directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Els impulsors del recurs contra la sentència del TC asseguren que guanyaran si Estrasburg l'admet a tràmit

La iniciativa de Quim Torra i Jordi Cortada suma ja més de 7.000 adhesions · Si el tribunal europeu l'accepta, la dedicaran a Duran i Lleida

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Optimisme prudent. Aquest és l'estat d'ànim de l'editor Quim Torra i l'advocat Jordi Cortada un mes després d'haver presentat una demanda al Tribunal d'Estrasburg contra la sentència estatutària del Tribunal Constitucional. En un acte que ha servit per explicar a fons la iniciativa, que compta amb el suport de l'associació El Matí, Torra i Cortada han assegurat que el recurs serà guanyat si els magistrats europeus l'admeten a tràmit, fet que,si es produeix, serà en un termini de temps de sis mesos. No obstant, els impulsors de la iniciativa s'han mostrat prudents respecte que el tribunal europeu accepti estudiar la demanda, que ha comptat amb la col·laboració dels prestigiosos advocats Antoni Abad i Bertrand Mathieu, que han supervisat el text degut al seu caire atípic i a les seves dificultats jurídiques. La demanda presentada acusa al TC de ser parcial a l'hora de realitzar la sentència així com també de vulnerar unilateralment el que el poble de Catalunya va votar en referèndum. La iniciativa ja compta amb més de 7.000 persones que s'hi han adherit mitjançant el portal web inclòs en el diari digital del col·lectiu El Matí, afí a UDC però oposat a les tesis unionistes de Josep Antoni Duran i Lleida.
Tan Torra com Cortada han coincidit en afirmar que s'han d'explorar totes les vies per tal de defensar Catalunya, alhora que han destacat que no se senten sols en aquest procés. Els impulsors han fet un repàs de les passos fet fins ara, fent especial èmfasi en les raons que els han dut a presentar la demanda al Tribunal d'Estrasburg. 15 raons són les que argumenten la presentació del recurs, d'entre les quals destaquen els anys de politització del Tribunal Constitucional abans de la sentència, la vulneració del dret a un judici equitatiu o l'actuació unilateral respecte a la voluntat del poble de Catalunya. Per aquests motius, Torra i Cortada demanen al 'al regne d'Espanya' que deixi la sentència sense efecte, encara que han advertit que Europa no té cap possibilitat d'obligar a l'estat espanyol a que rectifiqui sobre la sentència. Cortada ha afirmat en aquest sentit que el govern espanyol pot fer cas omís de la sentència d'Estrasburg i ha donat per segures les pressions que Espanya farà a Europa per tal de frenar la demanda.

'El nostre mal vol soroll'
L'advocat Jordi Cortada creu que Catalunya està pitjor que fa 20 anys, fet que l'ha mogut a 'fer soroll' per demostrar els problemes dels catalans. Per Cortada, ja s'han acabat els temps de prudència, i el que cal ara és difondre i fer-se escoltar arreu del continent. L'advocat català ha estat molt crític amb els magistrats del TC, i ha posat com a exemple les paraules de l'expresidenta del tribunal , Maria Emilia Casas, quan, en el seu discurs de comiat com a presidenta del tribunal,  va acusar als partits polítics d'incomplir la Constitució al no haver respectat els terminis de renovació de l'alt tribunal. Cortada ha agraït les mostres de suport a la iniciativa que encapçala, i ha destacat el caire atípic que té aquest recurs. És per aquest motiu, ha dit, que s'ha demanat la col·laboració d'experts constitucionalistes com Antoni Abad i Bertrand Mathieu.

Torra dedicarà l'admissió a tràmit a Duran i Lleida
Per la seva banda l'editor Quim Torra ha volgut deixar palès que hi ha hagut una gran temptació de polititzar la demanda, encara que ha afegit que, en cas que els magistrats europeus acceptin a tràmit el recurs, 'li dedicarem a Josep Antoni Duran Lleida'. Torra ha apuntat al líder d'Unió després que el democristià hagi mostrat públicament la seva manca de confiança en la iniciativa. L'editor ha desvelat  també que ni ell ni Cortada van votar favorablement al text estatutari, però ha destacat la voluntat d'esgotar totes les vies possibles per tal de defensar Catalunya.

Àlvar Llobet



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Magda fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 18.20 h

"... degut al... "?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
E fletxa barna
22 de febrer de 2011, 18.11 h

#10
Si no és admès a tràmit ja em diràs quin rèdit se'n treu. Et venen a dir que no l'havies d'haver presentat per que no s'aguanta i ni tant sol se'l miren a fons.

Crec que cal anar per vies que siguin eficaces i no per vies mortes.

Tant de bo fos admès però això és una il.lusió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
manel fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 17.18 h

no es tracta de voler protagonisme, no crec que això sigui el que ells busquen. Només volen internacionalitzar el problema perquè la veu dels catalan sigui escoltada arreu d´'EUropa!! I els hauriem de recolzar com a bons catalans!!! Fan un bé per a tots nosaltres!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ANTON fletxa san jose
22 de febrer de 2011, 14.36 h

Be, l´important es que es presenti "para que conste en acta" com diuen els castellans, una darrera l´altra, ens tenim que fer un curriculum internacional de greuges i imposicions anti-democrariques, com mes gent a l´estranger conegui el conflicte millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
xavier bcn fletxa barna provicia de ESPAÑA
22 de febrer de 2011, 14.19 h

ZZZZZZZZZZZZZ ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Alejandro fletxa Tortosa
22 de febrer de 2011, 13.14 h


Si es tombés la sentència del TC contra l'Estatut, com diu aquell, me la tallo i em faig monja. http://vaderiure.blogspot.com/


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Mercè fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 11.34 h

Penso que cal donar suport a tota iniciativa dirigida a assolir l'alliberament de Catalunya. I la dels senyors Torra i Cortada ho és. Potser no s'admetrà a tràmit la demanda que han interposat; és la primera demanda d'aquestes característiques i Espanya farà tota la pressió possible perquè no vagi endavant. Però ho havien d'intentar per esgotar totes les vies per denunciar la mala praxis jurídica espanyola. Trobo que només això ja paga la pena.
Torra i Cortada no volen rescatar cap ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
dani fletxa dani
22 de febrer de 2011, 11.18 h

Vaig llegir que a Estrasburg l'únic que poden fer és possicionar-se sobre l'actuació de TC pel seu retard a l'hora de fer sentència i poc més, no que es puguin recuperar els articles orginals que van ser retallats...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Joan fletxa Barcelona
22 de febrer de 2011, 11.08 h

#3 Ahir tarda, tant en Torra com en Cortada ja es van posicionar en contra de la via autonomista clarament, però (i molts hi estem d'acord) que cal fer soroll fora d'Espanya i tant com es pugui. Que no s'acceptarà a tràmit ? molt probable... però se'n parlarà.... Que en el millor dels cassos es reobriria el debat (mort d'entrada ) de l'Estatut..? cert , però el rebombori seria descomunal i ens donaria una posiciò de força tremenda... i en qualsevol cas el Sr. Duràn i Lleida quedaria ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
E fletxa barna
22 de febrer de 2011, 09.42 h

Si es tombés la decissió del TC seria una bomba de proporcions descomunals. Una esmena a la totalitat a la democracia espanyola. Ni en broma serà acceptat a tràmit. Aquesta gent busca protagonisme i res més. No té cap possibilitat de reeixir, ni una. Malhauradament, és clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.