directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Finalment Xavier Crespo no serà secretari de Seguretat del Govern

Després d'un serial de declaracions contradictòries l'alcalde de Lloret no ocuparà aquest càrrec · Seguirà com a alcalde i diputat

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Després de declaracions i contradeclaracions sobre el nomenament de l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, com a secretari de Seguretat del Govern, i quan s'esperava que fos finalment nomenat aquest dimarts després de la reunió de l'executiu català, Crespo ha sorprès amb un comunicat renunciant al càrrec. L'alcalde ha fet pública aquesta decisió després que al desembre Puig li oferís ocupar aquest lloc a la conselleria, tot i que algunes veus apuntaven que el president Artur Mas no veia amb bons ulls el nomenament de Crespo. El nomenament s'ha anat refredant amb les setmanes fins que, finalment, Crespo ha decidit renunciar-hi.
Xavier Crespo, Artur Mas, CiU, Seguretat, Lloret de Mar
Comparteix
   


Etiquetes

L'alcalde seguirà al capdavant del consistori fins acabar el mandat ja que a les properes eleccions el substitueix al capdavant de la llista de CiU Romà Codina. A partir del maig, Crespo ha manifestat que vol concentrar els esforços en l'escó de diputat al Parlament de Catalunya.

Un nomenament frustrat

Ja quan el conseller d'Interior, Felip Puig, va proposar el nom de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat del Govern Crespo va demanar que el departament es prengués el nomenament amb paciència per tal de poder enllestir el traspàs a l'alcaldia de Lloret. L'endarreriment en el nomenament va sumar-se als rumors que advertien que el president de la Generalitat, Artur Mas, no veia amb bons ulls el nom de Crespo.

Tot i que el nomenament de l'alcalde de Lloret no acabava de consumar-se, Felip Puig sempre ha mantingut que Crespo acabaria ocupant el càrrec. De fet, fins i tot va arribar a deixar l'acta de diputat per, poc més tard, fer-se'n enrere. Les alarmes van saltar quan Mas va titllar de 'frustrat' el nomenament de Crespo. Tot i això, el conseller Felip Puig havia insinuat que el nomenament de Crespo podia concloure aquest mateix dimarts després de la reunió de l'executiu.

Cronologia i motius

El passat 3 de gener el conseller d'Interior, Felip Puig, anunciava en una roda de premsa que Xavier Crespo seria nomenat nou secretari general de Seguretat. Des de la conselleria d'Interior s'assegurava llavors que el nomenament seria 'imminent' però l'arribada de Crespo a Interior no s'acabarà realitzant. Segons fonts de la mateixa conselleria, va ser l'alcalde de Lloret en persona qui el passat dissabte va comunicar al conseller Puig la decisió de no ocupar la secretaria general.

Les mateixes fonts han explicat que Crespo ha acusat 'motius personals' per no acceptar el càrrec i que aquesta decisió ha sabut 'greu' a Puig, que havia apostat per Crespo des del primer moment. Interior ha explicat que Joan Delort, que ja ocupava el càrrec durant el tripartit, es mantindrà provisionalment com a secretari de Seguretat. El conselleria també assegura però que la intenció és rellevar-lo.

Un comiat que no es compleix

Segons va avançar AraGirona.cat, l'alcalde de Lloret de Mar es va acomiadar per carta dels treballadors de l'ajuntament poques hores després que es conegués el seu nomenament. El passat 4 de gener Crespo adreçava un escrit intern als treballadors municipals on reconeixia que havia estat voluntat del president del Govern, Artur Mas, i del conseller d'Interior, Felip Puig, que fos l'encarregat d'ocupar la Secretaria de Seguretat, en mans de Joan Delort. Per això, Crespo anunciava als treballadors del consistori i membres dels grups polítics que 'en les properes setmanes' deixaria l'alcaldia, que ha ocupat des del 2003.

En la mateixa carta, Crespo detallava que volia aprofitar l'experiència en el món local per aplicar-la en el nou càrrec que, segons es recollia a l'escrit, assumia amb 'il·lusió i ganes de treballar per a tots els catalans i catalanes'.

Malgrat tot semblaven passos endavant, el nomenament no arribava. En diverses ocasions el conseller d'Interior es va refermar en la idea que Crespo seria nomenat i que entraria a formar part del Govern. Fins i tot, a finals de gener l'agrupació local de CiU va nomenar el tercer tinent d'alcalde, Romà Codina, nou cap de llista de CiU per a les properes eleccions.

Xavier Crespo ha estat alcalde des de l'any 2003 i, passades les eleccions municipals, ocuparà un escó de Diputat al Parlament de Catalunya.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
jm fletxa bcn
22 de febrer de 2011, 08.25 h

Va cony. Com a mínim doneu-li un càrrec a la dona d'en Crespo, pobret


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Republicà fletxa Barcelona
21 de febrer de 2011, 23.17 h

Si això ho haguès fet alguna conselleria d´ERC seria portada a la Vanguardia i sortiria a tots els informatius de RAC-1, però com que ara mana CIU ni una paraula.

I deien que el govern descoordinat era el tripartit però en un més CIU s´esta cobrint de gloria: nomenaments fantasmes, el Mas corregint al Pujol JR, els 80 km/h ara si ara no, ara votarà a la consulta del 10A ara no, ara critico a l´Apell.les Carod ara endollo al germà del Felip Puig...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ca l'Enric fletxa Girona
21 de febrer de 2011, 22.35 h

CyU el govern dels pamplines i dels manotijeras sense escrupols, ara per rematar és carregen l'ensanyament de sardanes a les escoles!!! i aquest ens volen fer creure que son Nacionalistes. Veritablement ho son, però Nacionalistes espanyols i crosa del PSOE i del PP.
Ens cal una ERC forta a les municipals i a les properes una majoria d'ERC i cap a l'estat propi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep Rubí fletxa Rubí
21 de febrer de 2011, 22.01 h

Quin numeret el de cyu! I aquest pobre home que ja s'havia acomiadat dels treballadors del seu ajuntament perquè "marxava" a Palau..mare de déu! Si ho arriba a fer el tripartit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.