directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 19 de març de 2024 09:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Trias amb la victòria d'Hereu 'ha guanyat l'aparell socialista'

Fernández Díaz: 'Hereu no és millor alcalde que ahir'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha interpretat el resultat en favor de Jordi Hereu a les primàries del PSC de dissabte com una victòria de 'l'aparell socialista' de Barcelona. Trias creu que aquest desenllaç era el 'lògic' i l'esperat, donat que era 'una lluita interna' on el més fàcil era que 's'acabés imposant' el criteri de la direcció del partit a la ciutat. 'Era impossible que perdés Hereu', ha sentenciat el convergent. I és que Trias considera que les primàries estan lluny de ser 'una operació democràtica, per molt que s'expliquin històries', i en realitat només és 'una confrontació' dins el PSC que sols pot sorgir 'perquè un partit pateix, està trencat i té molts problemes interns'. Per la seva banda, el candidat del PPC, Alberto Fernández Díaz, ha recordat que tot i la victòria a les primàries 'Hereu no és millor alcalde que ahir', de manera que continua essent 'un mal alcalde d'un pitjor govern'.
xavier trias
Comparteix
   


Etiquetes
Xavier Trias reconeix que ja tenia ganes que acabessin les primàries del PSC perquè, segons diu, 'era important clarificar qui serà el nostre adversari' de cara a les eleccions municipals del 22 de maig. I s'ha congratulat de que l'escenari canviï d'estar protagonitzat per 'dos senyors del mateix partit que es discuteixen', a ser un 'contrast d'idees i models' sobre Barcelona entre Hereu i la resta de partits.

Trias també ha volgut combatre el discurs del PSC que al·lega que les primàries han donat oxigen i han mobilitzat al socialisme de Barcelona. 'Quan un veu la participació d'aquestes primàries, veu que una gran il·lusió i un gran entusiasme no és que hagin generat dins els seus', ha dit Trias referint-se al 34% de militants i simpatitzants que van anar a votar en aquest procés intern. A més, el convergent considera que si 'a bombo i plateret, muntant aquest espectacle, de 12.000 van a votar 4.000 persones, i a més un candidat treu el 60% i l'altre un 40%', suposa que només 'uns 2.000 i escaig han votat a Hereu'. 'Això és un procés dolorós, complicat, i ja s'apanyaran amb el que han de fer per aconseguir aquesta unitat i per generar il·lusió', ha dit l'alcaldable de CiU dirigint-se al PSC.

Tot i això, Trias reconeix que 'si fa cas de les enquestes', a CiU li convenia una victòria d'Hereu, donat que el marge de diferència entre els convergents i els socialistes seria més gran segons els sondejos que donen la victòria als nacionalistes. Però l'alcaldable de CiU prefereix 'no fixar-se' en les enquestes perquè 'només són tendències i poden variar'. Amb tot, alerta del perill que suposa per l'erari públic de Barcelona que Hereu hagi guanyat les primàries. 'Coneixent Hereu i l'aparell socialista, continuarà utilitzant aquests dos mesos l'Ajuntament per fer-se propaganda, que és el que es dedica a fer durant tot l'any', ha advertit Trias tot admetent que aquesta 'situació estranya' amb Montserrat Tura de candidata 'no s'hauria pogut fer de cap de les maneres'.

Fernández Díaz: 'Hereu no és millor alcalde que ahir'

Per la seva banda, el president del grup municipal del Partit Popular de Catalunya (PPC) a Barcelona i candidat a l'alcaldia, Alberto Fernández Díaz ha advertit a Jordi Hereu que 'no és millor alcalde que ahir' després que aquest s'imposés a Montserrat Tura en les primàries del PSC. 'Hereu és el mateix, un mal alcalde d'un pitjor govern', ha dit el líder popular qui també ha recomanat a l'exconsellera d'Interior i de Justícia de la Generalitat que 'hauria d'aprendre una miqueta de geografia barcelonina i de realitat social'.

El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, també ha valorat el procés de primàries, i ha vaticinat aquest diumenge que l'alcaldable del PSC, Jordi Hereu, tindrà feina per unificar el partit darrere la seva candidatura.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Temps d’amnistia, de corrupció i d’estafes

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.