directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

AM2000, sociovergència i les CUP al govern d'Arenys de Munt

Esquerra podria quedar fora d'un govern de concentració a Arenys de Munt amb AM2000, CiU, PSC i la CUP

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La proposta d'Arenys de Munt 2000 (AM2000) de crear un govern de concentració al municipi és a punt de concretar-se a l'espera de la resposta que doni ERC. El republicà és l'únic partit que podria quedar fora per desavinences en la confecció del cartipàs, segons ha comentat l'alcaldable d'AM2000, Carles Mora. Ara per ara, PSC i CiU ja han donat el seu 'sí' definitiu i s'espera que aquesta sigui també la resposta de la CUP, amb qui AM2000 hi ha trobat 'molta afinitat'.
arenys de munt ajuntament
Escut d'Arenys de Munt

Comparteix
   


Etiquetes
AM2000 no està disposat a cedir més en la negociació amb ERC i considera que l'oferta feta als republicans perquè puguin integrar-se al futur govern de concentració al municipi ja és "molt generosa". Els independents haurien ofert fins a cinc de les divuit regidories (gairebé un 28% del cartipàs), entre les quals hi hauria Economia i Hisenda, però la pretensió dels republicans va molt més enllà.

A més, Esquerra considera innegociable la revisió del Pla General i, concretament, la preservació de la masia i la casa modernista de Ca l'Espàrrec, on es preveu fer un aparcament de 200 places, un centre cívic amb biblioteca i una gran plaça pública. Des d'AM2000, però, s'apel·la al greuge econòmic i social que això pot comportar pel municipi.

Pel que fa a la resta de partits que van obtenir representació, sembla que tots estan disposats a entrar al nou govern de concentració, a l'espera també de la resposta de la CUP. L'alcaldable Carles Mora diu que hi ha hagut "molt bona sintonia" en les negociacions i assegura que l'únic escull a superar és el replanteig que les CUP proposa a l'històric cobriment de la riera d'Arenys de Munt.

Pel que fa a les àrees de govern, de moment s'ha acordat que a l'espera d'ERC, CiU mantingui les mateixes regidories que tenia (Joventut, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica), que el PSC assumeixi àrees com Benestar Social, Sanitat o Festes, que AM2000 continuï gestionant Urbanisme, Medi Ambient, Educació, Cultura, Mobilitat o Noves Tecnologies, i donar Participació Ciutadana a la CUP.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.