directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'equip originari de Laporta a Solidaritat, liquidat

Del nucli dur de l'expresident blaugrana a Democràcia Catalana només queda el seu cap de premsa, Jordi Finestres

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

L'esperat salt a la política de Joan Laporta, a finals de juliol de 2010, va anar acompanyat de la presentació d'un partit, Democràcia Catalana (DC), així com d'un vídeo on l'expresident blaugrana presentava el seu equip de treball, tots ells professionals de la seva màxima confiança, que l'havien de portar al Parlament de Catalunya. Eren Àlex Fenoll, Anna Arqué, Rafa Yuste, César Martínez, Jordi Piqué i Jordi Finestres. En aquelles dates Laporta va rebre la proposta d'Uriel Bertran i Alfons López Tena per fundar la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI), amb l'èxit posterior a les eleccions catalanes. Amb el Congrés d'aquest dissabte, i només set mesos després d'aquell vídeo inicial, l'equip originari de l'expresident del Barça ha quedat totalment liquidat, i d'aquelles sis persones només Jordi Finestres continua al costat de Laporta, ocupant el càrrec de cap de premsa de Solidaritat Catalana.
De les sis persones que acompanyaven l'expresident blaugrana al vídeo que certificava el seu salt a la política, n'hi ha cinc que ja s'han desvinculat de l'equip de Laporta. Rafa Yuste, que ja era amb Laporta a la junta blaugrana s'ha mantingut en un discret segon pla des que va crear-se Solidaritat Catalana. César Martínez, fins ara encarregat de les finances de la coalició, ha estat substituït per Jordi Anguera, l'exdirector de l'Agència Catalana de Consum, anteriorment vinculat a Esquerra Republicana. Amb l'arribada d'Alfons López Tena i Uriel Bertran també va deixar el partit Jordi Piqué, un jove emprenedor d'èxit que llavors encarregat de construir l'argumentari socioeconòmic de Democràcia Catalana.

Els últims en desvincular-se de l'entorn de Laporta han estat l'activista i empresari Àlex Fenoll, al costat de l'expresident blaugrana des del primer minut i, de fet, responsable del vídeo comentat. Anna Arqué, que va arribar al costat de Laporta a través de la coordinadora nacional de consultes, també hauria caigut -almenys de moment- de les responsabilitats de relacions internacionals del partit. Tots dos han vist com la candidatura oficialista 'Anem per feina' els deixava de banda i les votacions d'aquest diumenge els deixava fora de l'Executiva de Solidaritat.

Set mesos després d'aquell vídeo, dissenyat per traslladar una imatge d'equip jove, dinàmic i professional a l'entorn de l'expresident blaugrana. de tots els homes de Laporta només continua viu a Solidaritat el llavors cap de premsa de DC, Jordi Finestres, que s'encarrega de la mateixa tasca al capdavant de la comunicació amb els mitjans i que manté una estreta relació amb Laporta.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
cio fletxa barcelona
22 de febrer de 2011, 17.28 h

Jo no sé si es regeneracio, pero el que se es que soc militant de base i vaig sortir amb regust amarg. No hem va agradar que fessin el buit a l'Anna Arqué com l'hi van fer, i no m'agrada saber que hi ha divisió entre els meus dirigens. Lopez Tena i en Beltrtan valen molt, pero de no ser per Laporta, molt dificilment aguessin tret en davant el projecte. No m'agrada que el deixen de banda, Laporta es la imatge de Solidaritat, pot ser es cert que la feina forta la fan els altres, pero sen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Joan fletxa Sant Andreu (Barcelona, diuen alguns)
22 de febrer de 2011, 11.56 h

#7 Molt bo i totalment cert el teu comentari.
Els que es van apuntar a SCI pensant que era el partit del Sr Laporta els hi queda la opció d'apuntar-se al partit del Sr. Laporta: Democracia Catalana (DCat).
I això ho estem fent uns quants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ramon fletxa St. Cugat
21 de febrer de 2011, 21.42 h

#7 Molt ben explicat i molt aclaridor, Jordi. Jo, que no sóc membre de SI, feia dies que cercava un aclariment a això mateix que intuia fosc. Una jugadeta més d'aquests xicots l'Uriel i l'Alfons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
21 de febrer de 2011, 21.08 h

Al Laporta, el López Tena i en Bertran finalment el deixen fer de "Florero". de la formació, deu ni do, per no ser res mes que uns que no volen viure de la política. Crec que en Laporta finalment si li queda un xic de dignitat, plegarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi Pujol fletxa Barcelona
21 de febrer de 2011, 19.14 h

Em sap greu tot plegat això no durarà gaire més temps i entretant el que tenim menys diputats independetistes al Parlament i la gent indepe més enfornatada en tre ella. En fi aventures per aventures pero no per aconseguir la independènica. Que torni ERC!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Toni fletxa terrassa
21 de febrer de 2011, 19.13 h

el sisplau, és normatiu? per a mi passa per "si us plau", en fi no voldria polemitzar ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joanet fletxa Barcelona
21 de febrer de 2011, 13.47 h

#1 Hua hua hua però si com diu el Carretero l'ara home fort de SCI viu de la política i les poltrones des que anava amb bolquers...


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jordi fletxa Palamós
21 de febrer de 2011, 12.49 h

Tot plegat hi ha una embolicada que no entén ningú i que els mitjans no han sabut explicar. SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA, ara per ara no és res. Era una coalició electoral que la seva vigència legal ja ha finalitzat segons la llei electoral espanyola. Aquesta coalició electoral estava formada per 6 partits entre els quals hi havia DEMOCRÀCIA CATALANA de Joan Laporta i SOLIDARITAT PER LA INDEPENDÈNCIA que van crear a corre-cuita l'Uriel Bertran i l'Alfons López Tena per d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 26   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Pereeldigne fletxa Vallès Oriental
21 de febrer de 2011, 12.02 h

Em sembla que Laporta cada vegada es va quedant més sol. Si no vigila, l'Uriel i el Tena l'acabaran de fer fora i llavors ja veurem que en queda de SI. El temps ho acabarà esclarint però el que és segur que que Laporta mai no serà President de Catalunya. Per cert, Laporta ara té algun càrrec al partit?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Xavier fletxa Valls
21 de febrer de 2011, 10.56 h

"Finiquitat"??????
I vosaltres voleu ser un diari català?
Fa temps vau criticar la Caixa perquè escrivia amb faltes (per un "sisplau", defensat pel gran patriota Joan Solà) i perquè Duran i Lleida escrivia "blog" i no la forma oficial aprovada pel Termcat "bloc" (però obviàveu que Gabriel Bibiloni, un altre gran patriota mallorquí, defensa la grafia "blog").
I ara hi poseu "finiquitat"!!!
Sisplau, una mica de criteri!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.