Madrid sobre coses molt volgudes a Catalunya fan més nació' i ha avisat que llavors Catalunya hauria de fer el seu camí 'sense pensar tant en la política espanyola'. Sobre l'actual model de finançament, ha reconegut que ni l'anterior govern del tripartit ni tampoc els governs anteriors de CIU ho han sabut arreglar. 'Ho hem millorat però no funciona. L'Estat ens té collats per tot arreu', ha sentenciat.

Sobre la seva relació amb el president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, Mas ha assegurat que 'no hi ha passió, ni sentiment, ni química personal' i ha afegit que la relació es basa en la 'correcció institucional' i la 'defensa dels interessos'.

El president de la Generalitat ha argumentat, una vegada més, la retallada del Govern en la despesa. Mas creu que Catalunya arribarà a un dèficit corresponent al 2010 que superarà els 7.500 MEUR, una desviació que serà de més del 50% respecte els càlculs inicials del tripartit. 'Hem de fer un pressupost dur i amb reduccions significatives, sinó el vaixell va directament contra els roques'. A més, Mas ha contestat els partits de l'oposició que acusen el Govern de ser 'els destructors de l'estat del benestar'. El president de la Generalitat defensa que les governs de CiU, amb Jordi Pujol, van ser els constructors de l'estat del benestar i lamenta que l'oposició intenti introduir 'por de cara les eleccions municipals'.

Finalment, preguntat per si Mònica Terribas es mantindrà com a directora de TV3, Mas ha lloat la tasca de la periodista assegurant que està fent una feina 'més que correcte' i ha considerat que, des del seu punt de vista, la figura de Mònica Terribas no està en discusssió'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
21 de febrer de 2011, 18.53 h

Segurament que deu d'haver-hi alguna mena de sarop per a les persones indecises.Senyor Mas, vagi vostè a la fàrmacia i prengui aquest remei, i no jugui més amb una cosa tan seriosa com la nostra llibertat.Vostè mateix reconeix que estem lligats, aleshores voti per la nostra independència i deixarem d'estar sotmesos a aquells que només volen de nosaltres matar la nostra cultura i .... els doblers, és clar!!

VISCA CATALUNYA LLIURE!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
21 de febrer de 2011, 12.44 h

#12 El meu anterior comentari anava dirigit al PASQUAL de Barcelona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
21 de febrer de 2011, 12.41 h

Si Vostè va votar CiU en aquestes últimes eleccions, m'haurà de permetre dubtar del seu tarannà independentista. Mercès a Vostè i molts com Vostè, han lograt instal·lar al poder un partit corrupte, un partit que mai s'ha definit per res, llevat la de satisfer el Capital. I si Vostè només hagués tingut un bri d'independentisme, hauria d'haver pensat que amb el súper Duran y Lérida dins de la federació, mai no podrà haver independència a Catalunya. I en quant al seu últim paràgr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de febrer de 2011, 12.26 h

#4 On hi ha molt mala llet, tal com diu Vostè, és en el seu de comentari. He de dir-lo Sr. meu, que el tripartit no ERC tal com de manera pejroativa escriu Vostè, fent més a més demagògia. Jo sí que no faré demagògia quan li dic que el seu partit que deu ser corrupCiU, mai no ens portarà a la independència. No saben que és això. El què si saben és fer de puta barata d'ecspana. Més a més, si el seu president va a votar, mai no dirà què ha votat. Només faltaria això. Que li d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Maria fletxa Alella
21 de febrer de 2011, 09.48 h

'El més probable és que vagi a votar el 10 d'abril' Tot i queee...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de febrer de 2011, 08.20 h

Com a cada decissió que prens, Mas, estás questionat cada dia per la gent d'aquest país. Tant si es bona com dolenta, tot Catalunya té la mirada posada en tú: uns amb respecte, els altres amb mala llet i d'altres amb l'esperança que et sabrás comportar com a President de la Generalitat amb valentía. Si ets President, es perque aquests darrers t'han votat i pensa que la majoría estaven al carrer el mes de Juliol cridant "Independència"!!!. Si aquesta vegada no s'aposta fort perque aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Miquel fletxa BCN
20 de febrer de 2011, 21.34 h

Digue'm, Mirall, es nota gaire que caminem en cercle empaitant el "pacte fiscal" i que no fem res de res per aturar l'espoli fiscal espanyol contra Catalunya? http://ves.cat/aslG


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
20 de febrer de 2011, 19.43 h

I encara diu probablemet... mare meva. Som molts els votants sobiranistes que aquesta vegada hem donat el nostre suport a CiU. Era una manera de fotre fòra ERC i PSC. Les promeses de CiU relatives al Dret a Decidir ens servien de justificació.

A mesura que passen els díes, no obstant, CiU ens recorda, cada cop més aquella ERC que, tot fent equilibris amb el PSC, anava donant sopetes a la parròquia independentista que, el que volía, eren gestos decidits netament orientats a acabar amb la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Olga Sants fletxa Badalona
20 de febrer de 2011, 19.20 h

A més a més d'aferrar-te al timó, ves mirant la brújola de tant en tant que a vegades sembla que perdis el nord. A veure si el recuperes el tot, encara que el teu comodor Duran se t'enfadi una mica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JO ERC fletxa Barcelona
20 de febrer de 2011, 16.55 h

#4 Doncs si tant clar te el Mas que vol votar, que convoqui un referendum que te 62 diputats i els que li faltin per la majoria ja li deixeran ERC i Solidaritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.