directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Ajuntament de Girona en bloc critica 'les deficiències' de Renfe i demana indemnitzacions als usuaris

Denuncien els constants endarreriments de la línia cap a Barcelona

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Girona en bloc aprovarà aquest dimarts una moció, consensuada entre tots els grups municipals, on es critiquen 'les creixents deficiències' de Renfe, en concret a la línia que uneix la ciutat amb Barcelona. El consistori ressalta que 'els endarreriments' que patiran els combois amb motiu de les obres del TGV són 'un afegitó més' als retards que pateixen molts usuaris que diàriament agafen el tren per anar a treballar a Barcelona. Per això, els cinc grups polítics insten l'Estat a adoptar 'mesures immediates i urgents' per millorar el servei, entre les quals hi ha 'indemnitzacions' per als passatgers dels trens Catalunya Express que arribin amb retard.

Comparteix
   

La moció, que signen el PSC, ERC, ICV, CiU i el PP es fa ressò de les protestes que la setmana passada van iniciar un grup d'usuaris del tren entre Girona i Barcelona. L'escrit recull que, a conseqüència de les obres del TGV a Barcelona, Renfe ha anunciat que els trens que cobreixen la línia Portbou-Barcelona 'patirien més endarreriments i també augmentaria la durada del trajecte'.

Els cinc grups municipals indiquen que aquest anunci 'és un nou afegitó a les creixents deficiències que pateixen els usuaris' de la línia, molts dels quals viuen a Girona. La moció recull un rosari de deficiències que són –segons indica el consistori- un exemple de 'la degradació de la qualitat que pateix' aquest servei ferroviari: retards crònics, deficient higiene dels vagons, sobreocupació, i manca de cobertura telefònica i de GPRS

A més, l'escrit també recorda com 'en els darrers vint anys, la durada del trajecte entre Barcelona i Girona s'ha incrementat en un 37%', fins arribar a l'hora i 29 minuts actuals de viatge. 'A aquesta degradació del servei, s'hi afegeix l'augment injustificat de les tarifes, amb un augment important del preu dels abonaments mensuals', ressalta la moció.

Per tots aquests motius, els cinc grups polítics fan saber a Renfe i a Adif el seu 'malestar per les creixents deficiències del servei entre Girona i Barcelona' i els insten a adoptar mesures 'de caràcter immediat i urgent' per millorar-ne la qualitat. Entre aquestes, segons l'Ajuntament de Girona, hi ha d'haver 'indemnitzacions pels retards als trens Catalunya Express' com els que s'apliquen als serveis de Rodalies de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Megafonia i connexions


El PSC, ERC, ICV, CiU i el PP també demanen que es millori la megafonia d'informació 'a tots els trens', i que els vagons portin incorporades connexions a la xarxa elèctrica, Wi-fi i cobertura de telefonia mòbil. L'escrit també reivindica a Renfe que reobri la consigna de l'estació de Girona, perquè no s'obligui els viatgers 'a carregar els seus equipatges per tota la ciutat, amb la mala imatge que suposa per a la promoció turística'.

D'altra banda, la moció reclama al govern espanyol que iniciï els estudis per crear un 'servei de rodalies integrat a les comarques de Girona' que permeti harmonitzar els serveis entre Girona i Portbou (Alt Empordà, Blanes (Selva) i Maçanet de la Selva (Selva). De fet, l'Ajuntament ja recorda que aquesta reivindicació és un dels punts que recull el Pla Territorial d'Infraestructures de Catalunya.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha explicat que amb aquesta moció, 'tots els grups municipals' reclamen 'millores en la qualitat del servei', sobretot després de les protestes fetes pel grup d'usuaris de Renfe. Pagans ha indicat que, tot i que Renfe hagi mantingut una reunió amb els afectats, des de l'Ajuntament es vol 'insistir' i posar-se al seu costat, i més ara que les obres del TGV a Barcelona poden comportar més problemes.

'Volem que, quan hi hagi retards, aquests es tractin de la mateixa manera que els de Rodalies, i que es tingui la gent informada', declara Pagans. La moció es votarà al ple d'aquest dimarts al vespre a Girona.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.