directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El sector obiolista del PSC reclama una 'renovació radical' al partit i recuperar el grup propi al Congrés

Nou Cicle aposta per una formació 'de nova planta' en el manifest que presentaran aquest dimarts

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Nou Cicle, el corrent del PSC on s'integra el sector obiolista, reclamarà aquest dimarts una 'renovació radical' del PSC que suposi un partit 'de nova planta', així com 'un nou cicle d'aliances polítiques, socials i culturals en el camp de l'esquerra i el centreesquerra a Catalunya'. Així s'assegura en un extracte del manifest que presentaran aquesta dimarts al Col·legi d'Advocats de Barcelona. Nou Cicle també demanarà recuperar el grup propi al Congrés amb l'objectiu de 'reforçar nítidament' la presència dels socialistes catalans en la política espanyola, i aposta per anar a les eleccions generals 'amb el compromís de formar-lo de manera immediata i pactada', tot reforçant el lligam amb el PSOE.
raimon obiols, psc, socialistes, eurodiputat
Comparteix
   


Etiquetes
El sector obiolista farà una 'doble crida' en aquest manifest, titulat 'Per un nou cicle del socialisme i de les esquerres a Catalunya', de cara al congrés de la tardor del PSC, on Nou Cicle vol tenir-hi un paper destacat i ser un element d'unió de les diferents sensibilitats. La 'doble crida' la faran, d'una banda, als 'companys' del PSC i, de l'altra, 'a tots els homes i dones progressistes' de Catalunya 'perquè es facin seva la necessitat i la voluntat d'una nova aliança de progrés a Catalunya, l'entenguin i se'n facin protagonistes'.

A l'acte d'aquest dimarts intervindran les cares més visibles d'aquest col·lectiu. L'eurodiputat i exprimer secretari del PSC, Raimon Obiols, l'eurodiputada Maria Badia, el diputat Daniel Font, la candidata per Girona a les eleccions municipals del PSC, Pia Bosch, i l'alcalde de Vilanova, Joan Ignasi Elena, que es perfila com la cara visible del grup de cara al congrés de la tardor del PSC.

Contra Zaragoza: que l''organització no sigui trinxera'
Nou Cicle reclamarà una 'renovació radical' del PSC, un partit que, essent fidel al projecte fundacional, haurà de 'canviar' per tal que acabi 'profundament renovat i modernitzat, de nova planta'. L'objectiu és que, després del congrés, el PSC experimenti 'un nou inici del projecte'. En aquest sentit, els obiolistes demanen una 'reforma organitzativa profunda' per tal d'obrir el partit i una de les seves peticions és transformar la Secretaria d'Organització. Nou Cicle demana aconseguir que 'l'organització no sigui trinxera' i 'deixar enrere tota deriva burocràtica'. A més de l'organització, aquest sector creu que la renovació al partit també ha de ser de cares.

Els obiolistes creuen que els partits han de passar 'd'estructures jeràrquiques' a 'organitzacions horitzontals, obertes i en xarxa interactiva, flexibles i pluriformes i pluriformes, unint en un projecte polític comú a grups territorials, sectorials i d'opinió, a associacions socials i culturals'. També demanen 'renovar la terminologia dels càrrecs per a superar codis jeràrquics que ens allunyen d'una simpatia més pròxima i acollidora'.

Recuperar el grup propi
L'estracte del manifest de Nou Cicle al qual ha tingut accés l'ACN també inclou la reivindicació dels obiolistes de recuperar el grup propi a Madrid. 'És imprescindible reforçar nítidament la visibilitat del PSC en la política espanyola, especialment en el Congrés dels Diputats, on el seu grup quedà anul·lat després del 23-F', asseguren, tot recordant que l'existència del grup propi 'és un element precís del Pacte d'Abril, base de la constitució del PSC i de la seva relació federalista amb el PSOE'.

Nou Cicle creu que el PSC ha de recuperar aquest instruments 'anant a les eleccions generals amb el compromís de formar-lo de manera immediata i pactada', un fet que 'no ha de dificultar, sinó que ha de reforçar, un lligam de ferma cohesió entre els socialistes de tot l'Estat'.

'Estat plurinacional'
Els obiolistes apostes per 'ser fidel a un compromís de solidaritat de Catalunya envers els pobles germans d'Espanya', però sobre la base d'un 'model financer just i transparent, que impulsi i un nou pacte constitucional que comporti la transformació de l'Estat autonòmic en un Estat plurinacional, pluricultural i plurilingüístic, on Catalunya obtingui en les estructures polítiques comunes, l'Estat que necessita com a nació'. A més, Nou Cicle remarca que cal 'un nou ideal més concret i una nova estratègia per al nostre país', ja que 'el debat sobre federalisme o independència és legítim i necessari, però pot ser infructuós i frustrant'.

'Aliança majoritària de l'esquerra'
D'altra banda, el sector obiolista també aposta per obrir un procés constituent per a una 'autèntica aliança majoritària de l'esquerra i el centreesquerra de Catalunya', que anomenen 'Aliança de la Catalunya de progrés'. En aquest sentit, admeten que les esquerres polítiques, socials i culturals 's'han de posar les piles' i que aquesta aliança 'ha d'aglutinar el PSC, els ecosocialistes i els sectors, enquadrats o no, que se situen en la cruïlla del centreesquerra amb el catalanisme'.

A més, Nou Cicle avisa que 'el pluralisme de l'esquerra i del centreesquerra és enriquidor si agrega i crea sinergies', però 'pot tenir efectes devastadors quan origina desunions i querelles'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2 Sílvia Martínez
22 de febrer de 2011, 11.26 h

El projecte que presenta és vell i ja prou enganyat. Diria que va enrere un segle o més, i enganya la observació ("pluri" "pluri"..., oh! Algú s'ho empassa?) i no poden liderar res que no sigui un atrasuuu. Eina pluri del caciquisme: enganyar amb una història i plans de futur de mentida, agafar esdeveniments i plans passats per a impressionar desinformats. Aquests cacics els hem de fer fora del poder, del polític i del mediàtic. #japrou #a10
I, com ho explica això de grup propi i polít... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Bernat fletxa Sant Just Desvern
22 de febrer de 2011, 06.13 h

Aquests pobres segueixen amb el mateix conte de sempre. Aixo de fer la pedagogia a Espanya s'hauria d'acabar, es molt mes frustant que la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.